Kočárky Jané

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
563
19.7.04 16:47

Ahoj holky,

na reakci MKI mě zaráží jedna věc - je proti drahým značkovým kočárkům, ale přitom píše, že používala kočárek Hartan, byť starší. Ale to je přece právě jeden z těch nejlepších kočárků a nejdražších, nebo se pletu?

My jsme s manželem vybírali kočárek od 20 tt a definitivně jsme se rozhodli až zhruba ve 36 tt (a že jsme těch značek v obchodech „osahali“ za tu dobu hodně - od těch levných až po ty drahé). Vzhledem k tomu, že ho hodláme používat v drsnějším terénu a rádi bychom, aby vydržel i pro druhé dítě, tak jsme nakonec zvolili dražší a bytelnou německou značku (i když ne zrovna Hartan). Myslím, že na 4 - 6 let se už ta investice vyplatí. Navíc, když dobře vím, že kočár bude muset vydržet velkou zátěž, tak je to něco jiného, než kdybych chtěla jezdit jen po asfaltovém chodníčku v parku. Nejde jen o to, aby byl pohodlný pro mimi, ale taky pro toho, kdo s ním bude jezdit.

To je ovšem jen můj názor. (Mimochodem - oblečky mám většinou starší, je něco jiného košilka na měsíc a kočárek na několik let. V sekáči jsem navíc většinou sama, tak nevím, kde se holky v sekáčích perou…)

Ulrika (40 tt)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.7.04 21:15

Ahoj holky,
mám od Vás docela dost SZ, tak se omlouvám, že mě to bude chvilku (pár dní trvat). Máme teď dost zařizování kolem svatby a třeba dnes jsme přijeli domú až o půl deváté. Určitě se ale Vám všem ozvu.
A nebojte, mě to za týden přejde a máte mě tu zas :lol:

Tak zatím Páááááááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mki
25
20.7.04 07:04

Ahoj všechny pupíkářky a maminy,
opravdu mě těší, že se Lucka neurazila, i když to tak vypadalo (nevím proč). To by mě mrzelo. Její rady jsou pro vás jistě cenné.

Dovolte mi malé vysvětlení.

Ano, měla jsem starší kočárek Hartan. Ale za 3 tisíce v perfektním stavu. To jde, ne? Ideální poměr cena/výkon.

Co se týká nejdražšího zboží, nemusí být vždy nejkvalitnější, jak to mnohé spotř. testy dokazují. Je jen větší pravděpodobnost, že výrobek bude kvalitní. Hraje pro nás i fakt, že se prodloužila zár. doba.

Ještě k té historce v sekáči. Vám by nepřipadalo směšné, když se málem poperou dvě dámy o obleček za 50 Kč a přitom mají kočárky posl. modelů? Tak pardon, mě to pobavilo. Ale asi se to musí vidět.

Nejsem zatrpklá a ani závistivá. Žiju si rodinou velmi dobře na místní poměry. Mohu si dovolit kočárek třeba s GPS :D
Ale prostě ho mít NEMUSÍM. Možná jsem divná, že v dnešní době se spokojím s průměrem a nebo s ojetým zbožím, ač mám na to „nejlepší“. Uplatňuji teorii dostatečnosti v praxi. Ale to je na více řádek.

Takže, už nic nenapíšu, abych zas někoho nenaštvala nebo pobavila celou rodinu :lol: . E-mimino je prima.

Mějte se dobře. Vyberte dobře kočárky pro svoje šťastná a krásná miminka.

Končím. HOWGH

Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
20.7.04 09:14

Prima! Už se Sasenko těsíme!!! A ty se vdáváš? :D Tak to moc gratuluju. Já má na svoji svatbu hezké vzpomínky, tak ti skoro závidím, že to máš ještě před sebou. Hned bych se vdávala zvnovu :D
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
20.7.04 10:38

Po dvou dětech mohu říct toto: kočárek je dobré vybrat důkladně a rozhodně bych nedoporučila bazarový či ojetý od kamarádky (leda tak na chalupu). Je moc důležité, aby se kočárek mamince líbil a splňoval její představy (jiné ve městě a jiné někde v přírodě). Přece jenom s ním je to věc na dlouhodobé a hlavně každodenní používání. Takže vybrat si i barvu není přece žádná snobárna.
Já měla první kočárek značky HARTAN (v době, kdy se ještě do ČR tato značka nedovážela), za rozumnou cenu a jezdila jsem s ním skoro dva roky - byl prima, měl hliníkový podvozek, takže nebyl tak těžký, najezdili jsme s ním cca 2000 km (jsme turisti), bohužel pak začaly praskat nýty (šli nahradit) a neopravitelně se poškodila brzda. Ale použila jsem ho občas i na druhé dítko a pořád se na něj dalo koukat a potah byl jako nový. Byl to opravdu super univerzální kočárek (výměnné korbičky - vanička + sportovní, umístitelné po i proti směru jízdy) :-)
Dnes bych doporučila maminkám jednoznačně Quinny Group (tj. značky Maxi-Cosi, Quinny a Mutsy) - kvalitní, moderní a „chytré“ kočárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
20.7.04 16:26

x-lander

Ahojky!
Objevila jsem ještě jeden typ sportovního kočárku, a to x-lander. Je to něco jako Quinny, ale připadá mi levnější. V jedné diskusi jsem četla, že hluboká korbička pasuje i na Quinny, tak že se to dá kombinovat. Koukala jsem na X1 (čtyřkolka) - výškově nastavitelná rukojeť, 5ti bodové bezpoečnostní pásy, nastavitelná opěrka zad, nánožník na sporťák, nánožník na vanu, pláštěnka, nákupní košík, adaptér, pumpička. Máte s tím někdo zkušenosti? Mířím samozřejmě i na tebe Sasenko - ty jsi naše studnice :D
Mějte se
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.7.04 23:26

Ahoj,
zitra bude nasemu „mimcu“ rok a mam kocarek Jane powertrack - tak tedy po teorii i trocha praxe… :-))

1. Nemam predni otocne kolo. Mela jsem moznost si ho vyzkouset - urcite je skvele, ale bez nej to jde take (to pro pripad, ze chcete usetrit - v Handy Praha na tento typ maji momentalne slevu)
  2. Plastova korba je spodem vetratelna a svou konstrukci se mi velmi osvedcila. Diky plastovemu uchu se vyborne nosila (jako samostatna postylka napr. pri navratu z „delsich“ akci, kde mimi spokojene spinkalo bez prenaseni do postylky apod.) Samozrejme to slo jen dokud byla opravdu mala. Korba take byla vyborna celou zimu - neprofoukla a neproprsela. Mimi se nam narodilo minule leto, mozna ze si vzpominate jeste na ta vedra. Samozrejme, ze kocarek byl prislusne vyhraty, ale snazila jsem davat miminko venku jen do stinu a navecer (mame zahradu, tak jsme v tech vedrech ven nechodili) - to urcite delali vsichni, protoze chodit na prochazky se prez den s tak malym mimcem nedalo…
  3. Sportak: pouzivam ho uz 4 mesice a mam tyto vyhrady: vadi mi, ze zadicka nelze dat do kolme polohy, chybi mi zvedaci cast pod nozicky a boudicka take nezastini proti slunci a neochrani proti desti tak, jak bych si predstavovala. 2 posledni „zavady“ ale jiz u nove verze „winter, slalom“ (??? - nevim presne nazev) nejsou aktualni. Zrovna dnes jsem v poradne potkala maminku s touto novou verzi Jane a vylepseni kocarku se mi moc libilo!
    A klady sportaku? Lehounky, dobre ovladatelny, dost siroky pro dite - muze se v nem spokojene „povalovat“, a i pohledny …
    A jak to tedy po roce pouzivani vidim?
    Pokud nepotrebujete „terenak“ do lesa na hrbolatou cestu (stejne jako vsechny trikolky je dost tvrdy), ale lehky snadno ovladatelny, snadno a rychle skladatelny a z meho pohledu i praktickou kombinaci s autosedackou (take se velmi osvedcila - nejen na nakupy, ale i kratsi vyjizdky v dobe, kdy mimco „chtelo videt“ ale neumelo jeste sedet), tak vrele doporucuji.
    Samozrejme ze prehazovaci rukojet ma sve klady a urcite bych ji rada vyuzila, ale tenhle kocar ji proste nema. Zase ho snadno unesu sama (ocenite az budete zdolavat schody tramvaji, autobusu nebo do metra…).
    Stejne jako vsechny ostatni kocarky ma sva pro a proti a dulezite si je ujasnit , co od kocarku ocekavam. A urcite potkate jiny kocarek, o kterem si budte myslet, ze by ON byl ten pravy -jen do okamziku, nez vam jeho majitelka vysvetli, kde ma slabiny…
    Preji stastnou ruku pri vyberu a spokojene mimco!
    Lida
    PS. Jeste jsem zapomnela na dulezite upozorneni: v potahovych latkach jsou velke rozdily ve kvalite (nikoliv cene - je stejna). Zvlaste u sportaku doporucuji vyhledavat snadno omyvateĺne kombinace potahu (ne bavlnene potahy). Dobre rozzvykany rohlicek se zmeni stejne jako susenka nebo piskotek v lepidlo, ktere jen tezko odstranite… A bavlnene verze take neuveritelne rychle vyblednou na slunicku!
  • Citovat
  • Upravit
980
22.7.04 21:10

Ahoj holčiny, nemáte někdo zkušenosti s kočrky firmy TAKO?
Byla jsem to obhlédnou v obchodě a původně byl múj favorit Deltim - ale na fotkách byl pěkný, v reálu takoý neforemný.
TAKO mě zaujal - konkrétně typ Julie. ALe nemám zkušenosti. Dík

Desty a Cipátko 15+3tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
17.10.05 13:08

Ahoj holky,
sice nejsem od fochu, ale už mám půlročního prcka, taky jsem řešila kočárek a teď bych udělala všechno jinak, samozřejmě. Máme sportovní kombinaci 4 kolku, polske (?) Mikado Danpol. Kupovali jsme ho s tím, že je to praktické a víceúčelové a vydrží nám i na další mimi :lol: . Ze začátku byl fajn, ale jako sedačka je šíleně těžký, takže teď budeme stejně kupovat buď golfky, nebo Jané Slalom či Asimetric, lehký kočárek který unesu na schodech v MHD, má pohyblivá přední kolečka a který zvládne i drobný terén.

Kdybych to všechno věděla od začátku, koupila bych pro prvních 6 měsíců z druhé ruky velikou hlubokou korbu s pořádným nákupním košíkem - stabilní přední kola, nemusí mít přehazovací rukojeť, stejně budete mít kočár pořád tak, abyste na mimi viděly, hlavně aby byl prostorný, pohodlný, vešlo se tam mimi ve fusaku a případně i s taškou (kamarádce se do kombinovaného kočárku tříměsíční prcek už nevešel, a to bylo v létě, nemusel být nabalený a zabalený). Je lepší mít korbu výš, abyste se nemusely ohýbat tak hluboko - některé kombinace jsou dost nízké. No a až bude prckovi půl roku, koupíte supr sporták nebo golfky - vzhledem k nízké investici do prvního kočárku se můžete rozšoupnout a líp se to doma vysvětluje :P .

Z osobní zkušenosti bych nevyužila autosedačku umístitelnou na konstrukci kočárku - v obchodě dáváme sedačku vždycky na nákupní vozík, a jinak je malá v kočárku, autosedačka na cesty na kočáru mi připadá trošku brutální.

mějte se krásně, přeju krásné zdravé prcky a pohodlné kočárky,
maya + adélka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
17.10.05 13:32

Kocarek jane powertwin

Ahoj holky,
po zkusenostech souhlasim s nazorem, ze je nejlepsi na zacatek koupit kocarek z druhe ruky na prvniho pul roku a potom se rozsoupnout u sportaku:-) My jsme na dvojky meli na zacatek novy Ohio Twin - byl super, ale kdyz bylo dvojkam 7 mesicu, stal se pro me dost tezky. Prodali jsme ho za polovinu porizovaci ceny a koupili jsme Jane tandem. Je to super kocarek, vyborne se ovlada - ano, je odkrytejsi, ale to jsem doresila koupenim kvalitnich fusaku aesthetic:-) takze doufam, ze dvojkam zima nebude:-)

danca + radecek a romanka 11 mesicu, danielka 7 let a david 12 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.4.11 21:25

Rada

Dobrý den ,chtěla jsem poprosit o radu.Rozmýšlím se mezi koupí kočárku Jane Slalom Pro 2011 a nebo Concord Fusion.Syn má v půl roce 9 kilo a 74 cm.Chtěla bych něco prostornějšího , ale zase aby mi syn nesjížděl k jedné straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.8.14 11:31

Ahoj holky, prosím, nebeudete některá aktuálně prodávat korničku jané capazo? prolezla jsem kdejakej bazar, ale všude jsou jen hodně staré, nebo ty malinké transporter… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
13.8.14 11:46

@Krrysa Koukni na fcb je skupinka Kocarky Jane-rady, tipy a prodej ja tam taky kupovala, nebo na kocarky Jane pasuje i korbicka concord proton a ta je taky velka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.8.14 11:57

@Eliskaxox o ptotonu vím, bohužel anit u jsem nenašla nějakou novější,, na tu fb kouknu, díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
13.8.14 12:08

@Krrysa na tom fcb nekdo prodava bezovou protonku za 600

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie