Studentska pujcka - kde prosiim?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
19.7.22 14:38
@KonradovaDenisa68 píše:
@Cenarius netusim, vubec nemam prehled. 🙂

Nevim, ale nemel by si tohle zajemce o studium umet najit? Pokud ti soukromi investori na Zonky pujci za desetiprocentni urok, je to stale pod aktualni inflaci a prakticky na tom nic nevydelaji, jen se jim ty penize neznehodnoti. Je to pujcka, ne charita. Zadarmo ti pujci mozna tak rodina.

• Citovat
  • Upravit
20896
19.7.22 14:38
@KonradovaDenisa68 píše:
@Anais Brno tri roky. Taky jsem si myslela, ze pujde pololetne hradit skolne.. ale ne. Znam ale par lidi a se skolou jsou spokojeni.

Tak to bych si sakra rozmyslel, jestli na to máš a zvládneš to, tak nějak pochybuju, že ti něco vrátí při předčasném konci. Ale slyším to úplně poprvé s tím placením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
19.7.22 14:39

@KonradovaDenisa68 zeptej se přímo na té škole-skoro všechny mají školné pomocí splatkovych kalendářů- tam by tohle vycházet líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
19.7.22 14:57
@kateka.1 píše:
@Gracetheworld pokud jsi „starší“ - nebo třeba první vysokou školu nezvládla, tak platíš i na těch státních.
Upřímně 10% není tak hrozné-inflaci máš 14, tak na tom ještě v podstatě vydělá…

Tohle já vím, ale z prvního příspěvku na který jsem reagovala to vypadalo jako že je to mladá holčina která nastupuje na první VŠ. Dle dalších příspěvků vidím že můj první dojem byl mylný.
10% úrok v dnešní době není tak hrozný, ale stejně mi nepřijde jako dobrý nápad si teď půjčovat, kór když to nebude jednorázové a příští 2 roky bude znovu potřebovat stejnou částku.
Pokud by to byla mladá holčina na začátku dospělého života, rozhodně bych jí to nedoporučila. Začínat profesní život skoro s půlmilionem v mínusu není úplně motivující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.22 15:01

@Gracetheworld ja potrebuju celkem 150 na cele studium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874

Nevím, zkusila bych se domluvit se školou… Já platím školné taky, ale vždy na daný rok, škola nám nabízí různé stipendijní programy, rodiče samoživitele nebo ti co mají hmotnou nouzi neplatí školné vůbec… jinak na kombinovanem studiu jsi z pravidla ve škole 2 víkendy v měsíci a to se dá s dětmi dát, pokud mají druhého rodice :nevim: půjčku bych si nechala až jako poslední možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
@KonradovaDenisa68 píše:
@Gracetheworld ja potrebuju celkem 150 na cele studium

A to máš zaplatit hned? Tolik peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
19.7.22 15:03

@KonradovaDenisa68 jaá to je škola? nikdy nechtějí tři roky najednou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.22 15:04

@Dahlia0409 ne to ne. Je to 39 na rok. Ale tak nevim jestli neni lepsi si vzit na vsechny roky. Plus nejaka doprava a bydleni. Je to dost daleko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
19.7.22 15:07
@KonradovaDenisa68 píše:
@Dahlia0409 ne to ne. Je to 39 na rok. Ale tak nevim jestli neni lepsi si vzit na vsechny roky. Plus nejaka doprava a bydleni. Je to dost daleko

Je to na tři roky, teď si chceš brát na to půjčku? Není lepší si najít nějakou brigádu a spořit peníze na to? Proč brát peníze dopředu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
19.7.22 15:10
@KonradovaDenisa68 píše:
@Dahlia0409 ne to ne. Je to 39 na rok. Ale tak nevim jestli neni lepsi si vzit na vsechny roky. Plus nejaka doprava a bydleni. Je to dost daleko

Tři roky jsou dost dlouhá doba, nevíš, co během toho bude. Ne, že bych chtěla tvrdit, že školu nedoděláš, ale školné je dost vysoké, sama píšeš, že máš rodičák, takže ti, předpokládám, stejně ani půjčku nikdo nedá. Musel by ji mít na sebe někdo jiný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5622
19.7.22 15:10
@KonradovaDenisa68 píše:
Ja mam dite a vsechny vikendy nemohu. Jsem na rodicaku.

Tak v tomhle případě bych fakt radši obětovala ty víkendy. Prostě o víkendu bude dítě s otcem a ty půjdeš do školy. Přijde mi to jako mnohem lepší varianta než se zadlužit, kor pokud vše táhnete z jednoho platu a rodičovského příspěvku.
I když 10% úrok je pod mírou inflace, tak je nutné vzít v potaz že se řítíme do pěkně velké ekonomické krize. Máte nějaké finanční rezervy? Máte fixované ceny energií minimálně na další 3 roky? Vyřešené bydlení? Protože všechyn tyto položky se vám mohou v příštích letech razantně zvednout, bude vám zbývat na splátky půjčky? Co budeš dělat příští rok, znovu si půjčíš 150k? už vidím že to je na celé studium, to už nezná tak strašně.

Fakt bych buď rok počkala a našetřila, nebo šla na státní školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.22 15:19

@Gracetheworld je to muj vysneny obor, ale vypada to ze skrz penize zustane jen u snu. Byla jsem stastna ze sem se tam pres tu konkurenci dostala… Ja nechci zanedbavat dite a byt kazdy vikend pryc, zaroven pritel nechce hlidat kazdy vikend. Zaroven nejsem proste priznivce pujcek, nikdy jsem zadnou nemela.
Jinak hypoteku nemame, bydleni vlastni.
No pere se to ve me vse… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
19.7.22 15:21
@KonradovaDenisa68 píše:
@Gracetheworld je to muj vysneny obor, ale vypada to ze skrz penize zustane jen u snu. Byla jsem stastna ze sem se tam pres tu konkurenci dostala… Ja nechci zanedbavat dite a byt kazdy vikend pryc, zaroven pritel nechce hlidat kazdy vikend. Zaroven nejsem proste priznivce pujcek, nikdy jsem zadnou nemela.
No pere se to ve me vse… :,(

tohle jsi řešila už v lednu upřímně budu asi ošklivá mohla jsi na brigádu a přítel je bl… že tě nepodporuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
19.7.22 15:22
@KonradovaDenisa68 píše:
No pere se to ve me vse… :,(

A co si raději najít brigádu a zkusit to za rok, nebo za dva znovu? Našetřit si na to a bude se líp fungovat. Takhle se zadlužit, když sama říkáš, že tolik hlídání nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel