Studium s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LucijeS ja jsem odstrikavala. Na zacatku toho mleka bylo fakt hodne, tak jsem to davala do zasoby i zamrazit do specialnich nadob (neni to asi ideal, ale pro me lepsi nez umelotina) a vzdycky toho meli dost. Kojila jsem cca do 9. Mesice, pak se prcek sam odstavil, obtezovalo ho byt chvilku vklidu, kdyz uz se preci umi hybat
jinak jsem proste odsavacku vozila s sebou a cca v dobu kojeni jsem odsavala. Nejaky klidny kout vdycky byl, i behem praxe v nemocnici. To kojeni bylo o nejmensi
drzim palce, at to zvladnete.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ja jsem sla do skoly, kdyz mela mala tri tydny. Narodila se v zari a zacatkem rijna uz jsem nastupovala. Studuju denni studium, v praxi do znamena 3× tydne dopoledne (mam rozlozeny rocnik od lonska). Kojeni resim odstrikavanim, ze zacatku bylo mlika dost, z nepravidelneho kojeni jsem mela i dost nehezkou retenci mleka (od te doby odstrikavam pouze kdyz dojdu ze skoly, takze nemam skoro zadne zasoby, zatim ale nikdy hladna nebyla
). Tedka ma mala sedm mesicu a krome par lzicek prikrmu vyhradne kojim. S sebou ji brat do skoly nemuzu (infekcni prostredi) a uprimne si to ani nedokazu predstavit
Nastesti ale mame obetaveho tatinka a hodnou babicku, takze hlidani se vzdycky najde, popr. si snazim seminare nahrazovat a na prednasky nechodim
Zatim se mi to nikdy nevyplatilo, do hlavy to musim stejne narvat doma. Chce to hlavne pevne odhodlani a poradnou motivaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky!
Mám takovej dotaz, jestli se tu nevyskytuje i nějaká mamina středoškolačka? Strašně toužím (přítel taky) po miminku, jenže ještě studují střední. Takže bych ráda popovídala s nějakou zkušenou mladou maminou v podobné situaci a všechno to nějak zhodnotit a probrat. ![]()
A taky jestli se tu vyskytuje nějaká porodní asistentka, která již před studiem tohoto oboru měla potomka?
Krásný dník všem! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miji-Miji Taky jsem chtela studovat PA, ale je to vrazda. U nas uz nejde dost dobre dalkove, takze studium je denni a hlvne zahrnuje hodne praxe. Nevim, jestli to bude treba takova hruza, jako jsme meli na fyzioterapii, ale byla jsem od rana do vecera pryc. Skoncila jsem pred statnicemi, protoz jsem mela skolu kazdy den, dojizdeni a nemela jsem na to silu. Dite opravdu potrebuje maminku. Ted premyslim nad dalsim studiem, ale taky bychom chteli dalsi ditko, takze se ohlizim po „lehcich“ a dalkovych oborech, a miminko by se odsunulo az treba na pozdeji, ale opravdu je to pak tezke. Nejhorsi je to kolem 1,5 a 2 let, kdy uz si dite dokaze rict, ze mu mama chybi. A to si pak clovek uvedomi, ze mu chybela zrejme od malicka, jen to nedokazalo rict a clovek bral ohledy jen na sebe. Ale je pravda, ze mne hodne materstvi zmenilo pohled na svet a utridily se mi priority. Deti jsou proste nase budoucnost a zaslouzi si plnou pozornost a peci, aby se mohly rozvijet jak potrebuji a potreba materske blizkosti a lasky se proste neda poprit. Takze za me bych uz vklidu dostudovala a na miminko si opravdu nechala volno, verim, ze vam za to jednou bude vdecne.
- Citovat
- Upravit