Studium se dvěma dětmi??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj hanulo:-)
Tak i já se přidám se svým názorem, protože podle všeho jsme na tom dost podobně:-)
Jsem taky ve 2. ročníku VŠ, mám sice o něco starší dítko než ty, ale protože ty máš Bc na 4 roky a já na 3, tak bychom měly končit Bc zhruba se stejně starýma dětma a protože se obě naše děti ( moje a tvoje)narodily v březnu, taky řeším, kdy bude nejlepší otěhotnět s druhým dítětem, abych tak lépe zvládla školu a mohla hned nastoupit na druhou mateřkou a nemusela se vracet do práce, podle mé zkušenosti je totiž schůdnější zvládnout školu se dvěma dětma než s jedním dítětem a k tomu chodit do práce a nehledě na to, že druhé dítě taky chci, tak bude lepší to spojit a teprve pak nastoupit do práce už na pořád:-)
Ale taky jsem zastáncem toho, že pokud v té situaci jsi, tak to prostě zvládnout musíš a pokud tam nejsi, tak si to předtstavit neumíš, ale pokud máš 3 hlídací babičky ( mimochodem, kde jste přišli k tomuhe počtu?:-), já mám jen 2 a z toho jedna pracující a druhá 200 km od nás, takže hlídání babiček nehrozí, ale naštěstí máme zlatého taťku a ten pohlídá:-)
Takže určitě bež do toho a můžem se navzájem podporovat, jak to zvládáme?
Kde a co vlastně studuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj holky, řeším něco podobného. Tomíčkovi je rok a 4 měsíce. Bakaláře jsem končila v 2008 (v 8. měsíci těhu) a šlo to úplně v poho. Chtěla bych ted na dva roky na magistra, jako jen s Tomíkem by to bylo super, od 10měsíců spinká u našich a je už nezávislý,,ale manžel chce druhé mimčo a mně to přijde jako hoodně hustý.
zaprvé nevím kdy otěhotním, a s malým mimčem to asi nepůjde,,to by muselo jezdit se mnou a tak ne? Škola je jednou za 2 týdny a to i pátek i sobotu. Ale ta touha je silná…sakra štve mně, že jsme do toho nešla dřív, takto bych už byla v prváku a aspon ten rok jeden bych dokončila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, urcite zalezi na konkretnich detech, event. prarodicich … a v neposledni rade na skole. Napr. v pripade soukromych VS to bude trivialni, ve statnim skolstvi zalezi na konkretni skole a event.na oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já ti fandím,sama jsem si podala přihlášku na nástavbové studium abych měla asponˇ maturu. taky mám 2 děti a myslím že to dám. Tak tedˇ čekám jak to dopadne. Jinak Ti držím palečky atˇ už se rozhodneš jakkoli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak moc moc ti fandím at´to zmákneš ![]()
a at´ rodina pomůže a podrží ![]()
já dělala bakaláře při prvním synovi a sice to trvalo dýl, ale mám
, ted´ sem na magisterskym děti už mám 2 a zatim nějak nestíhám
resp. magisterský sem začala už dřív, ale měla sem tak debilní práci, že to fakt nešlo, ted´už nemám moc času ten prvák v mgr.dodělat, ale musim jinak těch 23 tisíc na dálkový studium vylítne komínem ![]()
…jinak si myslim, že když se chce všechno jde .....mám i kamarádky co to dělaj a maj 2 děti, takže to musim zmáknout taky ......nejhorší je se k tomu donutit a vyšetřit denně aspoň malilinko času
no a to si k tomu chci frajerka ještě přidat doplňující pedagogický, abych se mohla vrátit do školy a mohla učit …ale tohle nechám až Tobís trochu povyroste a aspoň už nebudu kojit (tj.zřejmě až příští rok v září)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky
Taky bych ráda znala váš názor, ideálně zkušenosti, jak jste zvládaly VŠ se dvěma dětmi + prací k tomu?
Pokusím se stručně popsat svojí situaci
První dítě se mi narodilo krátce před 18. narozeninami na začátku třeťáku SŠ. Školu jsem dodělala bez přerušení na individuálu. Vzhledem k mému věku jsem neměla, ani nemám hlídání pro dítě - moji rodiče jsou mladí a pracují, moji prarodiče už jsou zase staří na hlídání hodně aktivního kluka, takže maturitní ročník, kdy mi děťátko začalo všude utíkat, lézt, dělat nepořádek apod., byl hodně fyzicky, ale hlavně psychicky náročný (jsem člověk, který hodně špatně snáší stres). Nicméně jsem v květnu 2014 úspěšně odmaturovala se svojí třídou, když bylo synovi 19 měsíců a od té doby si užívám rodičovskou, i když jsem si našla práci na doma, abych manželovi ulevila s vyděláváním peněz. Teď jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství, je mi 20 let a v červnu se nám narodí naše druhé štěstí.
Posledních pár týdnů ale řeším, co bude, až mi skončí druhá rodičovská (vím, je to dost dlouho dopředu, ale ráda mám život naplánovaný dlouho dopředu
). Moje ideální povolání by bylo porodní asistentka nebo dětská sestra, abych mohla pracovat s miminky. Na to by mi „stačila“ VŠ 3 roky - Bc. - a i by mě většina předmětů opravdu bavila. Jenže si neumím představit péči o dvě malé děti, když bych sloužila noční, víkendy a svátky
A taky u nás v porodnici PA nenabírali už asi 10 let, vybírají se svých sester nebo neberou vůbec, takže je celkem malá šance, že bych se tam chytila.
Taky jsem přemýšlela nad tím, jak se o všech prázdninách postaráme o děti, až budou chodit do školky/školy. Je mi jasné, že dvouměsíční prázdniny mají všechny děti a většina rodin nemá 2 měsíce volna na hlídání dětí. Ale třeba mají babičky, které jsou sice v důchodu, ale pořád na děti stačí. To se mě netýká. Tudíž mě napadlo, že bych vystudovala Učitelství na 1. stupni ZŠ a „zajistila“ si tak volno na hlídání dětí o prázdninách. Jenže ta škola je na 5 let bez „mezizastávky“ na Bc.. Co jsem koukala na rozvrhy, je tam v jednom semestru kolem 12-14 předmětů. Sice jich je většina 1-2 kreditových, ale i tak mám pocit, že bych to prostě s dvěma dětmi a prací nezvládla. A chodit do školy třeba 4-5 let a nakonec ji neudělat by mě hodně mrzelo. U jiných škol bych třeba měla aspoň toho Bc. jako záchranu. Další otázkou je, jestli bych vůbec místo učitelky sehnala.
Vůbec o studium VŠ nestojím (jedině tu PA), jsem šťastná, že jsem ze školy venku a moc si neumím představit, že bych se tam měla ještě vrátit, zvlášť když budeme mít dvě děti a práci k tomu. Ještě mám v živé paměti ty rezignující gesta, že už to nezvládám, že na tu školu kašlu, že klidně nebudu mít maturitu než tenhle boj
Byly to nervy a to byla jen SŠ, i když jsem celé 4 roky měla na vysvědčení jedničky a dvojky, ve třeťáku jednu trojku.. Na VŠ (na učitelku) bych šla spíš z praktických důvodů. Není to práce, která by mě vyloženě nebavila, ale že by to bylo to, co chci dělat, to taky není. Zvlášť když pořádně neumím zpívat, hrát na hudební nástroj a můj dvouletý syn snad kreslí líp než já
Angličtinu taky nemám ráda (maturovala jsem ze španělštiny) a matika taky nic moc. Což tyhle předměty jsou snad na všech pedagogických školách.
Tak se vás ptám, jak třeba řešíte vy hlídání dětí o prázdninách nebo co byste dělali v mé situaci?
Jsem zastánce toho, že člověk může mít dobrou práci i bez VŠ, vidím to u svého táty i manžela. Takže studovat VŠ kvůli penězům nebudu.
Předem vám děkuji za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oňulínka studuju tretim rokem ucitelstvi pro 1.st. Zs a ted snad cekame uspesne druhe
no taky jsem na sebe zvedava ale zvladla jsem to jednou zvladnu to podruhy
lazdopadne skola by te mela bavit a u nas je teda dost tezkej telocvik cco v tehu delat rozhodne nemuzes
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oňulínka a jaký obor máš střední školu? Jinak ucitelstvi je fajn, ale musíš mít k tomu předpoklady a trpělivost, jinak ani nedistudujes natož aby té ta práce bavila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oňulínka a co případně nějaký učitelský obor se zaměřením? Taky jsem se dala na mateřské na studium pedagogické fakulty, ale podle mě, k tomu člověk prostě musí mít vztah, aby takovou práci mohl dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Take si nemyslim, ze je idealni napad jit studovat Mgr. obor, kdyz nejsi extra studijni typ a nemas to jako vysnene povolani
![]()
Co treba Bc. studium na materskou skolku, kdyz jsi chtela pracovat s malymi detmi, nenaplnovalo by Te to vic? A skolky maji taky fajn pracovni dobu (6 az 6,5 hodin denne) plus maji vic nez pulku prazdnin volna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cristyna Já bych chtěla začít studovat až když druhému budou tak 2 roky
První rok je dobrý, to miminko moc péče nepotřebuje (alespoň první syn nepotřeboval
), ale mezi rokem a dvou to byl masakr
Neuvěřitelně aktivní dítě, natož kdyby byli takové dvě, do toho VŠ a pak ještě práce.. no nějak si to neumím představit. Navíc bych si asi poslední 2 roky musela platit, protože mi bude víc jak 26 a když bych na to pak náhodou neměla, tak toho se taky bojím ![]()
A to ty na ty hodiny TV nechodíš a máš je omluvené? Nebo je musíš nahradit v dalších ročnících? Já bych si asi potřebovala popovídat s někým, kdo to má vystudované (studuje), abych vůbec věděla, co mě čeká. Koukala jsem, že dálkové studium nabízí nejblíž Hradec Králové, ale za 2 roky může být všechno jinak ![]()
@Vermion Střední mám obchodní akademii, ale tam jsem šla taky jen proto, že to je u nás ve městě, abych nemusela dojíždět (díkybohu za tu myšlenku v 15
jinak bych s miminkem nedostudovala, když se mnou první rok trávilo ve škole
) a že tam učili španělštinu, kterou miluju ![]()
Jak jsem psala, není to úplně ono, protože čím menší děti, tím víc je miluju
Ale i do těch 10 let jsou docela poslušní a mají zájem se něco naučit (vesměs
). Taky jsem uvažovala o práci v MŠ, na to by mi stačila jen dvouletá nástavba střední ped. školy, což by bylo skvělý, protože bych měla jen ty odborné předměty a matika, literka, jazyky už bych neměla a měla bych potom 2 maturity - na OA na pedagogické
Jenže mám hrozný strach z výtvarky a hudebky
I když bych si dala specializaci na tělocvik a z něho pak dělala maturitu spolu s pedagogikou, takže by se to kreslení a zpívání 1,5 roku snad vydrželo
Navíc ve školce taky mají měsíc prázdnin, tak by to snad taky šlo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 Nad tím jsem taky přemýšlela, ale to je většinou dvouoborové a to opravdu netuším, jestli to není na mě moc těžké
Jestli teda myslíš učitelství na 2. stupni nebo SŠ.. Ono ne že by mě to úplně nebavilo, ale není to taky to pravé ![]()
@Aliik Já než to naťukám, tak už jsi to napsala
Taky jsem o tom uvažovala. A protože do školky stačí jen střední, radši si teď udělám s jistotou druhou střední na dva roky, než riskovat, že VŠ nezvládnu
Když pak bude potřeba VŠ dodělat, dodělám, ale až budou děti větší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oňulínka já třeba studuji jednoobor, ale je pravda, že ty jsou většinou technicky zaměřené. Jj jinak myslím 2.stupeň a SŠ
A na školku není potřeba VŠ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S jedním jsem udělala bakaláře, se dvěma ted dělám magistra a teda je to nářez, ale mým dětem je 32m a 14m a k tomu jsem neplánovně těhotná, pracuju, kdy mi práce zabere min. půl dne, den co den. Hlídání taky nic moc, je mi 23, takže rodiče pracují, občas vypomůže moje babička, ale kluci jsou dost živí, takže je nikdo nechce
Upřímně nevím, jak se prokoušu zkouškovým, ale snad bude lépe, až zase v pondělí začne školka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanulka píše:
Prosím o radu
Studuji dálkově VŠ, jsem ve 2.roč. a před sebou mám do bakaláře, kterým bych to chtěla ukončit ještě 2 ( bakalářské je zde rozloženo na 4 roky). Moc bych si přála ještě jedno miminko a jelikož jsem nedočkavá, tak klidně hned![]()
Zajímalo by mě, jestlu má některá z vás zkušenost se 2 dětmi při studiu? Případně mě odraďte, že až moje první dítko povyroste a začne všude lézt a chodit, že mě chuť na 2.mimi přejde..
Dá se škola s dvěma dětma zvládnout?nebo mám počkat, až po škole, abych si to druhé taky užila, když bude pravděpodobně poslední?
Díky za rady![]()
mám děti 3 jsem 3ročník a nekomplikovala bych si to zbytečně byl a je to záhul počkej 2roky ani ne klidně těhu v posledním ročníku a pak si to užiješ já bych to už neudělala
studiu zdar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit