Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky maminy,
prosím o radu - slyšela jsem, že existuje jakési stupátko na kočár, na kterém může stát starší sourozenec, když jsou děti blízko po sobě - nám to vychází na 1,5roku. Máme sportovní kočárek - trojkombinaci Deltim Sport. Nikde jsem to však neviděla - prosím o zkušenosti a rady - kde se to dá sehnat???
Díky moc předem
Janina + Dominik (14měs) + mimi (18t.)
Ahojky,
mám děti 2 roky od sebe a bez stupátka to teda opravdu nešlo. Manžel ho teda udělal sám. Kdybys chtěla poslala bych ti fotku jak to vymyslel. Potřeboval jen desku, prkýnko a drát.
AJKA, Lenička 2 roky, Lukášek 1,5 měs.
Ahoj!
Já bych ti radila ze všeho nejdřív si to stupátko vyzkoušet (u nějaké maminky v parku, v mateřském centru atp.). Mám děti rok a půl od sebe a Sofince se stupátko vůbec nelíbilo, prostě ho odmítla. Nakonec jsme koupili kočár pro sourozence, užívali jsme ho asi půl roku (hodil se hlavně při nákupech, při dlouhých procházkách), potom dcera o kočár nestála už vůbec, takže jsme dvojkočár prodali, koupili sporťák a malá chodí už jen pěšky. To, že se dětem stupátko někdy nelíbí jsem slyšela od víc maminek, takže bych určitě hlasovala pro vyzkoušení, abys pak doma neměla něco, co nakonec nebudeš používat. Ahoj,
Jindra + Sofinka (32 měsíců) + Mateo (necelých 14 měsíců)
Ahojky, to stupátko je pro děti od 3 let, menší děti si na to těžko zvykají. Mám děti 14 měsíců po sobě a osvědčil se nám tandem kočár. Se stupátkem počítám tak od 2,5 roku staršího dítěte. Myslím, že na roce a půl ti děcko nebude chtít třeba hodinu stát na procházce. Beru to pouze ze své zkušenosti. Ahojky Vega PS: Mrkni na www.babyexpert.cz , tak mají jak ty babyboardy tak dvojkočáry pro sourozence.
Holky,
díky moc za Vaše skvělé rady, něco z toho určitě zkusím. Sourozenecký kočárek pořizovat neplánujeme (nevejde se do výtahu), tak to přeci jenom zkusíme s tím stupátkem.
Ještě jednou moc díky!
Janina
Ahoj všichni,
Jsme tu noví, ale tohle nás zaujalo. Stupátko za kočárek jak my říkáme „skejt“ je naprosto skvělá věc. Mám děti od sebe přesně na rok a deset měsíců a moc se nám vyplatilo ho koupit. Teď už ho moc nepoužíváme, protože jsou Danielce tři a malýmu rok, ale na začátku to bylo skvělý. Danielka si na to rychle zvykla a chtěla se potom jenom vozit na skejtu. I teď ho občas použijeme a tak se děti cestou alespoň zabaví.
Opravdu doporučuji všem maminká, které mají nebo budou mít děti s malým časovým odstupem si stupátko pořídit. Já jsem ho pořídila v Obchůdku na Růžku v Radlické ulici v Praze a tehdy stálo 1500 korun.
Mame děti od sebe 15měsícu a stupátko i kdyz jsme ho měli doma dělané se moc vyplatilo.Malá na něm byla moc rada.Prodavaji ho ve větších obchodech s kocarama a pod. stojí kolem 2500kc.Tato položka se nám zdála být dosti vysoka tak jsme ho vyrobili ze starého bubnu z pracky.Minulou zimu jsme ho vyuzili opravdu dost.
Milé maminky moc vás všechny zdravím, čas od času k vám nahlížím, ale teď jsem se rozhodla požádat o radu, zkušenost.
V září očekáváme narození druhého prcka, v té době bude Honzíkovi 22měsíců a já teď řeším, jestli babyskate(stupátko za kočár) nebo pořídit sourozenecký kočárek. Poradíte? předem díky
Lucie, Honzik a ?8tt
Ahojte,
já mám kluky také 22měsíců od sebe, ten první je v září a druhý v červenci. Nám se stupátko velmi osvědčilo, syn si na něho velmi rychle zvykl a bez něho se nehne. Teď v zimě, když je moc sněhu je to horší,tak chodíme pěšky,ale jen krátké procházky. Doporučuji v obchodě skejt vyzkoušet na svůj kočár, protože nám se stalo,že námi vyhlídnutý a zakoupený skejt nešel k našemu kočárku přimontovat. Naštěstí nám v pohodě vrátili peníze a mi koupili jiný. Jsme spokojeni,doporučuji.
Ahojte,
chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte kde by se dalo koupit stupátko ke kočárku Dema PURE Basic.
Děkuji
Mam deti 18 mesicu od sebe. Kdybych podobny odstup mela znovu, sla bych do tandemu - kocarku pro dve deti. My jsme ho bohuzel nemeli a musim rict, ze jsem mnohokrat litovala a v nekterych chvilich mi moc chybel, usetril by mi nervy, nadavani a zada. No na to ses ale neptala, takze ke stupatku. Mela jsem kocarek Teutonia, takze jsem nejdriv vyzkousela najeke univerzalni stupatko, se kterym nam to nefungovalo, pak jsem mela original stupatko k teutonii, ktere bylo super. Po te, co jsem se prestehovala a musela Teutonii nechat doma v CR, tak mame tohle http://www.kasa.cz/…ene-cervene/
Uz to teda nepouzivam, ale jezdili jsme s nim hodne a Sara na nem i sedela, kdyz se ji nechtelo stat, nebo preba chtela zrovna pit nebo neco k snedku a nemohli jsme zastavit.Bez neho bych opravdu nedosla nikam, a to jeste v kombinaci se satkem, protoze jsme toho s kocarkem nachodili hodne a 1.5 nebo 2 lete dite nevyzdrzi nejen tapat, ale ani stat prilis dlouho. Nejvic jsem teda nadavala pri prechazeni ulic, kdyz mi Sara uprostred silnice z boardiku vystupovala.
Pokud nechces nebo nemuzes mit tandem kocarek, tak stupatko moc a moc doporucuju.
Ahoj holky,
mám kočárek Sojan, synovi bude při narození dcerky 3r. a 3měs., tak snad to bude vhodné na výlety apod.. Nedoporučíte mi k Sojanu něco? Má to brzdu urpostřed, jen na nohu, ne tu dlouhou tyč od kola ke kolu. Bylo by dobré, kdyby to bylo vhodné i pro hole Inglésie. Díky za typy.
ahoj, konkrétně neporadím, ale my jsme si stupátko kupovali taky a nebyla jsem s ním vůbec spokojená. šlo o to, že jsem do něj za chůze kopala a musela jít v předklonu abych dosáhla na rukojet
jen aby jsi nebyla nemile překvapená jako my
To jsem si taky říkala, že je nepraktické. Leda nějaké skládací a občas ho dát do kočárku. Případně zkusím po porodu a uvidím. Syn je ťapací, ale nikdy nevím. Budu pro něj chodit do školky s kočárkem denně.
to co jsme měli my tak se dalo na provázek jakoby pověsit na rukojet, to se dalo, ale jakmile s tím syn jel tak to bylo šilený, bolely mě záda a nedalo se s tím moc manipulovat. Pokud to jde, raději si ho napřed vyzkoušej