Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja jsem spis taky spis kontaktni nez rezimova, ale je pravda, ze cim vic se clovek prizpusobuje diteti, tim vic to dite s rodicem mava a urcite existuje i nejaka zdrava hranice.
Ovsem navykat sotva pulrocni dite cemukoliv je podle mne blbost.
@warita píše:
Ja jsem spis taky spis kontaktni nez rezimova, ale je pravda, ze cim vic se clovek prizpusobuje diteti, tim vic to dite s rodicem mava a urcite existuje i nejaka zdrava hranice.Ovsem navykat sotva pulrocni dite cemukoliv je podle mne blbost.
Souhlas. Půlroční dítě nemá šanci sdělit spoustu pocitů jinak, než žvatláním a pláčem. Nechat ho „vyřvat“ je necitlivé a sobecké. Přeci stačí obejmout a nebo dát dudlík … cokoliv, co to dítě potřebuje. Co když třeba bude počůrané a matka ho jako nechá hodinu v mokru? Tohle uvažování mi hlava nebere. A to jsem chlap.
@Alušáček píše:
Ta popisovana kamaradka si mela spis poridit panenku baby born, k cemu je ji zive dite, kdyz s nim zachazi jak s robotem
@Aries6 píše:
Naše 3 děti měly/mají taky režim, ale ten se samozřejmě měnil a tomu jsem se přizpůsobovala já, ne dítě mě. Ale došlo u nás u na vyřvání. Po tom, co uspávání v mé přítomnosti trvalo i dvě hodiny. Pomohlo velice rychle a rapidně zlepšilo uspávání i spaní. Takže neodsuzuji. Nosila jsem minimálně z nutnosti a odrovnala si záda - to pro mě bohužel nebylo.
Kamarádky je taková „ranařka“, co? Nemyslím si, že ty děláš něco špatně, určitě ne, když se chce dítě proběhnout.
Na její narážky bych odpověděla, že mi/nám to tak vyhovuje, tečka. Možná jí časem dáš v něčem za pravdu, možná ona tobě. Možná má potřebu to komentovat, protože ji štve (mrzí), že ona to tak neumí
Na noční probouzení a uspávání syna a neteře jsme používali diodové promítačky noční oblohy ve tvaru zvířátek. Od té doby je celkem klid. Dítě pozoruje barevné hvězdičky a měsíček, a krásně usne. Promítačka střídá barvy, sama se vypne po třičtvrtě hodině a ovládá se dotykem ruky. Děti si to hned oblíbily Takže někdy pomůžou baterkové věcičky. Sám to používám taky.