Studium s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Breuovi Každá jsme jiná, každá máme jiné podmínky, jiné zázemí, jinou školu, jiné zdravotní podmínky, jiné touhy, sny, priority…a každému tak vyhovuje něco jiného no a mě zrovna VŠ s mimi
Mám naprosto srovnané priority, mimčo je pro mně obrovský dar a zázrak, takže škola kdyžtak půjde bez mrknutí oka stranou. Ta se dá dodělat vždy, mimčo bych mít jindy téměř jistě nemohla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bisonka Děkuju za účast, už z toho padám na hubu. Venku je tak krásně a já si to ani neužiju. Zítra už to bude 9.týden, na kontrolu k doktorce jdu 15.5., snad to do té doby vydržím. Individuál plánuju na příští semestr, teď by mi to přišlo zbytečný a co když na tom budu tak špatně, že budu chtít přerušit? to je zbytečné papírování navíc.
to si raději počkám a v klidu doklepu tento semestr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
loki,ano každý se učí jinak,ale systém bezobratlých za osm hodin ani nepřečteš naúříklad:-)docea by mne zajímalo,co jsi dělala za školu.
Zakladatelko držím palce,ať se vše vydaří a pokud se rozhodneš u miminka studovat ať je hodné a máš podporu rodiny a hooodně energie,Původně jsem taky chtěla studovat jiný obor,ale s naším aktivkou bych opravdu okrádala rodinu a taky hlavně sebe,vidět dítě vyrůstat a dělat pokroky je nádhera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adlin27 píše:
loki,ano každý se učí jinak,ale systém bezobratlých za osm hodin ani nepřečteš naúříklad:-)docea by mne zajímalo,co jsi dělala za školu.
Zakladatelko držím palce,ať se vše vydaří a pokud se rozhodneš u miminka studovat ať je hodné a máš podporu rodiny a hooodně energie,Původně jsem taky chtěla studovat jiný obor,ale s naším aktivkou bych opravdu okrádala rodinu a taky hlavně sebe,vidět dítě vyrůstat a dělat pokroky je nádhera.
Souhlas ![]()
- Citovat
- Upravit
@adlin27 píše:
Delala jsem biochemii. A mam cerveny diplom ![]()
Jde to kdyz se chce. Asi te to ale musi i bavit. Ja bych jiny obor urcite studovat nesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se mohu přidat, tak maminky, které studují opravdu obdivuji a držím vám moc palce
Taky mě to čeká, akorát jsem teď přerušila v půlce semestru, protože obor nelze studovat dálkově a individuálně nijak zvlášť taky ne. Přerušila jsem už teď kvůli potížím v těhotenství a navíc mi bylo doporučeno nastoupit co nejdříve, přeci jen s malým mimčem to bude jednodušší než s ročním érem
Ale jinak byli ve škole hodně vstřícní a vím, že některé studentky zvládají bez přerušení a vesměs jsou spokojené, tak snad budu taky. Tak přeji otevřené hlavinky, ať tam učivo co nejlépe leze a hodná dítka ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, protože jsem poctivá studentka, mám prospěch na stipendium a nechtěla jsem kompromisy, kdy třeba na pitevně by to asi dobré nebylo už jen kvůli nevolnostem a na cvičeních jsem taky chybět nechtěla, takže si myslím, že jsem se rozhodla dobře. Navíc se stejně stále učím, abych nezakrněla, a pak toho nebudu mít tolik např. při zkoušce z fyziologie a podobně, asi je důležitá vůle. A když si spočítáte, kolik studentů přerušuje studium z jiných důvodů, tak to není přeci žádná katastrofa, člověk se tím nestává méněcenný
Jsem ráda, že budu mít miminko, nehledě na to, že si myslím, že ideáln je opravdu první porod do 25 let (z fyziologického hlediska), do té doby bych vystudovaná nebyla, takže nebylo co řešit. Navíc, maminka musela ve 40 dát dělohu pryč,a problémy měla již dlouho, proto je možné, že bych měla později potíže, tak jsme nechtěli pokoušet osud. ![]()
- Citovat
- Upravit
@čekámenaštěstí kamarádka ted bude rodit ve 33 letech a žádné komplikace nemá.Každý to má jinak.a pokud jste finančně zabezpečení a máte pro dítko zázemí tak pro ne,že?Já měla malou ve 25ti.Ale školu jsem měla za sebou a pracovní praxi mám taky.Ted si v klídku užívám mateřské. ![]()
- Citovat
- Upravit
@soldi píše:
cestne prehlasujem, ze moje dieta si moje studium ziadno neodnasa. by ma zaujimalo, odkial mas toto: Děcko věčně u babiček, nestaraly se, kašlaly na ně, nervy tekly, na děcky řvaly a pak se kasaly, jaký jsou borky.ziadne babicky, ziadne kaslanie na dieta, ziadne nervy a ziadne uplakane dieta. to, co si napisala, je absolutne pomylene a urcite to nie je realny obraz studia popri dietati.
Tak mi, prosím napiš, co studuješ, kdy se učíš, atd. Máš manžela? Vaříš? Uklízíš? Píšeš seminárky? Děláš diplomku? Výzkumy? Jako ok, dálkově pajdák snad, ale jinak absolutně nevěřím
. A na to, zda to tvé dítě odnáši, či ne, nestačí žádné tvé místopřísežné prohlášení. Chtělo by to asi někoho nezávislého
.
A odkud to všechno mám? Z praxe. Od studujících známých… a považuji je za sobecké husy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi A ještě se pochlub, co slušného že studuješ
. Jak můžeš tak z fleku odsuzovat zkušenosti jiných? TVRDIT, že nemají reálný základ a jsou pomýlené a mlátit kolem sebe místopřísežnými prohlášeními. Toto je přístup Hitlera, nikoliv akademika
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak říkám, já bych to nestihla:o) ale praxi mám již behěm studia a o můj obor je velký zájem, takže o práci se pak nebojím:o) U nás v rodině jsou velké problémy, jak z maminčiny, tak z tatínkovy strany, navíc jsem byla objednaná na laparoskopii kvůli endometrioze, ale už jsem to nestihla
Hlavně si to pořádně užijte, ten čas letí jako voda..
- Citovat
- Upravit
jo VŠ bez brigád,ale na mateřské,takže jako kdyby taková brigáda
nebot máš při VŠ závazek.Ale tím nechci říct at při mateřské nestuduješ.To je tvá věc,tvůj život.Já si svůj názor napíšu,ale je na každém jak se sám rozhodne.Názory nevnucuju,jak si někteří myslí.