Studium s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, určitě záleží na spoustě faktorů- náročnost školy, to v jaké formě ji chceš studovat, jaké je Tvé dítě a v neposlední řadě (jak vyplývá z diskuze) jaká jsi Ty ![]()
Dcera se mi narodila v zimním zkouškovém v prváku, @Breuovi div se, ale někdo prostě dítě chce brzo
Musím říct, že první tři měsíce byly vcelku náročné, škola mi nevyšla vstříc a musela jsem pokračovat v denním studiu..no popravdě, myslím, že zvládnout se to dá, ale já jsem spíš líná a pohodlná
takže jsem skončila a letos se hlásím na kombinované…
myslím, že zvládnout se dá ledascos, navíc mně naopak přijde studium na mateřské ideální, teda ne zrovna ideální, ale dle mě člověk nezakrní, rozšíří si obzory, prostě takový rozvoj osobnosti, né jen rozhodovat jestli jsou lepší huggies či pampers…a Breuovi, je hezké, že Tobě vyhovovalo Tvoje studium jakožto bezdětné, ale přijde mi, že svůj názor neustále zavdáváš jako jediný správný
a chtěla jsem se zeptat, Tobě nikdy babičky nehlídaly? nejde přeci o to, zbavit se svého dítěte, vždyť budování vztahu s prarodiči je taky důležité, tedy samozřejmě pokud o to prarodiče stojí ![]()
- Citovat
- Upravit
Fandím maminkám, co při mateřské studují vysokou školu
. Makáte na sobě, investice do vzdělání je skvělé využití času na MD a také odreagování se od mateřských každodenních „povinností“. Přiznám se, že mě to také zaujalo
.
- Citovat
- Upravit
@sterezie píše:
Zakladatelko, určitě záleží na spoustě faktorů- náročnost školy, to v jaké formě ji chceš studovat, jaké je Tvé dítě a v neposlední řadě (jak vyplývá z diskuze) jaká jsi Ty
Dcera se mi narodila v zimním zkouškovém v prváku, @Breuovi div se, ale někdo prostě dítě chce brzoMusím říct, že první tři měsíce byly vcelku náročné, škola mi nevyšla vstříc a musela jsem pokračovat v denním studiu..no popravdě, myslím, že zvládnout se to dá, ale já jsem spíš líná a pohodlná
takže jsem skončila a letos se hlásím na kombinované…
myslím, že zvládnout se dá ledascos, navíc mně naopak přijde studium na mateřské ideální, teda ne zrovna ideální, ale dle mě člověk nezakrní, rozšíří si obzory, prostě takový rozvoj osobnosti, né jen rozhodovat jestli jsou lepší huggies či pampers…a Breuovi, je hezké, že Tobě vyhovovalo Tvoje studium jakožto bezdětné, ale přijde mi, že svůj názor neustále zavdáváš jako jediný správný
![]()
a chtěla jsem se zeptat, Tobě nikdy babičky nehlídaly? nejde přeci o to, zbavit se svého dítěte, vždyť budování vztahu s prarodiči je taky důležité, tedy samozřejmě pokud o to prarodiče stojí
Babičky hlídaly a hlídají,ale ne kvůli učení,které má člověk většinou na výběr.Místo školy,kterou už mám za sebou se můžu věnovat nečemu jinému. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Naima píše:
Fandím maminkám, co při mateřské studují vysokou školu. Makáte na sobě, investice do vzdělání je skvělé využití času na MD a také odreagování se od mateřských každodenních „povinností“. Přiznám se, že mě to také zaujalo
.
Vidiš,ty maminy,které jsou z dětí vyčerpány a jsou rády že si odpočinou,tak jim můžeš jít helfnout ![]()
- Citovat
- Upravit
A třeba zase některé maminy nesedí doma na mateřské a jsou se odreagovat mezi lidi,např.do práce mezi lidi,zasportovat si,apod..
- Citovat
- Upravit
@Breuovi píše:
A třeba zase některé maminy nesedí doma na mateřské a jsou se odreagovat mezi lidi,např.do práce mezi lidi,zasportovat si,apod..
tak práci považuju za stejně užitečný faktor jako školu. tam taky jdu mezi lidi. jen ten efekt je trochhu opožděný, nedostanu za to peníze hned, ale v budoucnu. a jít si zasportovat a kvůli tomu odkládat dítě na hlídání? to zas nechápu já. sportovat se dá i s dítětem, pokud zrovna neskáčeš padákem ![]()
ale beru to jako že ty v tom smysl vidíš a nehodlám ti to rozmlouvat nebo kvůli tomu tě vidět jako špatnou, to vůbec ne. každej jsme jinej a nevidím důvod, proč ti nutit můj názor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PjckjsANEBjája píše:
tak práci považuju za stejně užitečný faktor jako školu. tam taky jdu mezi lidi. jen ten efekt je trochhu opožděný, nedostanu za to peníze hned, ale v budoucnu. a jít si zasportovat a kvůli tomu odkládat dítě na hlídání? to zas nechápu já. sportovat se dá i s dítětem, pokud zrovna neskáčeš padákemale beru to jako že ty v tom smysl vidíš a nehodlám ti to rozmlouvat nebo kvůli tomu tě vidět jako špatnou, to vůbec ne. každej jsme jinej a nevidím důvod, proč ti nutit můj názor
Tohle jsem psala všeobecně.
- Citovat
- Upravit
@Breuovi tak to jsem tě (a podle reakcí asi nejen já) špatně pochopila - zdály se mi tvoje příspěvky odsuzující a kritizující. pokud to tak nebylo, omlouvám se
myslím, že obecně tahle diskuze byla o tom, jaký je studium s dítětem, takže zakladatelka si dokáže představit situaci, kdy bude muset na chvíli dát dítě hlídat, aby mohla do školy. že ty by jsi to neudělala, je jiná věc. jen si nemyslím, že někdo z nás (kdokoliv) má patent na rozum a to co dělá je jediný správný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PjckjsANEBjája píše:
@Breuovi tak to jsem tě (a podle reakcí asi nejen já) špatně pochopila - zdály se mi tvoje příspěvky odsuzující a kritizující. pokud to tak nebylo, omlouvám semyslím, že obecně tahle diskuze byla o tom, jaký je studium s dítětem, takže zakladatelka si dokáže představit situaci, kdy bude muset na chvíli dát dítě hlídat, aby mohla do školy. že ty by jsi to neudělala, je jiná věc. jen si nemyslím, že někdo z nás (kdokoliv) má patent na rozum a to co dělá je jediný správný
píšu svůj názor který může vypadat kritizující.Jsem prostě taková i v reálném životě,když se bavíme s kamarádkama o něčem tak taky takto jednám.Ale ty už mě znají tak ví co a jak. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Breuovi píše:
píšu svůj názor který může vypadat kritizující.Jsem prostě taková i v reálném životě,když se bavíme s kamarádkama o něčem tak taky takto jednám.Ale ty už mě znají tak ví co a jak.
víš, nejde jen o to, že kritizující, ale všemožně přesvědčují a rádoby dokazující, že Ty jsi to udělala správně a jakákoliv jiná cesta je blbá
Tvůj názor Ti nikdo nebere, ale pokud vím, tak zakladatelka chtěla znát názor studujících s dítětem a né těch, co studium rádi udělali bez dítěte ![]()
- Citovat
- Upravit
@sterezie píše:
víš, nejde jen o to, že kritizující, ale všemožně přesvědčují a rádoby dokazující, že Ty jsi to udělala správně a jakákoliv jiná cesta je blbáTvůj názor Ti nikdo nebere, ale pokud vím, tak zakladatelka chtěla znát názor studujících s dítětem a né těch, co studium rádi udělali bez dítěte
Znám víc holek,které raději v klidu dostudují bez dítěte.Protože pak ty co studují ještě bezdětné tak jen poslouchají,no jo,ale vy máte víc času se připravovat,protože ještě nemáte děti.Taková potom ta závist.Zažila jsem to já když jsem byla na VŠ i moje kámošky.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ráda bych se přidala k těm, kteří studují s mimčem, bříškem, či se už alespoň snaží nebo o tom uvažují ![]()
Chodím do druháku na Bc na ČVUT a jsem na začátku těhu a pokud to půjde, tak chci zkusit dostudovat bez přerušení s individuálem. Pokud to nepůjde, na rok přeruším. Už jsem hlídala x dětí (mnoho praxí v zařízeních pro děti a hlavně jsem dělala pár let chůvu i na plný úvazak) a věřím, že to nějak zvládnu - s většinou dětí, co jsem hlídala, bych si to dokázala představit. Uvidíme, jaké bude naše mimčo, ale manžel už se těší až bude hlídat, to samé babička - tzn. někdy by hlídali ať už se budu učit nebo ne. Pro mne je škola relax skoro jako sport či jiné zájmové aktivity, na chvíli vypadnu mezi lidi (mám tam hodně kamarádů) a zkoušky pro mne nejsou nijak stresující. Jen doufám, že stihnu napsat většinu bakalářky ještě před porodem, to by jinak pak asi bylo horší.
Pro zakladatelku - za určitých podmínek (náročnost školy, možnosti hlídání, povaha dítěte, atd.) pokud budou dobré, tak věřím, že se to dá zvládnout v pohodě a bez zanedbávání dítěte
Být tebou jdu do toho, přerušit můžeš vždycky.
A proč chci mít mimčo už během VŠ? Je mi 25, už jednu VŠ mám, ale chtěla jsem dělat ještě tehle obor a chci ještě dálkově i na Ing. tudíž až bych dostudovala bylo by mi skoro ke třiceti, než bych zísakal práci a praxi tak vzhledem ke svému zdravotnímu stavu bych se těch dětí pravděpodobně nikdy nedočkala.A navíc chci být mladá mamča ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bisonka tento přístup obdivuju, taky chci být mladá mamka a dělat při tom školu, nemyslím si, že se to nějak vylučuje, leda když má žena nebezpečné komplikace. Přeju hodně úspěchů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PjckjsANEBjája jo vysokohormonální antiko selhala,já vím.
Jsem proti potratům.