Studium s miminkem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Lucinka_Kla píše:
Tak mi, prosím napiš, co studuješ, kdy se učíš, atd. Máš manžela? Vaříš? Uklízíš? Píšeš seminárky? Děláš diplomku? Výzkumy? Jako ok, dálkově pajdák snad, ale jinak absolutně nevěřím. A na to, zda to tvé dítě odnáši, či ne, nestačí žádné tvé místopřísežné prohlášení. Chtělo by to asi někoho nezávislého
.A odkud to všechno mám? Z praxe. Od studujících známých… a považuji je za sobecké husy.
studujem ekonomicky smer so zameranim na informatiku. studujem cez vikendy, alebo niekolko hodin pred skuskou- t.j. v noci, ked vsetci spia.
varim, peciem, upratujem, tento semester mal 6 tyzdnov a napisala som 4 seminarky a dva projekty. diplomovku som odovzdala vcera.
pokracujem v dennom studiu, nechodim dialkovo.
ako som uz viackrat spominala, stiham vsetko v pohode, aj vdaka mojmu malemu, ktory v noci spi 13 hodin, cez den 4 a ked je hore, tak sa rad zahra sam.
pravdaze pomaha aj muz, ktory tiez vari a upratuje, ale to robil, aj ked sme nemali maleho.
nechapem Teba ani @Breuovi ze co vam tak vadi na studujucich matkach ![]()
ked spia vase deti, tak sedite za internetom, alebo si citate, ci robite nieco ine, co vas bavi a venujete sa sami sebe. ja robim to iste, akurat za to dostanem diplom ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi nevadí mi,psala jsem jen svůj názor a že je to každého věc jak si zařídí rodičák,či mateřskou.Píšeš že studuješ přes víkendy,vidiš,já místo toho chodím s manželem a malou na procházku,nebo k tchánovcům či našim.A večer se věnuju manželovi nebo spím.A některé mají diplom dřív než jdou na mateřskou
a nemusí se učit po večerech nebo až když dítě spí. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Breuovi a to chodis na prechadzky na cely den??? alebo chodis na dvojdnove navstevy? da sa stihnut jedno aj druhe uplne s prehladom. moj maly chodi spavat vecer o siestej, takze sa stiham ucit, pozriet si s muzom film a este sa aj dosytosti vyspat ![]()
Tvoje prispevky su divne, velmi jednostranne poukazujes na „nevyhody“ studovania popri materskej, neberies do uvahy iny nazor ako svoj. nechapem, o co Ti ide
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi nechodim.Psala jsem že je to každého věc.A ty sem píšeš že bereš do úvahy jiný nazor jak svůj?Ty si taky pořád meleš svou.
A nechápu o co jde tobě.Takže klídek ![]()
- Citovat
- Upravit
@Breuovi ale ja predsa nikomu netvrdim, ze studovat popri dietati je to najlepsie ![]()
len pisem, ze za urcitych okolnosti nie je problem sklbit vsetky veci dohromady ![]()
naopak, Ty kazdemu vnucujes myslienku, ze studovat s dietatom je to najhorsie, co moze byt a ako to mas Ty vsetko skvelo zariadene, ze si dostudovala skor, nez si mala dieta a este si stihla aj pracovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nikomu myšlenku nevnucuji.To píšeš ty,ne já.Mám no,osud.
Ano stihla jsem i pracovat.Využití volného času.
- Citovat
- Upravit
Holky, vždyť nemá cenu se dohadovat, myslím, že zakladatelka už ani strachy nenapíše, protože se celá její diskuse zvrhla. chtěla přeci zkušenosti studujících maminek nebo dívek v očekávání, tak se k tomu vraťme. Každý člověk je jiný, stejně tak každá škola, obor a i dítě. Někdo nemá rád stres, tak je rád, že má vklídečku dostudováno, pro někoho to žádný stres není a vše zvládá. Možná jsem trošku feministka, ale na domácnosti se přeci nemá podílet jen ženská, takže když oba manželé čí partneři spolupracují, zvládnout se to musí, protože studium není o nic moc náročnější než práce, pokud ji člověk vykonává poctivě.. A navíc, u některých oborů je téměř nemožné vystudovat a stihnout mít dítě do 25-26 let, což já vidím, jako problém, když dětí plánuji víc nebo mám staršího partnera, nenechám ho čekat do padesáti, jen abych měla o trošku víc klidu na mateřské. Stejně na mateřské se člověk nevěnuje jen dítěti a dělá spoustu jiných věcí, pokud ne, je to podle mne nevyužitý čas a žena, která za celý den stihne jen uklidit a věnovat se dítěti je podle mě domácí puťka, pokud to dělá každý den a nic jiného nestíhá. Dítě přeci není žádné břemeno a spousta věcí se dá dělat s ním, a stále se mu věnujete.. Taky je to jen názor. Každá jsme jiná, a každé studium je jiné, ale podle mne by taková polovina mediček měla opravdu jen jedno dítě, když je teprve ve třiceti dostudovaná a zapracovaná, a to ještě určitě nemá vyděláno, při těch platech a podmínkách, takže dejme tomu i v 35 letech první? Vždyť se to dá skloubit, tak proč dělat kompromisy a nemít obojí? Dostudovat a pořídit si dítě není problém, to přeci zvládne každý, tady jde o maminky, které zvládají zároveň studovat, to je umění, umět si naplánovat čas a mít stále pozitivní energii do všeho jít a nevzdávat se. Nezlobte se za můj názor, ale není důvod se dohadovat, každý to stejně uvidí jinak. Já například denně dojíždela 60km do školy, k tomu každý den 3km pěšky z nádraží, doma jsem měla uklizeno, navařeno, poklidit a nakrmit pět koní, a další kopu zvířat, něco udělat na domečku a prospěch na výbornou. Co jsem dělala špatně, že jsem to stíhala? S manželem trávím času dost, někdy má poct, že až moc. A celý rok mu pomáhám s podnikáním, ke kterémupatří časté a tvrdé tréninky a problém s tím nikdy nebyl, dokonce to absolvuji i v těhotenství a rozhodně nehodláme nic měnit ani po porodu. Jinak manžel je spokojený, když mi může někdy něco dobrého uvařit a postarat se o vše sám, protože se cítí soběstačný a je vděčný za každou pochvalu. Takže tak, nemyslím, že bych byla špatná manželka a ani si nemyslím, že budu špatná maminka.
- Citovat
- Upravit
@čekámenaštěstí Ve 35ti první určo ne.To už zaspala nevěsta.Právě u některých oborů se nestihne dostudovat do 25-26 let a mít dítě.Bud si člověk musí vybrat jedno nebo druhé a pokud to chce skloubit dohromady-tak pak at si nestěžuje že má toho hodně.Já naštěstí první dostudovala při tom pracovala a pak měla rodinu,takže mám praxi.A co taky znám některé holky tak ty třeba po střední studují ještě výšku,po výšce jdou na mateřskou a pak teprve ve 30ti jdou poprvní do práce.A to ještě pokud je zaměstnavatel vezme,bez praxe.A jediné co holka stihla je dodělat školu a udělat si rodinu a ve 30ti vidí poprvní pracovní smlouvu,trapas,aby se nenadřela. Ted to bylo psané všeobecně,na nikoho jsem nepoukazovala.
- Citovat
- Upravit
Jsem ráda, že se chápeme. Však si nemyslím, že si studující maminky stěžují. Je to každého volba a když se tak rozhodne, musí se s tím poprat a je lepší to řešit všechno vklidu a s úsměvem než stresovat, rozhodně za to nemůže nikoho obviňovat.
Každý toho má někdy hodně, stačí, když se někde něco náhodou stane, a starosti jsou tak či tak..
- Citovat
- Upravit
@micelinka píše:
Napiš tu diplomku do té doby než porodíš, za 15 týdnů se to dá …učení a psaní seminárek jakž takž zvládám, ale diplomku neeee …a jak mě štvě, že jsem jí nenapsala, když jsem byla těhu.
a
ty jo taky sem zvazovala školu pri materske ale nezvladla bych to ani omylem mam akčni mimino co moc nespi, ale chybi mi neco podnikat tak kolikrat lituju ze sem bc vzdala ale to bych musela mit spací miminko, jak nektery štastný matky. ste fakt dobrý. já bych zvladla učit se ale ne psat na to by uz cas nezbyl a i tak asi bych pak vubec nespala .-)a na hlidani mi moc nevydrží dlouho
- Citovat
- Upravit
Některé názory jsou tu docela mimo mísu, ale je to každého věc a každý si razí tu svou…Já jsem zastánce toho, že se studovat s miminkem dá!.. Je to na každé mamince, jak si to zařídí, jak si to uspořádá, zorganizuje a tak. Já zatím studuji dálkově a o miminko se snažíme. Šla jsem do to s tím, že chci miminko a chci studovat. Přítel taky studuje, až se mimčo narodí tak už bude „dodělanej“ a pokud by chtěl dálkově ještě něco dodělávat, proč ne. Vždy se to nějak udělá..Školu mám jenom jednou týdně. Jako těhotná chci mít co největší účast a až se mimi narodí, mohu požádat o sníženou docházku. Ve třídě máme hodně maminek i ve vyšších ročnících a nestěžují si…Ano, byly takové, které to vzdaly, ale to je už individuální..Co se týká učení na zkoušky a dělání seminárek tak i když zatím mimi nemám, tak se učím POUZE večer…Přes den jsem v práci a i když nejsem, tak jedině po večerech a nebo brzo po ránu. TAkže ani v tomto překážku nevidím. A jsem nastavená tak že na každou zkoušku se učím den, max. dva přdem. Když chodím na hodiny a poslouchám, hodně si pamatuji a když si zpracovávám poznámky tk se tím zároveň učím. Nechci se tady prezentovat jako nějaká „chytrá“, ale nikdy sem nepotřebovala šrocení. Stačí dvakrát přečíst a zkoušku bez problémů za dva udělám. Takže, když mám takovouhle výhodu, byla by škoda nevyužít studování a miminko. Co se týká hlídání, vystřídali bychom se s přítelem a u nás je možnost vzít si mimi do školy, proč ne občas?
- Citovat
- Upravit
@elenkazed přeji ti hodné a nenáročné mimi, moje takové nebylo a večer jsem měla sílu akorát na to padnout do postele
. Určitě záleží i na tom, jakou školu studuješ, u nás by nestačilo se učit jedene večer před zkouškou
. A pokud máš hlídíní o to jednodušší to budeš mít, já hlídání neměla a nemám
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka Jak sem psala, je to individuální u každé. Co se týká učení, nemám zase nejlehčí školu ale jsem zvyklá na tento styl učení i u těžších předmětů. Mám dobrou paměť, je to výhoda… ALe je jasné pokud by byly nějaké komplikace s miminkem (nedej bože) tak to lámat přes koleno nebudu, ani to nejde…Ale pevně věřím, že to půjde. Je to na každé, jak si to udělá. Jsem zvyklá chodit brzo do práce (3 h ráno) a pak se postarat o domácnost a večer kouknout na učení. Když už to mám takhle zažité, změna to pro mě nebude ![]()
- Citovat
- Upravit