Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Teda Sasenko!!!
To je super, že se v kočárcích tak vyznaš a napsala jsi to tak, že je to krásně pochopitelné!! Děkuji!
Já teda mimi zatím marně přesvědčuju, že se u mě bude mít dobře, ale snažím se čerpat všemožné informace už teď. A narazila jsem na kočárek, který mě fakt dostal - Bertiny M5 Shuttle, odkaz na něj: http://www.bertinistrollers.com/products.htm
Otáčejí se všechna kola a vypadá fakticky super. Co si o něm myslíš i vy ostatní kočarkové lovkyně? Mě příjde úžasný. Asi není vhodný pro nejmenší mimčo, ale pro trošku větší je kouzelný.
Děkuji za názory!!!
Kočulka
Ahoj Koculko,
já teda musím říct, že kamarádka měla taky takový, kde se otáčely kolečka a pro mě jako příležitostnou hlídací tetu to byl očistec. Nebyla jsem schopná jet s kočárkem rovně - jezdila jsem jak nametená:-) Při každé nerovnosti mi to začalo někam zahýbat. Je ale pravda, že kočátek měl daleko menší kolečka než ten, co sis vybrala ty a taky to prý chce cvik a pak už ti to tolik nezahýbá.
Tak hoky lovu zdar - vůbec to nemáme lehký!
Jana
PS: Teď jsem koukala na Inglesinu magnum a taky to není špatný. Musí se ale časem koupit sporťák/golfáč zvlášť.
Čauky,
co se týká hluboké korby od QUINNY (ev.Maxi Cosi, myslím že to je ta samá) tak je dobrá tak na léto, ale na zimu s fusakem a ve svetru leda tak hubený miminko (mám 4-měsíčního 8 kilového cvalíka a teď v červenci se mi tam vleze tak tak - to přeháním, ale troufám si říct, že ve svetru a ve fusaku by se tam na šířku nevlezl, na délku klidně, to problém není - jako že je korba v hlavičce a v nožičkách zúžená, myslím, že není ). Ju?
Pa Sebasty + Štěpánek
Ahoj Sasenko a ostatní holčiny !
Sasenko, díky za vyčerpávající informace.
Můj favorit byl Jané Powertrack, podle fotek na internetu se mi moc líbil. Ale když jsem ho viděla v reálu, tak mi ta vanička přišla malá a úzká. Mimi se narodí na začátku prosince, takže ho budu vozit celou zimu, nevím, jak dlouho se tam vejde i s fusakem. Jenomže se mi na Jané líbí ta nízká hmotnost. Tak nevím…
Jak kvalitní je nový typ od Patronu Apollon Alux ? Pokud je dobrý, dala bych přednost českému výrobku.
Ještě se mi líbí Alu Sprint, ale na netu o něm není skoro žádná informace, ani kdo ho vyrábí, asi to bude polský výrobek. V reálu jsem ještě neměla možnost tento kočárek vidět, taky je to letošní novinka.
Uvítám jakýkoliv postřeh k těmto značkám kočárků. Díky. Aduš
Ahoj holky,
přijde mi to roztomilé, že je po mě taková sháňka
…
Snažila jsem se to včera napsat srozumitelně, tak snad se mi to povedlo. Co myslíte?
Peťule - tady máš pořadí značek (o kterých se zmiňuješ) od nejkvalitnější po „největší šmejd“ : Asahi Scirocco 4 (bohužel tato značka končí, musela by sis pospíšit, ale má klasickou pevnou korbičku - velké +), Hoco Bigfoot, Deltim (ale doporuuji spíš Tavel než Sport - ten je ´takový težkopádný, velký na složení) a nakonec Hauck.
Hoco je Rakouská značka, vcelku kvalitní. Nejsem zastánce vložných tašek od narození, tak to máš jen takové malé uspořádání dle kvality.
Jufko , pokud bych si z těchto značek měla vybrat, tak jednoznačně Hartan - zwilings. K této značce nemám jedinou výhradu (i já jednou budu mít Hartana). Hartan je německá, precizní zančka, která má atesty i na dobře sladěné barvy uvnitř kočárku. U této značky múžeš hodně ušetřit, pokud si dovnitř koupíš vložné tašky České (jedna kolem 990 Kč). U nás by Tě ten kočárek vyšel na 17.000 kč + doplňky. Zda zvolíš originál (maximálně by Tě vyšel na 25.000 Kč, nebo doplňky České je už jen na Tobě).
Ostatní značky jsou silně v pozdí. Ještě by se dalo mluvit o Hocu… Ale cokoliv srovnám s touto značkou, propadne…
Jano12 - Hluboký kočárek využiješ pár měsíců (max. 9 měsíců), a potom už sedačku nebo golfky. Dobrá volba, máš změnu …
Karkulko , Jané Slalom by měl do Čech dorazit koncem září, ale ani to není 100% jisté. Zrovna včera jsem to zákaznici zjišťovala. Je to tak na 80 %.
Quinny je holandská, výborná značka, která má ale jeden problém. Končí s výrobou Freestyle 4, takže už je jen pár kousků. Jinak je to sporťák bezvadný, natáčecí kola nemají chybu. Podvozek je lehký, dobře skladný … Pokud bys o něho měla zájem - musíš si pospíšit. I my už máme na obchodě jen pár odstínů.
Kaculinko , na názor na Quinny Freestyle 4 mrkni o řádek víš. Na tento podvozek lze upevnit autosedačku Maxi-cosi (u mě vede Cabrio), což je výborná kombinace. Korbička Quinny je pravda, tošičku menší, ale po změření s ostatními značkami zjistíš, že jen nepatrný. Zůžení u ručiček, bývá někdy problém. Ale neznám nikoho, kdo má Quinny a někdy by si stěžoval. Na tuto značku se to nedělá …
Inglesina Magnum… Podle mého se jedná o ustrojenou sedačku… Múj názor na ni není dobrý. Značka kvalitní, ale typ korbičky, nic moc. Pokud by si kamarádka koupila Maqnum a k tomu i golfky Maxi- cosi, finančně by ji to vyšlo skoro nastejno, jako když si koupí komplet Quinny.
Evczo , Peg-pérego je klasika. Značka, která nikdy nevyjde z módy. Prostorná korba s polohováním na hlavičku, odvětráváním … Podvozek Caravel je skvělý, skladný lehký - ideální do města. Já se nezamilovat do Hartanu, určitě bych zkončila u Peg-pérega a totoho podvozku, jako Ty.
Kočulko - Bertiny je fajn, ale znám lepší. Mě u něho dost vadí, že nelde otočit na podvozku, takže na miminko bys neviděla. Ale jako sporťák by špatný nebyl.
Aduš , o Jané jsem už psala, mrkni víš. Patron je Česká značka o které Ti toho moc nenapíšu. Kdysi jsme prodávali typ Apolon a docela se vracel. Proto už jsme je dlouho na obchodě neměli. Ale ty nové - asi špatné nebudou. Každá firma se rok co rok zdokonaluje …
Tak pro dnešek už vše?
Já to mám jako druhé zaměstnání
![]()
Naštěstí mě to moc baví …
Tak pápá a klidně pište ![]()
ahoj Evczo, kde se dá vidět na internetu kočár Peg Peg-pérego Golf s podvozkem Caravella? A je to hluboká korba + sportovní sedačka? Nikde jsem to neobjevila, ale docela by mě ten kočárek zajímal, protože si chci jednou od této značky pořídit golfky (líbí se mi Atlantiko).
Sasenko - díky moc za informace - jsi báječná ![]()
Taky moc dekuji za odpoved… Tak nejak jsem predpokladala, ze Hartan zwilling je nejlepsi. Jen ta strasna cena… Prosim, muzes mi napsat, na kolik by me vysel kocarek s taskami pro miminka, fusaky, nanoznikem, plastenkou a taskou na rukojet? A kdyby to bylo mozne, rada bych znala cenu jak s originalnimi taskami, tak s ceskymi… potom nechame na tatinkovi, aby se rozhodl:-) A jeste jedna vec. Jsme z Moravy. Je mozne, aby nam byl kocark zaslan na dobirku, nebo pro nej musi jet manzel do Prahy? A jaka je lhuta dodani od objednani? Nechtela bych zamlouvat kocarek driv, nez se miminka narodi, jsem opravdu hodne poverciva, a stejne bychom behem prvniho mesice, mesice a pul, vozili miminka jen v aute. A pokud by jel manzel do Prahy, mohl by se v obchode obratit primo na Tebe? Mam pocit, ze je hodne poznat, pokud prodavacka zbozi rozumi, prace ji bavi a umi opravdu poradit.
Ahoj holky,
teda koukám, že se nám to tady pěkně rozjelo ![]()
Sašenko : Teda holka jsi prostě skvělá
Tolik vyčerpávajících informací jsem snad ještě neslyšela. U Tebe musí být radost nakupovat
Trošku jsi mě teda šokovala s tím, že přestávají vyrábět Feestyle 4
To je dost škoda, protože je to opravdu krásný kočárek. I já jsem na něj měla zamířeno až budu mít mimi ( zatím se v bříšku ještě neuvelebilo ) Myslíš, že místo toho budou vyrábět nějakou podobnou čtyřkolku ? Jinak Maxi-cosi Cabrio u mě také vede. líbí se mi jaké má ty bočnice a celkově je taková bytelná. Kamarádka jí už má koupenou a už se jen těší na ten kočárek. tak snad chytne ještě nějakou hezkou barvičku. Líbila se jí ta vínová.
Jinak strašně moooooooooooooooooc děkuju
Sebasty : taky si myslím, že na zimu to s tou korbičkou od Quinny může být problém. Kor když je mimčo v několika vrstvách oblečků a pak ještě ve fusáčku např. s beránkem
Ale já tomu zatím prd rozumím. Každopádně moooc díky. Kamarádce vše vyřídím.
Teda holky jak tam pozoruju tuhle diskuzi, tak bych už taky chtěla vybírat kočárek a zajímat se o mimi věci ![]()
Přeji všem krásný den ( snad už bude teplíčko !! )
Páčko Kačka
Ahoj holciny,
to je opravdu parada, vsechny si tady prijdem na sve..Tahle diskuse jiste vyjde do dejin emimina jako idealni instruktaz k nakupu kocarku ![]()
Sasenko, moc dekuju za odpoved k PEG PEREGU, jsem rozhodnuta jej poridit, a to prave s podvozkem Caravella.
Karkulko, tato kombinace se da koupit prave na strance, kterou poslala Sasenka, coz je www.deticky.cz , tam si jej vyhledej podle vyrobce.
Preji vsem krasny vikend a spousty pohody i pro miminka.
Evcza
Sasenko,
mohu tedy jeste jeden dotaz k PEG PEREGU?
Vim, ze korba by mela byt prostorna, ale nevis alespon priblizne rozmery, zejmena sirku korbicky GOLF?
Jaky je rozdil ve starsi korbicce ALICE a novou GOLF? Pripadaji mi obe hodne podobne.
Jeste jednou MOOOC dekuju za radu. ![]()
Evcza
Ahoj Evczo, tak už jsem to objevila. Je to moc hezké. Ta sportovní sedačka nemá vůbec stříšku nebo se dá nějak přidělat? A ještě by mě zajímalo, jestli se dá přidělat autosedačka.
Díky
Ahoj Karkulko,
mas pravdu, sportovni nastavec na teto strance neni, to sem si neuvedomila, protoze na nej zatim nekoukam ![]()
Jinak podvozky se vybiraji ve druhem kroku toho „pruvodce“, kdyz myslim kliknes na dalsi na strance, kde mas zobrazeny ty korbicky..Muzes prave vybrat Velo nebo Caravel ve dvou barvach…Mrkni na to a dej kdyz tak vedet, kdybys to nemohla najit.
Pa Evcza ![]()
Jee, Karkulko, tak ted si byla rychlejsi nez ja ![]()
Autosedacka se da urcite na:,–(it, tu budeme kupovat take.
Evcza
Ahoj Lucko/SASENKO
diky moc za prima instruktaz ke kocarkum. Ja uz mam vyhlidle PEG PEREGO, a to model GOLF. Muzu Te tedy poprosit o Tvuj nazor na tento kocarek? Co se tyce podvozku, mam chut jit spis do Caravel22,tedy golfoveho. Jsme z mesta a libi se mi,jak je lehky a skladny (mame male auto a vytah).
Moc dekuju i ostatnim holcinam, pokud se k PEG PEREGU vyjadri.
Mejte se vsechny krasne.
Evcza a Oiver23tt