Studium zubního lékařství ve vyšším věku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Už jsem zahlédla diskuze o studiu medicíny po třicítce a výše, ale jak je to se zubařinou? Je to lehčí/těžší obor, dá se zvládnout? Budu ráda za všechny zkušenosti ať budou jakékoliv.
Vystudovala jsem jiný obor, kterým se živím a mohu pracovat odkudkoliv, což je výhoda, studiu bych se tedy mohla věnovat. Je mi 30.
Znam ze skoly lidi co vystodovali 1. Vseobecne lekarstvi ( muz, zacinal skolu v 42, ma rodinu a deti)2. Dalsi zacinal v 45 taky vseobecne lekarstvi 3. Holcina, co tam sla s dvema detma v 35. Ty tri to dodelali, jinak tech 25+ tam bylo hodne, ale vetsina to zahodila. Urcite jich ale bude vic. Ja jsem medicinu musela po dvou tydnech ukoncit kvuli tehotenstvi, vystudovala jsem dva jine zdravotnicke obory. Financne jsem byla zabezpecena, ale o decko jsem se starala
sama jako samozivitelka 24/7, tak kte medicine jsem se uz nevratila. Sestra medicinu vystudovala ale ta byla bezdetna a ucila se 24/7., ze bez podpory partnera a financniho zabezpeceni bych do toho nesla. Mam hodne znamych jak mezi medikama tak mezi zubarema- na zubarinu je velke sito, vemou zlomek lidi ve srovnani s tim kolik tech lidi berou na vseob. lekarstvi. Na druhou stranu na rozdil od vs lekarstvi je to 5 lety obor a ty co se tam dostanou tak tamvydrzej ( neni sito jako na vs. lekarstvi pri studiu v prvnich 1-2 rocnicich). Navic narozdil od meidicny, kdyz to dodelas tak jses hotovej doktor pokud nerozhodnes pro nastavbu coz je snad jenom ortodoncie a max.fac.chira. u mediciny je to tak, ze po zakonceni skoly musis zahajit spec. vzdelani lepe receno atestaci ktera dle oboru trva 5-9 let.
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že pokud máš zázemí a můžeš se plně věnovat náročnému studiu, tak proč ne? Výhoda na zubním je ta, že hned po státnicích můžeš pracovat a nečekají tě atestace a další „kolečka“, která musí dělat absolventi všeobecného lékařství.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já myslím, že pokud máš zázemí a můžeš se plně věnovat náročnému studiu, tak proč ne? Výhoda na zubním je ta, že hned po státnicích můžeš pracovat a nečekají tě atestace a další „kolečka“, která musí dělat absolventi všeobecného lékařství.
odpovídáš sama sobě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jsem zahlédla diskuze o studiu medicíny po třicítce a výše, ale jak je to se zubařinou? Je to lehčí/těžší obor, dá se zvládnout? Budu ráda za všechny zkušenosti ať budou jakékoliv.
Vystudovala jsem jiný obor, kterým se živím a mohu pracovat odkudkoliv, což je výhoda, studiu bych se tedy mohla věnovat. Je mi 30.