Studium se dvěma dětmi??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
3.1.15 23:18

@g.sandova My tu bydlíme rok, ale zatím jsem tu moc spokojená. V porovnání s ČB je tady klid. Pro děti mi to tu přijde lepší. :)
Do HK už by to odtud byla dálka, ale děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
3.1.15 23:19
@Cristyna píše:
@Elilen první rok jsem studovala při práci, ale zase ještě nebyl prcek no :-) chi tak držím palce at to vyjde :palec:

Já tobě taky. Třeba se tam někdy potkáme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 11:37

@Cristyna Ještě nevím, jestli do toho půjdu, přeci jen mám 2 roky čas :) Ale láká to.. na druhou stranu si říkám, že 2 roky dělat školu a mít jen střední, je škoda času, když bych za 3 roky mohla mít Bc. :mrgreen: (Nediv se, že pořád měním názory, jsem Váha váhavá a nerozhodná :roll: :mrgreen: ). V Hradci Králové dokonce na učitelku do MŠ nejsou talentovky, kterých se bojím nejvíc :) Přijímačky z ČJ a MAT bych mohla zvládnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
5.1.15 13:25

@Oňulínka no jako ja se ti nedivim, taky bych šla radši na vejšku a měla bc než mit zas jen maturitu ;) ono to zas nebude o tolik těžší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 15:35

@Cristyna Včera večer jsem zjistila, že moje spolužačka ze základky tam studuje teď první ročník :D Tak máme na konci ledna schůzku a poví mi o tom víc :) já měla hlavně strach, aby se třeba v hudebce a výtvarce nebrali dějiny hudby/umění a milion slavných osob a jejich díla. A to prý vynechali a protože se tím většinou začíná, tak už to ani neočekává :) Tak uvidíme no.. příští rok bych si na vejšku mohla zkusit dát přihlášku. Syn bude ve školce druhým rokem, takže fáze nemocí už snad nebude a druhému dítěti bude rok a to už budu moct odjet na celý den. Nemám v plánu kojit v roce přes den :) Navíc jak už tu bylo psáno - je lepší školu udělat během mateřský s dvěma dětmi než po mateřský s dvěma dětmi a prací k tomu :)
Za rok se naučím základy na klavír a flétnu, přečtu nějakou chytrou knihu o psychologii a pedagogice a natřu jim to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
5.1.15 18:06

@Oňulínka preeesne fandim ti ;) jsme holky sikovny a zvladnem to obe ;) hele a je super ze tam mas kamaradku to aspon zjistis co a jak a pak hura do toho a pul je hotovo ;) :mrgreen: nejak dneska hyrim dobrou naladou :think: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 18:40

@Cristyna To je dobře, s dobrou náladou jde všechno hned líp :).. to, co se naučím se mi bude hodit při výchově dětí ;) :palec: jen doufám, že to s ročním dítětem zvládnu :D ale pozitivní je, že až budu mít poslední ročník, dítě bude ve školce :D tak to snad půjde! Musí, nic jinýho už hledat nebudu, nejsou tam talentovky a to je hlavní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
5.1.15 19:06

@Oňulínka :mrgreen: hele ja to se synem zvladla od narozeni a ted me to s druhym snad ceka taky a verim ze to bude zas ok ;) ono bych rekla ze paradoxne se starsim je to horsi jelikoz pres den uz fkt nemas sanci se ucit kdyz byl miminko mela jsem hodne casu i pres den..no a se dvema ani nemluvit ze? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
5.1.15 21:35

@Cristyna s miminkem je hodně času, to je jasný :) třeťák jsem taky zvládla docela dobře, horší byl čtvrťák, kdy bylo synovi 1-1 a tri čtvrtě roku :D on je hrozně akční a já jsem z něj v poledne hotová :D Já bych se klidně přihlásila na VŠ letos, ale neumím si představit být celý den bez miminka, zvlášť když chci kojit. C Hradci je výuka Pá a So 1× za 14 dní, což je paráda, ale i tak to je den a půl mimo domov. Na noc bych jezdila domů, ale i tak to bude těžké.. No ale aspoň na mě to druhé děťátko nebude tak vázané :) uvidíme, jak to dopadne a tobě moc držím palce, ať to hezky zvládneš, máš můj obdiv! ;)
Já jsem si tak dneska uvědomila, že ono bych nestudovala učitelství v MŠ, ale předškolní pedagogiku, takže bych klidně mohla dělat v jeslích, hlídacích centrech, hernách i jako chůva :) a to by mě bavilo. Jen pak sehnat práci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
5.1.15 21:57

@Oňulínka ja budu brát miminko s sebou, stejně jako syna, toho jsem měla v kočáru, ale druhy bych ráda zkusila do šátku, myslím, že bude klidnější..uvidime…
jj s tou praci je to děsny, nejlepší je koukat fkt už dřiv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
6.1.15 08:02

@Cristyna ty sis brala miminko na výuku? :O jak jsi to proboha zvládla? :) to třeba vůbec neplakalo? Tak to tedy klobouk dolů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
6.1.15 08:44

@Oňulínka spoluzacka ho ma tam ted taky ;) kdyz place a uz to nejde tak nachvili odejdes, ale ze zacatku miminko dost spi, proto si myslim, ze v tom satku by to mohlo byt jeste lepsi. Jj musela jsem si ho brat s sebou kojila jsem do 7 mesicu pak jsem malyho zacla nechavat doma a jak dostal flasku tak prso nechtel, rval, vztekal se takze se mi vlastne sam odstavil. Sice jsem mela v planu kojit do roka ale tak co, bylo to pro me pak i snazsi a zadne silene odstavovani se nekonalo tak jsem se tomu aspon vyhnula. Jako da se to, profesori jsou vetsinou ok a nikdo to neresi a ve tride je nas par, jsme dobra parta navzajem si pomahame takze super ;) miminka sou maskoti tridy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
6.1.15 09:12

@Cristyna teda tak to koukám :D ani ve snu by mě nenapadlo, že budou ba VŠ tolerovat miminka ve třídě :D Já mám zato, že ve „třídách“ je aspoň stovka lidí, sedí do kopce a dole přednáší profesor a jakmile někdo ruší, vyrazí ho s tím, že když se nechce učit, nemá tam co dělat :D :D.. Tak ono to je asi jinak co? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
6.1.15 11:38

@Oňulínka hele to je asi jen u denaku :-D. My mame normalni tridu jako na obycejny sskole a je nas tam asi 8 zaku plus profesor :mrgreen: je to takovy rodinny a prijemny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4623
6.1.15 12:01

@Cristyna Tak teď jsi mě úplně dostala fakt :D čumím na to a čtu do pořád dokola :mrgreen: Já si říkala, že předpokládaný počet přijímaných studentů (kombinovaná forma): 25 je chyba a má tam být 125 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze