Studium ve 30 letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium ve 30letech?
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat na nazor a zkusenosti zkusenejsich ohledne studia ve 30 letech.
Chtela bych se stat detskym psychologem a vubec nevim, jak mam zacit.
Momentalne studuji na bakalare „kriminologii a psychologii“ na univerzite v Londyne. Myslite si, ze je to blbost, se vydat touhle cestou v pozdnim veku?
DEKUJU ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A z jednooborove psychologie se prechazi na klinickou a z klinicke na detskou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@At-id-ka hlavně co myslíš tím dětským psychologem, práci v pedagogickopsychologické poradně? V dětském domově, krizovém centru? Dětský klinický psycholog?
U dětského klinika: Nejdříve dostat se na jednooborové studium psychologie (příprava tak 1 rok), pak 5 let studia, pak5 let atestace základní a nakonec asi 3 roky atestace dětská. Takže po 15 letech bys byla hotová ![]()
Kamarádka je dětská klinická psycholožka vím to z první ruky. Plat má asi 20 tisís. Už by do toho prý znovu nešla ![]()
Citlivé údaje (chodí sem), prosím anonym.
- Citovat
- Upravit
to fakt? Tak ja jsem takhle daleko jeste nepremyslela, ze jaky detsky psycholog, ale 15 let studia kvuli 20 tisicum by mi to za to asi nestalo. Prace by byla super a urcite naplnujici, ale ja se tak nejak hledam.. V Anglii pracuji jako vedouci ucitelka ve skolce, takze se potkavam s ruznymi typy deti a vim, ze prace s detma by me bavila, ale spis tak nejak bych jim chtela pomahat. Ale asi spis budu studovat neco, co budu mit spojeno i s tou kriminologii, kdyz uz to studuju. Protoze jsem se po tom tvem prispevku trosku vydesila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, na klinického psychologa je cesta daleká. Ale tobě by stačil i obyč, pracovat s dětmi (na to není poteřeba nic extra) a pak si vyděláš stejně jako klinický, pokud ti to půjde tak i víc.
Stačí ti Mgr. psychologie (5 let) a pak se někam směřovat. Ideálně nějaký psychoterapeutický kurz (Gestalt, psychoanalýza, psychodinamická etc.) a pak můžeš do dětského krizové centra, poraden atd. Toho klinického potřebuješ kdyby jsi chtěla být v nemocnici, většina klin. dělá na pojištovnu a proto mají tak málo. Jako psychoterapeutka si můžeš otevřít vlastní praxi a mít rozhodně víc než 20 tis. U nás si bere dětský psychoterapeut za jedno sezení 7 stovek, za den jich má pět. Tak si to spočítej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jestli chceš něco s tou kriminologií tak je ideální speciální pedagogika - etopedie. To jsi vlastně dost blízko i té psychologii. Souvisí to s kriminologií, pomáháš těm dětem i se ti svěřují a radíš jim. Taky možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvemu oboru nerozumim, kazdopadne si myslim, ze nikdy neni pozde. Ja zacala studovat i s pritelem ve 30. Zijeme ve Skotsku a studujeme The Open university, k tomu oba pracujeme, mame dve deti.
Jak rikam, nikdy neni pozde, tak preju hodne stesti at se rozhodnes jakkoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia to je parada, dekuju za super typy! Hlavne ted uz vim, po cem se muzu informovat a ze nemusim travit 15 let
o etopedii jsem nikdy neslysela, hned udelam vyzkum ![]()
@lenuska86 Super, ze? Studovat na Open Uni. Co studujes? Ja jsem tam taky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud už něco studuješ a chtěla bys změnit obor, zjisti si, jestli by neuznali nějaké zkoušky, zápočty. Jak je to se studiem v zahraničí, nevím. Ale obecně by Ti to mohlo zkrátit cestu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem zacala mirne pred tricitkou, ted je mi mirne pres ctyricet a dodelavam doktorat (ne z psychologie, pracuju v lidskopravnim oboru). Pozde neni nikdy, mam spoustu byvalych spoluzacek, ktere zacaly az kolem ctyricitky. No a jsem taky v UK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@At-id-ka píše:
@Aletheia ty jsi z oboru?
Mám etopedii, chtěla jsem i psychologii ale to je podstatně těžší obor. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše:
Mám etopedii, chtěla jsem i psychologii ale to je podstatně těžší obor.
A co takova etopedie obnasi? Jestli te to nejak neobtezuje, mohla by si mi treba popsat tvuj den? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 Dekuji Jani, ja myslim, ze to ten rok a pul uz nejak doklepu, kdyz jsem se do toho uz jednou vrhla.
@ELIbeta
VELKY POTLESK, ty jsi presne dukaz toho, ze kdyz se chce, vsechno jde. Myslim, ze v Anglii je to jeste vubec trosku jednodussi prijit ke stesti, teda aspon ja si to myslim. A to az v praci kterou si pracovala, ses rozhodla (nebo ti nabidli) studovat na lepsi pozici? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit