Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
na reakci MKI mě zaráží jedna věc - je proti drahým značkovým kočárkům, ale přitom píše, že používala kočárek Hartan, byť starší. Ale to je přece právě jeden z těch nejlepších kočárků a nejdražších, nebo se pletu?
My jsme s manželem vybírali kočárek od 20 tt a definitivně jsme se rozhodli až zhruba ve 36 tt (a že jsme těch značek v obchodech „osahali“ za tu dobu hodně - od těch levných až po ty drahé). Vzhledem k tomu, že ho hodláme používat v drsnějším terénu a rádi bychom, aby vydržel i pro druhé dítě, tak jsme nakonec zvolili dražší a bytelnou německou značku (i když ne zrovna Hartan). Myslím, že na 4 - 6 let se už ta investice vyplatí. Navíc, když dobře vím, že kočár bude muset vydržet velkou zátěž, tak je to něco jiného, než kdybych chtěla jezdit jen po asfaltovém chodníčku v parku. Nejde jen o to, aby byl pohodlný pro mimi, ale taky pro toho, kdo s ním bude jezdit.
To je ovšem jen můj názor. (Mimochodem - oblečky mám většinou starší, je něco jiného košilka na měsíc a kočárek na několik let. V sekáči jsem navíc většinou sama, tak nevím, kde se holky v sekáčích perou…)
Ulrika (40 tt)
Ahoj holky,
mám od Vás docela dost SZ, tak se omlouvám, že mě to bude chvilku (pár dní trvat). Máme teď dost zařizování kolem svatby a třeba dnes jsme přijeli domú až o půl deváté. Určitě se ale Vám všem ozvu.
A nebojte, mě to za týden přejde a máte mě tu zas ![]()
Tak zatím Páááááááá
Ahoj všechny pupíkářky a maminy,
opravdu mě těší, že se Lucka neurazila, i když to tak vypadalo (nevím proč). To by mě mrzelo. Její rady jsou pro vás jistě cenné.
Dovolte mi malé vysvětlení.
Ano, měla jsem starší kočárek Hartan. Ale za 3 tisíce v perfektním stavu. To jde, ne? Ideální poměr cena/výkon.
Co se týká nejdražšího zboží, nemusí být vždy nejkvalitnější, jak to mnohé spotř. testy dokazují. Je jen větší pravděpodobnost, že výrobek bude kvalitní. Hraje pro nás i fakt, že se prodloužila zár. doba.
Ještě k té historce v sekáči. Vám by nepřipadalo směšné, když se málem poperou dvě dámy o obleček za 50 Kč a přitom mají kočárky posl. modelů? Tak pardon, mě to pobavilo. Ale asi se to musí vidět.
Nejsem zatrpklá a ani závistivá. Žiju si rodinou velmi dobře na místní poměry. Mohu si dovolit kočárek třeba s GPS ![]()
Ale prostě ho mít NEMUSÍM. Možná jsem divná, že v dnešní době se spokojím s průměrem a nebo s ojetým zbožím, ač mám na to „nejlepší“. Uplatňuji teorii dostatečnosti v praxi. Ale to je na více řádek.
Takže, už nic nenapíšu, abych zas někoho nenaštvala nebo pobavila celou rodinu
. E-mimino je prima.
Mějte se dobře. Vyberte dobře kočárky pro svoje šťastná a krásná miminka.
Končím. HOWGH
Markéta
Prima! Už se Sasenko těsíme!!! A ty se vdáváš?
Tak to moc gratuluju. Já má na svoji svatbu hezké vzpomínky, tak ti skoro závidím, že to máš ještě před sebou. Hned bych se vdávala zvnovu ![]()
Jana
Po dvou dětech mohu říct toto: kočárek je dobré vybrat důkladně a rozhodně bych nedoporučila bazarový či ojetý od kamarádky (leda tak na chalupu). Je moc důležité, aby se kočárek mamince líbil a splňoval její představy (jiné ve městě a jiné někde v přírodě). Přece jenom s ním je to věc na dlouhodobé a hlavně každodenní používání. Takže vybrat si i barvu není přece žádná snobárna.
Já měla první kočárek značky HARTAN (v době, kdy se ještě do ČR tato značka nedovážela), za rozumnou cenu a jezdila jsem s ním skoro dva roky - byl prima, měl hliníkový podvozek, takže nebyl tak těžký, najezdili jsme s ním cca 2000 km (jsme turisti), bohužel pak začaly praskat nýty (šli nahradit) a neopravitelně se poškodila brzda. Ale použila jsem ho občas i na druhé dítko a pořád se na něj dalo koukat a potah byl jako nový. Byl to opravdu super univerzální kočárek (výměnné korbičky - vanička + sportovní, umístitelné po i proti směru jízdy) ![]()
Dnes bych doporučila maminkám jednoznačně Quinny Group (tj. značky Maxi-Cosi, Quinny a Mutsy) - kvalitní, moderní a „chytré“ kočárky.
Ahojky!
Objevila jsem ještě jeden typ sportovního kočárku, a to x-lander. Je to něco jako Quinny, ale připadá mi levnější. V jedné diskusi jsem četla, že hluboká korbička pasuje i na Quinny, tak že se to dá kombinovat. Koukala jsem na X1 (čtyřkolka) - výškově nastavitelná rukojeť, 5ti bodové bezpoečnostní pásy, nastavitelná opěrka zad, nánožník na sporťák, nánožník na vanu, pláštěnka, nákupní košík, adaptér, pumpička. Máte s tím někdo zkušenosti? Mířím samozřejmě i na tebe Sasenko - ty jsi naše studnice ![]()
Mějte se
Jana
Ahoj,
zitra bude nasemu „mimcu“ rok a mam kocarek Jane powertrack - tak tedy po teorii i trocha praxe… ![]()
Ahoj holčiny, nemáte někdo zkušenosti s kočrky firmy TAKO?
Byla jsem to obhlédnou v obchodě a původně byl múj favorit Deltim - ale na fotkách byl pěkný, v reálu takoý neforemný.
TAKO mě zaujal - konkrétně typ Julie. ALe nemám zkušenosti. Dík
Desty a Cipátko 15+3tt
Ahoj holky,
sice nejsem od fochu, ale už mám půlročního prcka, taky jsem řešila kočárek a teď bych udělala všechno jinak, samozřejmě. Máme sportovní kombinaci 4 kolku, polske (?) Mikado Danpol. Kupovali jsme ho s tím, že je to praktické a víceúčelové a vydrží nám i na další mimi
. Ze začátku byl fajn, ale jako sedačka je šíleně těžký, takže teď budeme stejně kupovat buď golfky, nebo Jané Slalom či Asimetric, lehký kočárek který unesu na schodech v MHD, má pohyblivá přední kolečka a který zvládne i drobný terén.
Kdybych to všechno věděla od začátku, koupila bych pro prvních 6 měsíců z druhé ruky velikou hlubokou korbu s pořádným nákupním košíkem - stabilní přední kola, nemusí mít přehazovací rukojeť, stejně budete mít kočár pořád tak, abyste na mimi viděly, hlavně aby byl prostorný, pohodlný, vešlo se tam mimi ve fusaku a případně i s taškou (kamarádce se do kombinovaného kočárku tříměsíční prcek už nevešel, a to bylo v létě, nemusel být nabalený a zabalený). Je lepší mít korbu výš, abyste se nemusely ohýbat tak hluboko - některé kombinace jsou dost nízké. No a až bude prckovi půl roku, koupíte supr sporták nebo golfky - vzhledem k nízké investici do prvního kočárku se můžete rozšoupnout a líp se to doma vysvětluje
.
Z osobní zkušenosti bych nevyužila autosedačku umístitelnou na konstrukci kočárku - v obchodě dáváme sedačku vždycky na nákupní vozík, a jinak je malá v kočárku, autosedačka na cesty na kočáru mi připadá trošku brutální.
mějte se krásně, přeju krásné zdravé prcky a pohodlné kočárky,
maya + adélka
Ahoj holky,
po zkusenostech souhlasim s nazorem, ze je nejlepsi na zacatek koupit kocarek z druhe ruky na prvniho pul roku a potom se rozsoupnout u sportaku:-) My jsme na dvojky meli na zacatek novy Ohio Twin - byl super, ale kdyz bylo dvojkam 7 mesicu, stal se pro me dost tezky. Prodali jsme ho za polovinu porizovaci ceny a koupili jsme Jane tandem. Je to super kocarek, vyborne se ovlada - ano, je odkrytejsi, ale to jsem doresila koupenim kvalitnich fusaku aesthetic:-) takze doufam, ze dvojkam zima nebude:-)
danca + radecek a romanka 11 mesicu, danielka 7 let a david 12 let
Dobrý den ,chtěla jsem poprosit o radu.Rozmýšlím se mezi koupí kočárku Jane Slalom Pro 2011 a nebo Concord Fusion.Syn má v půl roce 9 kilo a 74 cm.Chtěla bych něco prostornějšího , ale zase aby mi syn nesjížděl k jedné straně.
Ahoj holky, prosím, nebeudete některá aktuálně prodávat korničku jané capazo? prolezla jsem kdejakej bazar, ale všude jsou jen hodně staré, nebo ty malinké transporter… díky
@Krrysa Koukni na fcb je skupinka Kocarky Jane-rady, tipy a prodej ja tam taky kupovala, nebo na kocarky Jane pasuje i korbicka concord proton a ta je taky velka
@Eliskaxox o ptotonu vím, bohužel anit u jsem nenašla nějakou novější,, na tu fb kouknu, díky…