Studium s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3352
27.4.12 21:14
@soldi píše:
@Breuovi nic proti Tebe, ale mam pocit, ze Ty asi stihas malo veci :D
ja stiham skolu (podotykam ze priemer znamok mam 2 a ziadne ulavy), dieta, domacnost, varenie a este aj 4 krat tyzdenne cvicim. priznam sa vsak, ze zahradu tento rok trosku zanedbavam :D a este mi zostava cas aj na manzela.

ALE vo velkej miere to stiham vdaka tomu, ze mam fakt neskutocne dobre dieta :srdce:

ale Ty v svojich prispevkoch prezentujes nazor, ze skola je na ukor rodiny, ci domacnosti a pritom to tak vobec byt nemusi :D

Jsem moc ráda za tento pozitivní názor :palec: , už jsem si chtěla myslet, že škola pro matku od dětí je holý nerozum. Hlásím se teprve do školy, ještě ani nevím jestli se vůbec dostanu, ale už jsem si začala říkat, že to všechno nezvládnu skloubit a teď vidím, že to jde, takže jdu do toho s čistým svědomím, že nic nezanedbám a sen si splním. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi

@soldi nene,já pak mám jen víc času pro sebe :) :P Školu mám za sebou.Tak to jsi supermáma :)

• Citovat
  • Upravit
Breuovi
@klárka14 píše:
Jsem moc ráda za tento pozitivní názor :palec: , už jsem si chtěla myslet, že škola pro matku od dětí je holý nerozum. Hlásím se teprve do školy, ještě ani nevím jestli se vůbec dostanu, ale už jsem si začala říkat, že to všechno nezvládnu skloubit a teď vidím, že to jde, takže jdu do toho s čistým svědomím, že nic nezanedbám a sen si splním. :dance:

Uvidíš sama :)

• Citovat
  • Upravit
3352
27.4.12 21:15

@Breuovi to si také říkám, když to nezkusím, tak nevím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 21:16
@klárka14 píše:
@Breuovi to si také říkám, když to nezkusím, tak nevím. :mrgreen:

no já když byla na VŠ tak tam mamina říkala:není jak bezdětným.

• Citovat
  • Upravit
17359
27.4.12 21:19

@PjckjsANEBjája vies co? aj ja sa tesim na „nudnu“ matersku, ale neviem, ako dlho ma to bude bavit :P
ja som taka, ze potrebujem stale niekde behat a nieco riesit, proste byt pod tlakom, inak zleniviem a potom som taka bez zivota a nalady. :roll:
a kedy koncis?

ja som vlastne vcera urobila poslednu skusku, dnes som behala okolo diplomovky, vybavovala som veci okolo auta a organizovala zajtrajsiu oslavu narodenin, v nedelu dokoncujem diplomovku a potom sa asi unudim :lol:
aco presne studujes? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
27.4.12 21:23

Přeju ti, aby ti to vyšlo :palec: Hlavně, že máš odhodlání. Chápu tě, ale já už dálkově studuju 10 let a jsem fakt vycucaná, chci už zase dělat úplně jiný věci. Věnovat se rodině a taky sobě (relax), jsem ráda, že už snad bude tomuhle období konec. Myslím, že mám splníno :jazyk: Když má člověk podporu partnera, tak to určitě není takový problém, ale aby dělali školu oba je opravdu na Bohnice. Ale to asi v plánu nemáte, že? :mrgreen:

@klárka14 píše:
Jsem moc ráda za tento pozitivní názor :palec: , už jsem si chtěla myslet, že škola pro matku od dětí je holý nerozum. Hlásím se teprve do školy, ještě ani nevím jestli se vůbec dostanu, ale už jsem si začala říkat, že to všechno nezvládnu skloubit a teď vidím, že to jde, takže jdu do toho s čistým svědomím, že nic nezanedbám a sen si splním. :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
27.4.12 21:27

@klárka14 ono je to take nieco podobne, ako ked mas doma rocne dieta a rozmyslas nad druhym. niekto to zvlada v pohode, niekto s tym ma problem, ale kym nevyskusas, nevies :D
az na to, ze skola sa da prerusit, dieta sa spat vziat neda :mrgreen:

pred kazdou skuskou mam stres, je to zataz, ale ked tu skusku urobim, tak je to natolko uzasny pocit, ze sa neviem dockat dalsej. :D
urcite sa da robit skola popri detoch aj bez toho, aby si nieco zanedbala. je to vsetko o time managmente a prioritach :D

@Breuovi nie som super mama :D len sa velmi rychlo ucim a mam neskutocne dobre dieta :D ked som len studovala, tak som mala hrozne vela volneho casu a nevedela som, co s nim. som z maleho mesta a pracovat popri skole sa moc nedalo.
teraz je to fajn, mam cas v podstate na vsetko a stale su dni, kedy sa neskutocne nudim.
ale kazdy sme iny.
ja len nerozumiem, preco vsetkych tak vehementne odhovaras od robenia skoly popri dietati :nevim:

proste niektorich ludi studovat bavi a naplna ich to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
27.4.12 21:29

@soldi naprosto s tebou souhlasím :potlesk:

Já si fakt nestěžuju, unavená rozhodně nejsem, rozhodně se necítím tak, že bych něco nestíhala nebo zanedbávala a co se týče partnera a hlídání, ten si to vyloženě užívá.. :dance: Času na sebe mám taky dost, takže fakt v pohodě..
no každý to má prostě jinak.. taky hodně záleží na tom jaké je dítě.. nemůžu tvrdit že kdyby moje malá nebyla taková jaká je, že bych nemluvila jinak.. :nevim:

Ale u mě rozhodně v žádném případě neplatí že studuju na úkor rodiny, domácnosti apod.. Spíše jen (podle mě) smysluplně využívám volný čas.. Pokud bych z toho měla mít nervy, stresovalo by to mě i rodinu, nebo pokud by tím nedejbože měla jakkoli trpět dcera.. nedělala bych to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
27.4.12 21:38
@soldi píše:
@PjckjsANEBjája vies co? aj ja sa tesim na „nudnu“ matersku, ale neviem, ako dlho ma to bude bavit :P
ja som taka, ze potrebujem stale niekde behat a nieco riesit, proste byt pod tlakom, inak zleniviem a potom som taka bez zivota a nalady. :roll:
a kedy koncis?ja som vlastne vcera urobila poslednu skusku, dnes som behala okolo diplomovky, vybavovala som veci okolo auta a organizovala zajtrajsiu oslavu narodenin, v nedelu dokoncujem diplomovku a potom sa asi unudim :lol:
aco presne studujes? :D

taky musím pořád něco dělat, ale já v srpnu porodím, pak v únoru nastupuju zpátky do školy, v roce a půl malýho budu mít státnice. no a chtěli bysme druhý brzo, tak ideálně po dvou letech(pokud půjde), takže to abych promovala už zase těhu, když tak počítám :think: tak věřím, že se nudit fakt nebudu :D jinak já jsem hybrid mezi projektantem pozemních staveb a statikem dřevěných konstrukcí, budu dělat na diplomku kostel na vysočině ;)

máma prosazovala, že nemám školu přerušovat vůbec a nějak to splácat, ale já si chci aspoň ten první půlrok užít bez kompromisů. i tak to bude dost náročný. ale ještě k tomu přidat myšlenky na kradení pár minutek, když malej spí, abych udělala kus projektu, toho se ráda vzdám :) a stejnak by mi to nepomohlo nic urychlit (a líp se taky shání hlídání pro ročáka než pro měsíčního kojence, že)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 21:43

@PjckjsANEBjája hlídání to bych se raději chtěla věnovat svému dítěti než se učit a aby mi dítě někdo hlídal.Moje dítě moje zodpovědnost.

• Citovat
  • Upravit
4275
27.4.12 21:56
@Breuovi píše:
@PjckjsANEBjája hlídání to bych se raději chtěla věnovat svému dítěti než se učit a aby mi dítě někdo hlídal.Moje dítě moje zodpovědnost.

no ale pokud mám povinnou docházku na cvika, tak musím mít hlídání :nevim: v tom nějak nevidím jiný řešení. individuál mi škola nedá, to už jsem řešila. a dálkový u nás není, jsme malý obor na to, aby ho otevřeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
27.4.12 22:19

@PjckjsANEBjája hmm tak to máš blbé.Ještě že jsem studovala bez mimi.

• Citovat
  • Upravit
4275
27.4.12 22:26

@Breuovi já se taky snažila bez něj dostudovat, ale když se rozhodne obejít HA tak, že mi zbyde jedinej semestr a diplomka, tak přece jen kvůli tomuhle nepůjdu na potrat :nevim: a nebo nenechám školy. navíc malej bude mít taky prarodiče, kteří si ho budou chtít užít(a on je), tak myslím, že hlídání během školy bude přijatelný pro nás všecky. když bydlí 5 min.od mojí školy.

věř mi, že jsem z těch, co by nejradši byly s dětma doma a ne jen na to nejnutnější a hurá do práce. jen prostě dostudovat musím. kvůli sobě. abych neměla pocit, že jsem v životě dělala 10 let něco zbytečně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
27.4.12 22:29

Napiš tu diplomku do té doby než porodíš, za 15 týdnů se to dá …učení a psaní seminárek jakž takž zvládám, ale diplomku neeee …a jak mě štvě, že jsem jí nenapsala, když jsem byla těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze