Studium s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
7.4.15 12:00

@LucijeS Já šla do do školy, když byl staršímu dítěti rok. Během prváku jsem otěhotněla, končila jsem měsíc před porodem. Do druháku jsem nastupovala v 7 týdnech mladšího mimina. Někdy jsem si ho brávala sebou do školy, někdy byl doma a manžel krmil z láhve. Během druháku se narodila spolužačkám další dvě mimina, jedna nechávala dítě doma s mužem, druhá si bere dítko do školy (bude mít rok)… zvládat se to samozřejmě dá, ale že by to byla nějaká hitparáda s miminem ve škole, to se říct zase nedá. Na druhou stranu je někdy takové mimino ve škole fajn, profesoři si hodně mimča při písemkách berou na chování, aby matka mohla psát a my pak všechno opisujeme ze skript. :mrgreen: Starší chodící dítě už ovšem musí někdo hlídat, s tím musí člověk počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.4.15 12:01

@LucijeS třeba mně přednášky nic nedaly, takže jsem chodila jen na zkoušky a dítě na zkoušky s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.4.15 12:03

Jinak bych to nějak nehrotila. U nás přednášky nejsou povinné, každého jen zajímá, jestli si člověk splní zkoušky. Blbé je to samozřejmě v tom, že člověk pak musí shánět materiál, to jo. Ovšem u nás jsou i bezdětní jedinci, co tam nejsou celý semestr vidět. :nevim: Já, ač dvě děti, jsem pilná. Na přednášky jsem chodila a chodím, ale to hlavně proto, že se tam chodím odreagovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
7.4.15 12:08

@Fima No…právě takovej nějakej časovej harmonogram dětí je v plánu:-D Prckovce bude rok při nástupu a v plánu máme další…Takže myslíš, že jsou nakloněni přítomnosti dětí na přednáškách, jo? Na Vošce jsem měla spoolužačku s dítětem, hlídával taťka před školou, to v mým případě nepřichází v úvahu, protože taťka maká neustále na baráku…občas snad ano…
@Hadumi Já právě minimálně přednášky z odborných (pro mě těžkých) předmětů vynechávat nechci, i když je fakt, že z předchozí zkušenosti vím, že kolikrát to stojí stejně za prd, když je profesor k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
7.4.15 12:08

Já nastoupila na dálkovou vš, když byly malé 2 roky. To už se dalo úplně v pohodě. Vždycky ji někdo pohlídal doma. Teď končím magistra a mám doma ještě 2-měsíční miminko. To už je docela záhul (diplomka, zkoušky, přednášky…). První měsíc malého jsem jezdila na kojení domů, ale uteklo mi moc přednášek a pak by mi chyběla povinná 75% docházka. Takže to dělám tak, že nakojím než odcházím a po dobu, co jsem pryč dává ten kdo hlídá UM z láhve. Vzhledem k tomu, že přednášky nejsou každý den, ale jen jednou až dvakrát týdně, tak je to v pohodě. Malý zvládá obojí - jak láhev, tak kojení. S sebou do školy bych ho teda nebrala. Jinak jedna slečna ze školy tam měla babičku, která s miminem jezdila v kočárku po chodbě…To taky jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
7.4.15 12:09

@Fima Mluvíš mi z duše…! Já jezdívám do školy taky odpočívat:-D Mě šlo hlavně o to kojení, bylo by mi líto, kdybych to třeba kvůli škole nějak zkopala a kojit přestala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
7.4.15 12:15

@LucijeS jojo, taky to mám jako relax :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.4.15 12:19

@LucijeS U nás s tím není problém.
Nikdo ještě neřekl ani slovo, že by tam dítě nemělo co dělat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
7.4.15 12:23

@Fima A kdes kojila, přebalovala…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
7.4.15 12:58

Ja chodila na nektery prednasky s ditetem. Ale ne moc, bylo mi blby ostatni vyrusovat. My mame patek a sobotu jednou za 14 dni. Vetsinu jsem se ucila sama nebo pomohli hodni spoluzaci. Dite je sice zlaty, ale taky nespi porad a hybtat a vydavat zvuky tezko zakaxu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.15 13:33

@LucijeS jestli mě vezmou tak taky od zari zacinam dalkove. Mam dceru jen o par dni starsi nez je tvoje a jeste k tomu skorodvouleťáka :) dokonce jsme ze stejného města;) taky pujdes do Budějovic? Mam v planu nechat tady děti na hlidani tatinkovi. V roce uz to s tim kojenim neni tak horky, napije se rano, pres den prikrmy, jogurty a tak a pak az vecer. No a kdybych prece jen do vecera neprijela tak dostane UM. Aspon se synem to takhle nejak vypadalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
7.4.15 14:02

@jituskatuska Ahoj, no jasně, chtěla bych do Budějc na všte…:) Což o tu v té době roční nemám strach, ale spíš jak to budu zvládat s dalším prtětem…kam se chystáš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
7.4.15 14:03

@rigousek Jééé, ty jsi těhotná? Jestli se nepletu, známe se z diskuze o endometrioze, že? Ty taky jezdíš do Budějc, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
7.4.15 14:06

@LucijeS jsem taky v budějkách ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
7.4.15 14:09

@ixule :mrgreen: To je dobrý tohle…taky na všte? Teda, zatím o tom čtu dost děs a hrůzu…kamarád tam vystudoval ještě voškua pak se tam začly dít věci…tak teda nevím, abych neztratila 4 roky života a pak nad mým vzděláním akorát všude nekroutili očima… :mrgreen: Jenže zase na čvut pozemní stavby kombinovaně nejsou… :|
@jituskatuska čtu v jiné diskuzi, že chceš jít taky na pozemní stavby - já taky…napíšem si kdyžtak SZ? co a jak? Mám furt nějaký pochybnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze