Studium ve 30 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2250
27.1.17 13:13

@At-id-ka ne, ja mam dva bakalare, jednoho z historie a druheho z international studies. Pak jsem se rozhodovala, co dal a ty mezinarodni studia mne proste zaujala vic, tak jsem udelala Masters a ted doktorat. Praci jsem hledala v oboru, muzela jsem teda projit nejake neplacene pozice, protoze jinak neni moc sance. A tou historii se take zabyvam, protoze to s tim uzce souvisi. A bohuzel se ti to zda, ze je to lehci prijit ke stesti, inequality je tu obrovsky problem.

Jinak pozor, proslycha se, ze uz od pristiho roku stopnou pujcky EU cizincum na studia, takze vsechno za sve. Na psycholozku urcite potrebujes Masters a dal, ale na 15 let to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
27.1.17 13:21

@At-id-ka bude to ještě na dýl ale moc ti držím palce!!! já studovat stále ještě nepřestala :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.1.17 13:25

@reinkarnace me se taky nechce prestat :D Bavi me to a myslim, ze budu asi vecny student :P co studujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.1.17 13:37

@At-id-ka Ja studuju matiku s ekonomikou, a moc me to bavi, je to pro me dokonce relax se vecer ucit, kdyz uz deti spi :) Jinak mas hezkou praci, nad necim takovym sem taky uvazovala, ale nakonec zvitezila ekonomie, vidim se spise jako ta kancelarska seda mys :) Chybi mi jeste ctyri a pul roku do konce, tak jsem zvedava jak to dopadne co se vystoupeni z EU tyce… Platit sama bych si to teda nechtela. A muzu mit prosim na tebe jako pani ucitelku ve skolce otazku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.1.17 13:40

@lenuska86 no co se me tyce, taky by se mi to zrovna platit nechtelo :D 4.5 roku do konce? to delas part time, ze? Matematika a ekonomie, dva predmety ve kterych jsem nejmin davala pozor, kdyz jsem chodila do skoly :D :jazyk: Jestli mas jakykoliv dotaz, rada zodpovim, nicmene deti ve Skotsku budou asi jinak vychovavane nez deti v Londyne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
27.1.17 13:51
@At-id-ka píše:
@reinkarnace me se taky nechce prestat :D Bavi me to a myslim, ze budu asi vecny student :P co studujes?

teď? všeobecnou sestru :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.1.17 13:52

@At-id-ka Ano ano, part time. Je to jeste pekne daleko do konce, ale snad to nejak uspesne doklepu :) Zatim mi ten styl studia maximalne vyhovuje, kdyz porovnam VS v Cesku… Syn mel v listopadu 4 roky, v srpnu by mel nastoupit do skoly. Tak sem se chtela zaptat, co obnasi to, kdyz bychom ho chteli dat o rok pozdeji? Jak moc mi muzou do toho ucitelky „kecat“? :lol: Samozrejme to budu resit v jeho skolce, ale tak zajimaji me tve zkusenosti z praxe… Kdy uz sem na tebe narazila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.1.17 13:57

@lenuska86 vubec nic ti na to nikdo rict nemuze. Skolky jsou do peti let a kdyz chces sveho syna mit ve skolce do peti, tak ho tam klidne mej. Jen jde o to, ze se na rok „zasekne“ ve skolce mezi mladsima kamaradama. Kdyz by sel do skoly, uci se veci, ktere te ve skolce nenauci, navic oni ve 4 nejdou do skoly ale jen do pripravky, takze to neni uplne jako skola. Je lepsi, kdyz je dite se stejne staryma nebo trosku starsima, odkoukavaji a uci se od sebe, kdyz zustane ve skolce s 3/4 letyma tak se nema co naucit, jestli vis, co myslim. Vzdycky je lepsi krok dopredu nez zustat na miste. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
27.1.17 14:08

@lenuska86 no, znam jen jedno dite, ktere melo odklad (aby se dostalo do specialky, kde uz ten rok meli plno) a to ma stredne tezkou vyvojovou retardaci. Museli absolvovat soud (educational tribunal). Muj syn jeste pri nastupu do skoly ve 4,5 letech nemluvil, nerozumel (je autista), odklad nedostal, ale mohl nastoupit do pripravky az v den patych narozenin. System Skotska znam jen ten pred rokem 2000, mozna se to ted od Anglie lisi. Mimochodem, kde jste? Ja zila dva roky v Irvine (Ayrshire).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
27.1.17 14:09

Edit: vymazani duplikatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.1.17 14:40

Ne není to hloupost, naopak je to daleko lepší, než jít dělat psychologii bez toho, aby člověk dělal něco jiného, než byl ve škole. jen to tedy stojí víc úsilí, protože člověk většinou dělá ještě spoustu jiných věcí, než jen studuje.

Dodělejte si současný titul a pak jděte postgraduate na psychologii. jo a jeslti máte možnost zůstat a studovat v anglii, tak to dělejte tam.

Budou se vám snáze dělat magisterské zkoušky na další úroveň studia, než v úplně jiném systému a hlavně nebudete muset absolvovat tu šílenou věc, přípravu na atestace klinické psychologie na IPVZ a utrpení shánění atestačního místa, které by dávalo alespoń trošku smysl, bylo tam kde chcete žít a platili vám alespoń něco.

jinak pokud byste to chtěla řešit v ČR, tak se po dokončení současného studia musíte přihlásit na nějaké navazující, tříleté jednooborové magisterské studium psychologie. Většinou pochopitelně berou hlavně svoje studenty z bakalářského stupně, ale většinou berou i pár lidí odjinud. Pokud máte dostatek financí, tak se zároveń přihlaste do sebezkušenostního výcviku, který vám sedí. studium psychologie jako takové není extra složité a dá se kombinovat s mateřstvím či zaměstnáním, rozhodně s výcvikem. Oproti studiu v UK to bude vyžadovat o něco víc učení se nazpamět.

Během studia to chce aktivně hledat stáže, praxe či brigády v oboru a snažit se najít pracoviště, kde byste chtěla a mohla vstoupit do předatestační přípravy a udělat si tam dobré jméno, aby vás po státnicích přijali. Ve městech kde nejsou univerzity to jde často snáze, čím víc u hranic, tím snáze, protože tam málo kdo chce nastoupit.

Po 3 letech odstátnicujete a napíšete diplomku a zároveň budete mít za sebou sebezkušenostní část výcviku. Je potřeba se na https://www.ipvz.cz/ přihlásit do předatestační přípravy a postupovat podle těch pravidel, který zrovna budou platná. TEn systém je špatný, školitelů je málo a podmínky se každou chvíli mění. Při troše štěstí se to v brzké době zhroutí a systém se dá dohromady znova a tentokrát lépe a použitelněji.

Obvykle příprava na atestaci trvá okolo 5 let, pak složíte atestaci - jedna z podmínek k ní je kromě dostatku praxe a práce pod supervizí i dokončený certifikovaný výcvik.

Posléze se můžete zkusit začít domlouvat se zdravotními pojišťovnami, jestli s vámi uzavřou smlouvu a jestli si budete moci otevřít soukromou praxi. Což je často taky dost sázka do loterie.

Jak říkám - jestli máte možnost zůstat v UK, tak potřebné vzdělání, praxe a zkoušku absolvujte tam, nostrifikace je výrazně snazší proces. Tedy pokud brexit nepřijde příští rok, což podle všeho skutečně nepřijde.

Příspěvek upraven 27.01.17 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.1.17 14:46

@Ou dekuju za prispevek. Pravda je, ze se docela bojim delat zkousky na vysokou skolu v cestine. Ne, ze bych mela nejaky problem s cestinou, to ne, ale jak se jednou ucite vsechno v anglictine, a dostanete zadani v cestine, tak se vsechno musi prekladat do anglictiny a kdyz si to prelozim spatne tak nakonec vyhorim u zkousek. Jsem zvedava, kam me ma vule a pile zanese :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.1.17 14:51

@At-id-ka kdybyste šla do ČR, tak doporučuju FSS MU v Brně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.1.17 14:52

Jinak čím jsem starší, tím víc si myslím, že měl Jung pravdu, když z počátku hlásal, že terapeuty by se měli stávat až lidé po 50 ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.1.17 14:54

@Ou No, to mi akorat vyjde :lol: souhlasim, jsou tam i vlastni zkusenosti. Ja osobne bych treba ani nesla k nekomu mlademu pro radu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze