Studium VOŠ během mateřské

23
14.6.21 05:42

Studium VOŠ během mateřské

Ahoj maminky, nevím jak se mám rozhodnout a tak prosím o Vaše rady :zed:
V září 20 jsem začala voš-zdravotní sestru, jenže jsem hned v říjnu otěhotněla (o první dite jsem po porodu přišla a otěhotnět jsem si přála jako nic jiného). Kvůli tomu co se stalo predtim jsem byla taky od začátku na riziku a nemohla plnit praxe, kterých není zrovna málo. No příští týden mě čeká vyvolávání a já mám před sebou ještě několik zkoušek, některé nechám asi na srpen. Můj problém ale je, ze mě do dalšího ročníku nepustí, protože nemám ty praxe, mohla bych si ale nějaké zařídit ještě na začátek srpna a ve studiu tedy pokračovat, ale musela bych stejně ve druhaku plnit okolo 600 hodin praxí +učivo NEBO opakovat prvak s uznanymi zkouškami a dělat ten rok jen praxe-tak by se mi studium o rok prodlouzilo. No tak nevím, chci s malou trávit co nejvíc času, navíc jak bych to dělala s kojením.. zase po 2-3 letech bych chtěla další miminko a zase mi tam ta škola bude překážet, protože budu mít ten rok navíc. No snad jsem to napsala alespoň trosku srozumitelně :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
14.6.21 06:50

Já bych si školu dodělala až po dětech. Taky jsem si chtěla udělat zdr sestru, ale s dětmi nemám šanci. Nechci jim upirat čas strávený semnou, právě kvůli té praxi. Až půjdu do práce tak to pak už stejně nebude možné, kvůli financím.

• Citovat
  • Upravit
44319
14.6.21 07:03

Jaký je to obor? Vykašli se na VOŠ a zkus se dostat na VŠ na bakaláře, kombinovaně. Praxí je tam méně a dají se převádět do dalšího ročníku, tzn. splnit později třeba najednou.
Na každé VOŠ, jejíž profil jsem si prohlížela, je praxí tolik, že je to až nesplnitelné. S dítětem vůbec. Nejedná se jen o zdravky, ale i ekonomické obory, management, administrativa, podnikání, sociální služby a sociální správa.

Pokud bys žádala uznání nějakých předmětů, většinou to lze jen do 3 let od vykonání zkoušky. Ale co mám zkušenost u nás, z VOŠ se zkoušky neuznávají, není to akademické vzdělání. Někdy horko těžko uznají zkoušku z daného předmětu, pokud má student absoluturium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
14.6.21 07:10

Jedině se domluvit v nemocnici a tu praxi trochu šidit, já si domluvila, že jsem místo klasický praxe dělala 12ky a dostala jsem za to razítka za 2 dny (kolikrát mi to razítko dali a stejně mě pustili domů dřív) a nebo jsem chodila o víkendu, kdy mohla pohlídat babička, později nám jako praxi uznávali i zaměstnání což bylo úplně nejlepší a problém s hlídáním vyřešila školka, být tebou dala bych si teď rok odklad a pak zkusila navázat na to co jsi nestihla, zase je škoda tu školu úplně vzdát, pokud chceš v tomhle oboru dobrej plat a dobrý místo, tak klasická střední nestačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.6.21 11:49
@Pears206 píše:
Jaký je to obor? Vykašli se na VOŠ a zkus se dostat na VŠ na bakaláře, kombinovaně. Praxí je tam méně a dají se převádět do dalšího ročníku, tzn. splnit později třeba najednou.
Na každé VOŠ, jejíž profil jsem si prohlížela, je praxí tolik, že je to až nesplnitelné. S dítětem vůbec. Nejedná se jen o zdravky, ale i ekonomické obory, management, administrativa, podnikání, sociální služby a sociální správa.

Pokud bys žádala uznání nějakých předmětů, většinou to lze jen do 3 let od vykonání zkoušky. Ale co mám zkušenost u nás, z VOŠ se zkoušky neuznávají, není to akademické vzdělání. Někdy horko těžko uznají zkoušku z daného předmětu, pokud má student absoluturium. [/citace

Obor všeobecná zdravotní sestra a na VŠ jsem jít nemohla, protože bych musela mít 2 roky už praxe splněno.. jediná moje možnost byla VOŠka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.6.21 11:51
@Nickjmeno píše:
Jedině se domluvit v nemocnici a tu praxi trochu šidit, já si domluvila, že jsem místo klasický praxe dělala 12ky a dostala jsem za to razítka za 2 dny (kolikrát mi to razítko dali a stejně mě pustili domů dřív) a nebo jsem chodila o víkendu, kdy mohla pohlídat babička, později nám jako praxi uznávali i zaměstnání což bylo úplně nejlepší a problém s hlídáním vyřešila školka, být tebou dala bych si teď rok odklad a pak zkusila navázat na to co jsi nestihla, zase je škoda tu školu úplně vzdát, pokud chceš v tomhle oboru dobrej plat a dobrý místo, tak klasická střední nestačí

No kde to půjde tak se pokusím to tak udělat, ale zase musím s mírou, protože jsem nezdravotnik :D a s mou střední bych tohle ani dělat nemohla, mám cestovní ruch :( tenkrat jsem ještě nevěděla co chci dělat.. školu prave určitě vzdát nechci, když už jsem se odhodlala :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
14.6.21 15:00
@ISAL píše:
No kde to půjde tak se pokusím to tak udělat, ale zase musím s mírou, protože jsem nezdravotnik :D a s mou střední bych tohle ani dělat nemohla, mám cestovní ruch :( tenkrat jsem ještě nevěděla co chci dělat.. školu prave určitě vzdát nechci, když už jsem se odhodlala :/

Holky co neměli střední zdravotnickou, tak pracovali jako ošetřovatelky a při tom si taky část praxe plnily, dělali svojí práci +něco navíc „pod dozorem“ věřim tomu, že kde je vůle tam je cesta, sice budeš muset párkrát odložit, nebo něco dohánět ale zvládnout se to dá, taky sem otěhotněla v prváku, tak vim o čem mluvim :lol: budu držet palce ať to dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.6.21 15:01
@Nickjmeno píše:
Holky co neměli střední zdravotnickou, tak pracovali jako ošetřovatelky a při tom si taky část praxe plnily, dělali svojí práci +něco navíc „pod dozorem“ věřim tomu, že kde je vůle tam je cesta, sice budeš muset párkrát odložit, nebo něco dohánět ale zvládnout se to dá, taky sem otěhotněla v prváku, tak vim o čem mluvim :lol: budu držet palce ať to dobře dopadne

Taky si říkám, ze svět se asi nezblazni, když odlozim :D Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital