Kočárky Jané

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
625
13.7.04 12:09

Kočárky Jané

Ahoj holky,
vím, že diskuse na téma kočárků tu už párkrát byly. Chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti s kočárky Jané - a to Powertrack 360° kombi. Případně i s jinými typy kočárků Jané.
Díky moc
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
147
13.7.04 14:08

Re: Kočárky Jané

Ahoj, mě se taky moc líbí Jane, teď ten nový Slalom. Přijde mi takový uzavřenější než Powertrack. Takže uvítám taky jakékoli informace co se týkají jízdních vlastností, skládání a tak. Jediné co mi vadí je, že nemá přehazovací rukojeť nebo korbu. Vadí to hodně??? Děťátko se má narodit v února, takže doufám, že se vejde do hl. korby i fusak…
A co autosedačka k Jané? je bezpečná nebo je lepší koupit kvalitnější i když nepůjde přidělat k podvozku (např. zn. Römer)
Díky za tipy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.7.04 19:10

Ahojky chci se poradit. Nevíte kde bych našla něco ohledně kočárků obecně - myslím přehled značeka td. Jsem úplnej analfabet a připadám si jak v Jiříkově viděni :cry:
Díky Desty a Cipátko 14tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.7.04 22:09

Ahoj holky ,
jestli chcete poradit s výběrem, jsem od „fochu“ (pracuju jako prodavačka kočárků, autosedaček, kojeneckého atd. ). Klidně napište. Ráda poradím. Teď nemám moc času, jsem moc unavená, jdu spát, ale zítra mrknu a když budete něco chtít, pište …
Páááááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
13.7.04 22:11

teď ještě koukám na karkulku . Vydrž do zítra, já se rozepíšu. Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
13.7.04 22:33

Ahoj holky,
nechci fušovat Lucce do řemesla, ale můžete se taky mrknout na různé stránky, např.
http://www.detskydum.cz/
http://www.ajuty.cz/
a jsou ještě další, bohužel si je všechny nepamatuju. Hrozně ráda jsem si na nich vybírala kočár, jsou tam většinou vyobrazený i s popisem a je jich tam opravdu dost.
Dobře vyberte Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
14.7.04 08:14

Ahojky,
všechny stránky s kočárkama mám zmáklý. Spíš mě ale zajímají praktické zkušenosti maminek.
Sasenko - jsem napnutá co napíšeš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.04 11:56

Ahoj holčinky!

Tahle diskuze mi mluví ze srdce. Měla bych mít ledňátko a vůbec nevím jaký kočárek. Asi bych nejradši sportovní kombinaci. Určitě do terénu /ne malá kolečka/. Kočárky Jané se mi taky líbí a moc ráda vyslechnu názory a rady zkušených na výběr kočárku. Proto prosím Sašenko /i vy ostatní/ piš.
Díky Brambůrka

• Citovat
  • Upravit
625
14.7.04 15:59

ahoj holky,
proto jsem se vlastně zeptala, protože si taky připadám jak v jiříkově vidění - výběr je obrovský a ve všech popiscích člověk na internetu najde, jak je ten kočár „úžasný“ - praktické zkušenosti se z toho ale vyčíst nedají. Já sama zatím ani nevím,jakou kombinaci zvolit - jestli:

1. hluboký a později koupit sportovní nebo golfky
  2. sportovní s korbičkou, že lze použít i jako hluboký od narození (právě viz Jané)
  3. nějakou tu kombinaci, že se dá připevnit i autosedačka - připadá mi to výhodné na nákupy a krátké vyjížďky.

Navíc nevím, jestli v zimě (mám termín v druhé půli prosince) ta korbička na sportovním kočáru stačí, aby se tam mimi vešlo včetně fusaku a mohlo se aspoň trochu hýbat. Sasenko jsem moc zvědavá, co nám poradíš!
Dík
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
14.7.04 21:14

Ahoj holky,
koukám, že už se mě nemůžete dočkat :D
Ani nevíte, jak já jsem ráda, že dělám to, co dělám. Já bych z toho taky byla zmatená. Výběr je opravdu veliký.

Ze všeho nejdřív si zkuste ujasnit, jestli chcete kočárek používat ve městě nebo i do terénu. Kočárky do města jsou hodně lehké (např. Jané), ale pokud má kočárek něco vydržet (což v terénu musí) je lepší, když je těžší. To se týká i výběru podvozku. Do města stačí menší kola, do terénu je lepši volit nafukovací (musíte ale počítat s tím, že občas uchází, můžete píchnout …). Podvozek můžete mít houpací, nehoupací, tříkolku, čtyřkolku, aretovací kola … Při volbě mezi tříkolkou a čyřkolkou myslete na to, že to čtvrté kolo v terénu dost chybí … Ale jinak se s tříkolkami skvěle jezdí (mají jinde uložené těžiště než čtyřkolky).
Pokud si koupíte kočárek i se sportovní sedačkou, volte radší tvrdší podvozek (nehoupací, stačí dobře odpružený). Sportovní sedačka na houpacím podvozku, nic moc. Dítě v ní 15 Kg, a houpe se ze strany na stranu. Vražedná kombinace.
A taky můžetemít přehazovací rukojeť. Což je dobré, ale přeci jen je to už zásah do konstrukce. Zastávám názor (a už se mi to mnohokrát potvrdilo), že je lepší mít konstrkuci s co nejmenším počtem volných dílů - prostě jedna trubka. Pokud kočárek nemá přehazovací rukojeť (lepší výrobci to nedělají, vědí proč) stačí dát přes boudičku plenu - alespoň si chráníte i potah …
Tak první už máte rozhodnuto?

Potom následuje výběr vaničky (díky tomu se výběr hodně zůží). Můžete mít klasickou pevnou vanu (má ucha na přenášení, polohování zad, kovové výstuhy, bývá velká kolem 80 cm) nebo jen vložnou tašku, která se strká rovnou do sporťáku. Vložná taška nemá nic, ta se přenáší celá, ale to je jediné její plus. Pevná vana je prostě komfort, který byste děcku měli dopřát (nehledě na to, že má i kovové výstuhy, kdyby Vás někde něco skříplo a že už jsem to zažila!). Taška na dítě bývá většinou hodně malá a dítě se do ní kolikrát už za pár týdnů nevejde. A do sporťáku dát malé dítě nemůžete! Tak už víte :roll: ?

Potom je další, chcete nacvaknout na podvozek autosedačku (na sportovní kočárky s vložnou taškou je výrobci nedělají ? Tímto se Vám výběr opět dost zmenší. Toto je opravdu vý:,–(a lepších značek … (Inglesina, Peg-pérego, Bébécar, Jané, Cam, Neónato, Jané, Hartan, Quinny, Mutsy …)

No a taky je dobré zvážit, zda koupíte zatím jen hluboký kočár (a potom třeba lehké golfky, je to změna … ) Nebo jestli si ušetříte čas (i peníze) a koupíte hluboký kočárek i se sportovní verzí

No a nakonec (nebo na začátek?) je důležitá i cena. Co si budeme povídat, kvalitní kočárek něco stojí. Určitě počítejte s investicí nad 10.000 Kč, jinak výrobce šetřil na použitých materiálech (všichni známe Polské kočáry, kterým se ropzadají kola, praská polohování rukojeti v kloubu, vyšisování potahu je až na posledním místě …)

No a co se týká třeba právě toho kočárků Jané
Jané je skvělá Španělská značka, která je hodně oblíbená k vůli lehkosti kočárku. To je díky tomu, že konstrukce je vyrobená z odlehčeného hliníku a vana je plastová. Ke konstrukci nemám výhrady, ale plastová vanička mi moc nesedí (není prodyšná). Taky je u Jané poměrně dost úzká v místě, kde má dítě ručičky položené od těla. Na délku je dlouhá dostatečně. Sportovní verze kočárku je hodně odkrytá (na Španělské pláže ideální), ale k nám to je docela nevýhoda. I když právě nový typ Slalom, je už lepší. Tato značka je (co se týká kvality) perfektní.

Autosedačka Jané mi přijde dobrá, ale samozřejmě pokud chcete kvalitní autosedačku, je lepší vyrat si ji od výrobce „jen“ autosedaček. Ty jsou vždycky o něco lepší - kvalitněší (Maxi - cosi, Romer … )

Teda holky, mám toho dost. Snad jsem Vám ten výběr aspoň trošičku ulehčila.

Pokud někdo chcete poradit ohledně nějaké značky, klidně napište :D .

Jóóó a když budete mít chvilku, mrkněte na http://www.deticky.cz - já jsem právě odsud :lol: .

Mějte se
Páááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.04 10:47

výběr kočárku

Ahoj Sasenko i ostatní maminky,
moc Vám děkuji za tuhletu diskuzi i za pomoc při výběru kočárku. Mám na Vás,ale ještě jeden dotaz hlavně tedy na Sasenku. Jde o výběr kočárku. Budeme mít už druhého špuntíka a protože u toho prvního jsem měla hrozný kočár z polské tržnice neznačkový, už bych tu chybu nikdy nechtěla opakovat!!!! Po technické stránce kočárek vydržel všechno i drncání do shodů k výtahu,problém, ale nastal se sporťákem. Byla to taková ta 3kb s vložnou taškou. Pokud malý jenom ležel bylo všechno OK, ale jakmile chtěl sedět nastal problém, sedátko bylo dost úzké pokud jsem sklopila část na podporu nožiček a když jsem ji nechala přečuhovaly mu nožičky přes okraj a nebylo mu to pohodlné.Navíc když jsem přehodila rukojeť aby jel malý po směru jízdy nedal se kočár do chodníku nadzvednout a neustále jsem kopala do přední osy s kolečky. Takže teď už mám při výběru dalšího kočárku skoro jasno jen to potřebuju doladit.
Náš kočárek by měl být kvalitní sporťák s možností použití od narození. Měl by mít velká nafukovací kola měl by být dobře skladný i když máme velkého kombíka tu přehazovací rukojeť jsem moc chtěla tak teď nevím napište mi prosím své zkušenosti. A protože naše finanční možnosti jsou přeci jen do jisté míry omezené (hypotéka) nemohu si dovolit koupit kočárek za 20 000. Tak jsem hledala a celkem se mi líbily HOCO BIGFOOT, HAUC ALASKA, DELTIM SPORT který si moje sousedka moc chválí nebo se mi moc líbí Asahi Schiroco 4 ale tam nevím jak bych to vyřešila finančně s tím hlubokým, tak mi prosím prosím napište své zkušenosti s těmito kočárky. Moc Vám děkuji Peťule

• Citovat
  • Upravit
361
15.7.04 11:12
sasenka píše:
Ahoj holky ,
jestli chcete poradit s výběrem, jsem od „fochu“ (pracuju jako prodavačka kočárků, autosedaček, kojeneckého atd. ). Klidně napište. Ráda poradím. Teď nemám moc času, jsem moc unavená, jdu spát, ale zítra mrknu a když budete něco chtít, pište …
Páááááááááá

Ahojky,
tak radu v tomto smeru bych opravdu uvitala. Cekam dvojcatka a libi se mi kocarky knorr twin, Hoco twin spacer, Alaska twin, Hoco twin joger a hlavne zwillings Ranger… Ale ty ceny… Vzhledem k tomu, ze bych chtela kocarek pouzivat od narozeni, tak do nej potrebuji tasky a fusaky a taky nanoznik, plastenku a tasky na plinky. Kdyz uz budu muset investovat takovou castku, rada bych znala tvuj nazor na kvalitu uvedenych kocarku. Moc dekuji za radu. A pokud bys vedela o nejakem podobnem za rozumnejsi cenu i s doplnky, dej mi prosim vedet:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
15.7.04 11:46

Ahoj holky,
tak za prvé - sasenko moc děkuji, myslím, že jsi si naběhla a teď ti nedáme pokoj:-)
Mám ještě doplňující dotaz. Přestavuju si, že hluboký kočár využiju jen tak cca půl roku a pak už rovnou sporťák. Navíc mimičo se narodí v prosinci, tak že za půl roku bude léto (tj. žádné mrazy) a sporťák bude ideální. Nebo je to jinak?
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
15.7.04 12:17

Sasenko, díky za informace. Uvědomila jsem si, že Jané Slalom bude vlastně asi až v září, takže nikdo zatím zkušenosti nemá :-)
Může se ještě zeptat na tvůj náýzor na Quinny Freestyle 4 s natáčecími koly? Díky mnohokrát!!!!!!!!!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
15.7.04 12:24

Ahoj holky,

ptám se za svojí kamarádku, které se má narodit mimčo v lednu a jen tak zatím pokukuje po kočárcích. Takže možná speciálně pro Sášenku :D Holka ty se máš, že jsi z „oboru“ :P :D Mojí kámošce se líbí QUINNY FREESTYLE XL4 - je to čtyřkolka. Chce jí z toho důvodu, že na ní může připnout i autosedačku MAXI - COSI Cabrio a rovnou by k tomu chtěla i hlubokou korbičku. Já jsem jí teda nikdy neviděla ve skutečnosti tu korbičku, ale takhle na obrázku se mi zdá trošku menší a hlavně jak je zúžená u hlavičky a u nožiček. jak dlouho v ní to mimčo vydrží ? Hlavně, aby se jí tam vešlo i ve fusaku a nebalený až bude zima. :?
taky se rozmýšlí mezi Inglesinou magnum. Ale tam jí zase vadí, že se na to nedá připnout ta sedačka Maxi-cosi. To by zase ještě musela kupovat golfáč od maxi-cosi. To se mi zdá zbytečné, ne ? Já tomu prd rozumím, tak se budu těšit na názory Vás všech, abych to mohla předat dál. :wink:
Předem všem mooooooc děkuju :D

Páčko Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí