Studium s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
9.6.12 14:24

@elenkazed přesně, jaký si to uděláš, takový to máš:-). A taky si myslím, že škola jde s mimčem skloubit, holt se neudělá zkouška naporpvé, ale třeba na podruhé ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
9.6.12 15:48

@micelinka Přesně tak, nikde se tě pak v zaměstnání nebudou ptát napokolikátý si udělala zkoušky ;-) Ba naopak mám zkušenost, že u nás jsou studentky- maminky daleko důslednější a připravenější než holky studentky bez závazků, kdy mají na starosti víceméně jen školu..;-)

• Citovat
  • Upravit
Kla
2535
9.6.12 16:04

Asi takhle ono zalezi na to, jake to mimco bude… Po porodu, hormony litaji, nahoru dolu, mela jsem prvni mimino naprosto nesnesitelne… Pul roku jenom plakalo a plakalo i s hlidanim bych proste studovat nemohla, protoze jsem prvni rok vubec nespala… Kojila jsem, takze taky zahul. S druhym deckem by to slo v pohode… Ja se ted s dvema detma ucila asi 2 mesice na prijimacky, kazdy vecer jsem se ucila 1,5 hodky. Ke konci se mi teda fakt klizily oci… Ale pri samotnem studiu, se preci clovek uci jenom na zkousky a pak ten konec…

Elen jestli nemas dite, tak nemas absolutne sajn o unave, ktera panuje po narozeni ditete, kdyz jsem chodila do prace, tak jsem si myslela, ze jsme na smrt unavena :-))). Houby :-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
9.6.12 16:19
@Kla píše:
Asi takhle ono zalezi na to, jake to mimco bude… Po porodu, hormony litaji, nahoru dolu, mela jsem prvni mimino naprosto nesnesitelne… Pul roku jenom plakalo a plakalo i s hlidanim bych proste studovat nemohla, protoze jsem prvni rok vubec nespala… Kojila jsem, takze taky zahul. S druhym deckem by to slo v pohode… Ja se ted s dvema detma ucila asi 2 mesice na prijimacky, kazdy vecer jsem se ucila 1,5 hodky. Ke konci se mi teda fakt klizily oci… Ale pri samotnem studiu, se preci clovek uci jenom na zkousky a pak ten konec…Elen jestli nemas dite, tak nemas absolutne sajn o unave, ktera panuje po narozeni ditete, kdyz jsem chodila do prace, tak jsem si myslela, ze jsme na smrt unavena :-))). Houby :-))).
:pankac:
  • Citovat
  • Upravit
2976
9.6.12 16:29
@Kla píše:Elen jestli nemas dite, tak nemas absolutne sajn o unave, ktera panuje po narozeni ditete, kdyz jsem chodila do prace, tak jsem si myslela, ze jsme na smrt unavena :-))). Houby :-))).

Svatá pravda. Já studuji VŠ při MD, zatím jsem to tak nějak zvládala, jen státnice jsem musela odložit. Obecně můžu říct, že je to někdy o držku, ale zvládnout se to prostě musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
9.6.12 16:31

@jonatanka já první studovala a pak šla do rodiny a můžu říct že je to lepší. :) v klidečku jsem se mohla učit přes den a večer v klidu šla spát :) Ktomu jsem chodila do práce.

• Citovat
  • Upravit
elenkazed
9.6.12 16:43

@Kla píše:Elen jestli nemas dite, tak nemas absolutne sajn o unave, ktera panuje po narozeni ditete, kdyz jsem chodila do prace, tak jsem si myslela, ze jsme na smrt unavena . Houby .
Svatá pravda. Já studuji VŠ při MD, zatím jsem to tak nějak zvládala, jen státnice jsem musela odložit. Obecně můžu říct, že je to někdy o držku, ale zvládnout se to prostě musí.

Ano, samozřejmě, že nevím co je to únava…Myslím, že docela vím co je to opravdová únava. Chodit pět dní v týdnu od 2, či od 3 od rána na 12 hodin minimálně a pak se postarat od domácnost, večer se učit a věnovat se i přítelovi…myslím, že můžu říct, že jsem poznala únavu. Samozřejmě je to jiná forma únavy než s dítětem. Jde jen o organizaci a navyknutí. A pokud to budu chtít zvládnout tak to zvládnu… Ne nadarmo se říká, že všechno jde když se chce. A myslím, že to i jde zvládnout tak, že nikdo nebude tratit. A jak jsem psala, maminky spolužačky jsou daleko víc poctivější,ctižádostivější, mají zkoušky většinou precizní a září šťestím…Pokud si tuhle cestu vybrali a nestěžují si , proč ne? Fňukat a stěžovat umí kde kdo…Pokud to takhle nechci tak to přeci dělat nemusím, každého je to naprosto svobodná volba…

• Citovat
  • Upravit
423
9.6.12 20:48
@sterezie píše:
Hele, mě to přijde trošku přehnané 8) když se kouknu na veškeré své studující kamarády (a jakože jsou to vesměs všichni, neb dítě ve 22 se nenosí), tak vodím, jak je to v reálu, neučí se ani pět hodin denně ani dvě, dokonce někdy ani půlhodiny ne…takže si nemyslím, že každý den po celé studium budu volit mezi dítětem a školou 8) to, že se bdu po večerech učit, mimochodem jinak to neumím, podle mě můj vztah s dítětem nijak neovlivní :nevim: a jak píše Loki, když bude nejhůř může se postarat muž a to je nějaké šizení, vždyž vztah dítěte a otce je dle mě neméně důležitý 8)

Kristepane, pochlub se co studuješ :mrgreen:! Já psala jako šílená seminárky, dělala výzkumy, musela se souvisle a systematicky věnovat několika problematikám a dělat reporty, atd.

Hele, asi se neshodneme, ale jasné je jedno. Pokud někdo dělá pajdák a má hlídání, bezkolikovou spavou holčičku, co chrní 20 hodin denně, kojo mu jde samo, atd…, tak proč ne. ALE já psala o husách, co nechají dítě řvát, popř. hledět na bednu celé dny. Nevaří (neb není čas), skleničky nedávají, neb nejsou prachy a cpou děti rohlíkama. Nefandím tomu, přijde mi to sobecké a tupé.

Studujte si s děckama jak chcete - je to vaše volba, vaše odpovědnost, váš business :kytka:.

Jsem šťastná jako blecha, že jsem vystudovala (také se pochlubím červeným :oops: ), při škole pracovala a teď se věnuji rodině, manželovi, miminku… :srdce: a jsem ráda, že jim tu péči a pozornost můžu dát… A o těch husinách, co znám, si zkrátka myslím svoje :nevim:. Jen je mi těch dětí líto a asi proto sem píšu. To je celé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
9.6.12 20:50
@Breuovi píše:
@jonatanka já první studovala a pak šla do rodiny a můžu říct že je to lepší. :) v klidečku jsem se mohla učit přes den a večer v klidu šla spát :) Ktomu jsem chodila do práce.

Měla jsem to stejně a doporučuju též :pankac: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
9.6.12 21:08

@Lucinka_Kla Samozřejmě, že je to každého volba…A pojmenování „husiny“?? To může použít i naopak…Trochu přehnané ne? Pokud se na to mainka cítí, tak ať studuje..Myslím, že jde kvalitně se věnovat dítěti a vystudovat. Lepší než když některé pseudomatky ráno vyjedou s kočárkem ven a vrátí se večer. Celý den vysedávají po chytrejch kamarádkách, dítě přikšírovaný v kočárku, aby se za ním nemusely honit a večer ho hodí do postýlky. To mě smysluplnější příjde studovat a starat se o mimčo…Ale neříkám, že tím výše uvedeným způsobem žijí všechny matky, to chraň bůh…ale je jich čímdáltím více…

• Citovat
  • Upravit
2976
9.6.12 21:15

No tak já jsem otěhotněla v prváku neplánovaně a prostě jsem se rozhodla, že tu školu dodělám. Říkám, zvládnout se to dá, ale musí se chtít a někdy je to opravdu na haluz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
9.6.12 21:22

Ještě jeden postřeh - vždy, když jsem se chtěla učit/psát seminárku, tak dítě dostalo rýmu či teplotu, mělo zaražený prdy nebo se prostě rozhodla, že nebude spát - tím jsem chtěla říct, že s dítětem se ne vždy dá plánovat dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
9.6.12 22:12

elenko urcite studuj, uvidis az budes mit mimco jak to pujde nebo ne… Pokud uz na tu skolu chodis, tak je blbost se preci vzdavat… Ale s deckem je to proste jiny Level :-))). Ale my moudre matky si budeme myslet sve, za par let si vzpomenes :D

Rozhodne nevidim duvod proc, kdyz ma zena dite, proc by nemohla studovat a pokud se o decko nestara jak ma, tak by se o nej podle me nestarala ani kdyby tu skolu nedelala… Jsou zeny, ktere maji deti, protoze je chtely, touzily po nich a jsou zeny, ktere ty decka maji, protoze to tak ma byt, protoze je to ted moderni a nektere, jak „modni“ doplnek… a ty proste vidi, ze dneska je in studovat s detmi, protoze driv to zas tolik rozsirene nebylo, nebyly soukrome skoly a vseobecne se na VS nedostalo tolik lidi. Myslim, ze to neni nase svedomi, ono deticky jim to daji najevo pozdeji… az budou sami potrebovat, tak budou mit na praci neco lepsiho a to taky neni nase starost… Zivot je o prioritach a zalezi na kazdem, jakou si zvoli zrovna on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
9.6.12 22:15

Lucinko a bacha, ono ne kazda „holka“ mela stesti, aby ji rodice treba podporovali pri studiich… Anebo mela tak tolerantniho partnera, ktere mu je jedno, ze vidi poradne partnerku tak 2 vikendy v mesici, pokud studuje dalkove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
9.6.12 22:29

@Kla joo,at si studujou.Tady je každá rada drahá.Každý to musí poznat sám.A až na konci cesty se pozná kde se mělo začít.Já jsem ráda že mám dostudováno,přes den a v noci se můžu věnovat malé a manželovi a když se chce ještě někdo při dítěti stresovat učením a diplomkama,zkouškama tak je to jeho věc.Jsem ráda že to mám za sebou na mateřské klid.Ale jak říkám je to každého věc.Někomu to vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze