Studium ve 30 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
27.1.17 14:58

@At-id-ka no tak no klinický psycholog neradí, žejo a ten princip práce, způsob vedení klienta, aby se sám zorientoval v situaci a podpora jeho vlastní síly k řešení je stejná, ať už je terapeutovi 28 a nebo 68, žejo.

Respektive velká část terapeutů ze staré školy naopak může mít paternalistické tendence, protože tak se to dřív dělalo a taky to fungovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.1.17 16:19

@At-id-ka Dekuji ti moc za nazor, v podstate s tebou ve vsem souhlasim, hezky si to shrnula. Naopak v mem okoli se setkavam prave s tim druhym nazorem, jak bude dite unavene, neni kam spechat atd. U nas by byl mozna malinky duvod ten, ze syn rozumi, ale nemluvi anglicky. Doma v pohode, ale ve skolce nechce. Ale tvuj prispevek me utvrdil, pekne pomasiruje chlapec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.1.17 16:22

@ELIbeta Dekuji za reakci :kytka: My zijeme v Perthu. Jakpak se vam libilo ve Skotsku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
27.1.17 16:36

@lenuska86 tak ja tam byla tenkrat jeste sama, s manzelem jsem se seznamila az pote (Anglican, Londynan), delala jsem au pair koncem devadesatych let. Bylo to me prvni setkani s UK, takze trosku kulturni sok, preci jen to bylo docela kratce po revoluci a tady to byl jiny svet :D Byla jsem tenkrat nekolikrat na vyletech kolem jezer, na Ben Nevis a na uplnem severu, to se mi libilo asi nejvic, priroda nadherna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.1.17 17:05

@ELIbeta Priroda je tady krasna, po sedmi letech me jeste neomrzela, az teda na to pocasi, co si budem povidat, ze :) A jinak si v Anglii spokojena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
27.1.17 17:29

@lenuska86 no, jsem tu hlavne zvykla :mrgreen: Ale mit manzela Cecha, tak sem nejdu a zustanu v CR. Ted uz by to stehovani bylo problematicke, tri britske deti mluvici minimalne cesky (protoze nejstarsi mel takove problemy, tak mluvime anglicky, cesky rozumi jakz takz), dve deti uz jsou velke a zajete v mistnim skolnim systemu, starsi uz je na secondary. Bohuzel posledni dobou to tu jde hodne do kopru, vidim v praci (ted jsem teda na materske) rostouci problemy diky soucasne politice, takze nejake nadseni z tehle zeme me davno opustilo. Nehodlam tu stravit zbytek zivota, to kazdopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.1.17 19:01

Ja zacla taky loni ve 30 VS, akorat jiny obor nez ty chces, delam ucitelstvi praxe v ekonomickych predmetech a navazuje to ucitelstvim ekonomiky, ale zacala jsem to delat, ze chci mit jakykoli pedag.obor, abych mohla do druziny nez mi odrostou male decka. Rekla jsem si, ze to cislo kulate je jen cislo a beru ho, jako restart svuj vlastni. Jako je fakt, ze me trosku postrcila ma zamestnavatelka, kdyz prisla loni a tak co s vami udelame? Nechcete si udelat kvalifikacni kurz asistenta pedagoga? S toho pak seslo, tak jsem zacla hledat sama moznosti. A dopadlo to, tak ze k me praci mi jeste prisla moznost delat to o cem jsme se puvodne bavily loni. Ted uz to vyslo, protoze mi uznala, ze jsem zacla dobrovolne studovat, teda bojovat za svoji budoucnost a ted jedu i na ten kurz kolem, ktereho se to vlastne zaclo.
Ty si v zahranici, tak tam si musis zjistit, jake jsou moznosti.
Ale 30 si myslim neni pozde, u nas ve skole jsem jedna s tech mladsich, jsou tam i o 10 a vic let starsi a teprve zacinaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze