Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj Sasenko,
Ráda bych využila tvé služby ohledně výběru kočárku. Čekáme naše první miminko, ale plánujeme jich víc (dá-li Bůh). Proto bych si představovala něco co by vydrželo opravdu delší dobu.
Moc se mi líbí různé typy kočárků, pokukuju co teď jezdí po městě, ale nemám vlastní zkušenost.
Chtěla bych:
1.kočárek do města i terénu se 4 nafukovacíma kolečkama nearetovacíma. Ale slyšela jsem, že si mám ohlídat jak ta kolečka jsou přidělaná ? jestli je tam ložisko (což je prý OK) nebo jen umělá hmota, co se ?vykloktá?. Má Inglesina ve výbavě i pumpičku nebo se dá použít univerzálka na kola?
2.Měl by být přiměřeně odpružený ? aby se z toho dal udělat i sportovní verze, když je mimi starší a nekymácelo se ze strany na stranu ( jak si psala). Čekáme ho v lednu, takže na léto ho užije asi nejvíc.
3.Pak by se mi líbila přehazovací rukojeť,pevnou vaničku, hlavně sundavací a prací potah, aby šla přidělat i autosedačka, a nějaké vybavení ? pláštěnku, tašku, košík v podvozku.
4.A hlavně za hezké peníze ? tedy uznávám, že nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci nebo levné=dvakrát placené, ale přeci jen penězi neoplýváme. Ale to miminko je mi nad všechny peníze?.
Když jsem brouzdala po netu , tak mě asi nejvíc zaujal kočárek Inglesina Magnum Easyclips. Myslíš, že tento kočárek by splňoval naše požadavky? Nebo jsem někde něco přehlédla ? Budu ráda za tvou radu jako odbornice. Já jsem plný laik, a teď je takový výběr ? ne jako když byla moje ségra malá a byl jen jeden typ a ještě podpulťák?
Doufám, že tě nezahltím a neprokleješ mě za tolik otázek:-)))) ![]()
Ahoj holky,přidám trošku mých praktických zkušeností.Od narození dcerky jsem měla Inglesinu Magnum a byla jsem totálně spokojená. Jenže bydlím v Praze a skoro každý den někde trajdám a jezdím MHD a jak časem zjistíte nedá se spoléhat na to,že pokaždé padnete na někoho,kdo vám s kočárkem do tramvaje pomůže (když bylo nejhůř taky jsem ten kočár popadla a vystkala ho nahoru sama,ale šlo to blbě) Takže v 6 měs. jsem pořídila Maxi Cosi City a jezdila jsem s nima až do 2 let dcerky(teď už šlape po svých,trénuje na podzim na sourozence) Do města je to ten nejúžasnější kočárek,v pohodě jsem ho unesla sama do schodů.Dokonce byl s náma i u moře a jezdil v písku,a taky na výletech po lese…jen v zimě v závějích to bylo horší,ale to nakonec s každým kočárkem.Takže oba kočárky jsem si nechala i na druhé mimčo a opravdu je můžu jen doporučit
Zuzka
Ahoj holkýýýý,
to se tak krásně čte, že se ani v klidu nenavečeřím! Hned mě to nutí Vám zase všem odepsat . Jsme moc ráda, že aspoň trošičku Vám ten výběr ulehčím. Teď už můžete v klidu vyrazit na nákup kočárku a v obchodě budete perlit … Teda já si věřím, co ![]()
Karkulko , kočárek Peg-pérego můžeš vidět u nás na stránkách (ale to už jsi asi zjistila, viď). Atlantiko tam prozatím nenajdeš, ale jeho cena je u nás 9.500 Kč.
Sportovní sedačka Peg-pérego má stříšku, používá se bouda i nánožník z hlubokého kočárku. Na podvozek lze připevnit autosedačku Primo viagio Peg-Pérego.
Jo a dík za pochvalu…
Koculko , díky moc …
Jufko , investice do kočárku pro dvojčata se Ti vyplatí. Já mám dvojčata v rodině a tak vím, že kočár musí být opravdu kvalitní. Vždyť si vem, že je to dvojnásobná hmotnost na jeden podvozek!!!
Cena Kočárku- 17.000 Kč je sportovní sedačka + 2× vložná taška = 2× 3.690 Kč originál (česká je 2× 990 Kč), pláštěnka je v ceně, fusak mít originál nemusíš, stačí Ti český za cca 700 Kč jeden a taška na rukojeť je originál za 1.800 Kč, ale Česká je taky fajn a stojí 500 Kč. V podstatě Ti stačí mít akorát originál kočárek
a originál nánožník. Ostatní už můžeš mít bez problémů naše.
Náš obchod je v Pardubicích, ale není problém poslat kočárek na dobírku. Běžně to děláme.
Tento kočárek má dodací dobu 6-8 týdnů!!! Němci ho prostě udělají přímo pro Tebe … Pokud jsi hodně pověrčivá, stačí, když si kočárek přes internet objednáš a až ho pro Tebe budeme mít, tak Ti zavoláme a domluvíme se, co a jak dál (tzn. kdy ho chceš poslat …, kdy se pro něj stavíš …, záruka jse vždy od termínu porodu …)
Pokud by chtěl manžel mlu¨vit přímo se mnou, není problém. Ale i kdyby mluvil s někým jiným, všichni jsme v obchodě profesionálové … Ale moc díky za lichotku … Mě ta práce moc baví, to máš pravdu
Kaculinko , nevím, nevím co bude. Každopádně Quinny už čtyřkolky dělat nebudou … Ale na trhu je spousta skvělých značek. Až to bude aktuální, klidně napiš SZ, ráda Ti poradím.
A taky moc dík
Evczo , díky …
Zítra Ti v práci přesně korbičky změřím. Mrknu ještě na přesné rozdíly korbiček, které jsou hlavně ve vzhledu (krajky, řasení, sportovní vzhled …). O víkendu Ti znovu napíšu.
Desty , máš moc nároků
!
Tak já začnu právě u té Inglesiny (už jsem tu o ni psala, hledej víš ). Většina značek má středy koleček plastové, s ložisky bývají ještě dražší značky. Pokud by se Ti vymlel střed (což nějakou dobu trvá), není problém střed vyměnit, je to běžný náhradní díl. Pumpičku má Inglesina v ceně (asi jako bunus ). Přiměřeně odpružená Inglesina není, ta je přímo houpací (tedy pokud si koupíš podvozek s nafukovacímy koly)!
Rukojeť přehazovací nemá, lepší značky to většinou nedělají (zásah do konstrukce). Ani pevnou vaničku Magnum nemá, je to taková ustrojená sedačka (vysuneš hrazdu, napolohuješ podložku pod nohy a navlékneš hygienickou vložku, toť vše). Potah je prací, lez ho jendouše sundat. Autosedačka pasuje na podvozek, ale samozřejmě od značky Inglesina - typ Huggy. Pláštěnku si musíš koupit - originál je dost drahý, CZ je za 190 kč. Tašku na rukojeť si opět musíě dokoupit. Košík je v ceně.
Myslím si, že tento kočárek nesplňuje Tvé požadavky. Ani mě nenapadá žádný kočárek co má pevnou vanu a přehazovací rukojeť … Vlastně ano!!! Německý Hartan typ Trio X. Ještě ho nemáme na stránkách, je to novinka. Cena je kolem 17.000 Kč. To už je moc viď?
Já popřemýšlím a ozvu se Ti (asi zítra nebo v neděli).
Tak jsem opět u konce
![]()
Snad jsem Vám zase trošičku pomohla.
Zatím pááááááá a pište ! Už se na Vás těším
Cau holky!
Ja kocarek Jané Powertrack 360 mam a jsem s nim naprosto spokojena…velmi lehky, prostorny, jsme hodne sportovni rodina-hory, golf…kilometry tur a chozeni, a nedam na kocar dopustit…je pratelny, odnimatelne omyvatelne madlo,…a az budem cekat druhe, koupime treba v jine barve jen korbu…VRELE DOPORUCUJU.Petrucha
Moc dekuji za odpoved, jsme rozhodnuti:-) doufam, ze vse dobre dopadne a v listopadu si pojedeme pro Hartman zw. ![]()
sasenko moc díky, asi budou muset prispet babičky ale kočárek vyberu určite kvalitní!!! Peťule
![]()
Tak nějak se musím smát a nedá mi to napsat malou poznámku.
Uznávám, že výběr kočárků je v dnešní době obrovský. Chuděrky nastávající maminky mají problém s výběrem. Také jsem to řešila a myslím, že dobře. Několikrát jsem na Internetu narazila na debaty, týkající se výběru kočárku. Zarazil mě přístup některých maminek. Berou kočárek jako módní doplněk a značku jako záležitost prestige („bez brzdy na držadle to bych teda nemohla…“). Značka, design a barva je nejdůležitější. Je to jako s auty. Někdo musí mít prostě Jaguára, protože se ve Fabii vůbec nedá jezdit.
Miminko toho potřebuje co se týká kočárku-opravdové minimum! Ruku na srdce, není to právě pěkný odlišující design, který nás na první pohled zaujme? Byla bych nerada, kdyby můj příspěvek vyzněl moralisticky, ale trochu skromnosti a rozumu by nám neškodilo.
Kočárky jsou jako všechno ostatní komerční zboží. Výrobci vymýšlejí spoustu nesmyslů, aby se nám zdály nutnými a potřebnými. Kdo chce „investovat“ spoustu peněz do provozu na 2 roky, ať si utrácí. Někdy pomůže spočítat si, kolik zaplatíte denně za provoz.
Jo, jestě se musím pousmát, když vidím před „sekáčem“ zaparkované kočárky nejlepších značek a posledních modelů, a uvnitř se matky perou o novou zásilku opraných značkových oblečku.
Ne. Opravdu, nemluví ze mě závist. Berte to prosím jako soukromný názor jedné osoby, která se občas podivuje, co se děje kolem ve světě. Pro zajímavost. Jezdila jsem spokojena s použitým hl. kočárkem zn. Hartan a jezdím s novým sporťákem B&B Design s druhým uličníkem. No a v sekáčích nakupuji na děti docela ráda.
Takže přeji všem nerozhodným: šťastnou ruku při výběru a také chladnou hlavu. Obezřetnost před prodavači doporučující nedražší a nejméně na odbyt jdoucí zboží. Tak mě ještě napadá, že v počítačovém světě se posuzují výrobky metodou poměr cena/výkon. Částečně by se to dalo použít.
P.S.: Kočárky Jané jsou ale opravdu pěkné, že?
Mki a Muchláčkové
mki,
Tvoje „malá“ poznámka oproti Tvému přání vyzněla velice moralisticky.
Výběr kočárků je dnes skutečně obrovský, což je jedině dobře, protože nám dává možnost vybrat si kočárek přesně podle našich představ a požadavků. Co se týká Tvého přirovnání k autům, tak i u nich platí, že si člověk vybírá auto podle jeho budoucího využití. Pokud budu autem jezdit pouze po městě na nákupy, bude mi stačit např. Daewoo Matiz, ale když vím, že budu jezdit často a na větší vzdálenosti, koupím raději něco s lepším bezpečnostním vybavením.
Nejenom u kočárků platí, že jako první nás zaujme design. Nebo vidíš na lidech jejich duši? Já tedy vidím jejich vzhled a teprve potom zjistím jací jsou uvnitř.
Všechno zboží je komerční, nebo si snad myslíš, že někdo něco vyrábí jen tak pro svou zábavu, aniž by mu záleželo na tom, zda se to prodá? A neporovnávej hrušky s jablky. Kočárek je na 2 roky, ale z oblečení děcko vyroste za měsíc.
Tvůj příspěvek na mě působí dojmem, že ho psal někdo, kdo všem okolo sebe závidí. Ten má Jaguára a já mám Fabii, ta má tenhle kočárek a já zase tenhle …
Doporučuji obezřetnost před prodavači doporučujícími nejlevnější a nejméně kvalitní zboží. Jak praví přísloví: „Nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci“. Například Němci si potrpí na preciznost, tak se někdy zkus podívat, kolik certifikátů jejich výrobky mají a věř, že certifikace není zrovna levná záležitost, ale člověk aspoň ví, že se jedná o kvalitní a prověřené zboží.
Díky této poznámce jsem se rozhodla, že už sem nebudu přispívat
. Pokud budete chtít poradit, napište mi soukromou zprávu.
Mějte se tu hezky
Ahoj Lucko,
to me mrzi, ze uz se ti nechce sem psat…Je to preci jeden nazor oproti te spouste spokojenych „hltacek“ tvych cennych rad, nicmene Te i chapu.
Muzes tedy prosim zverejnit tvoji soukr adresu? Nemohla sem ji najit.
Dekuju za vse
Evcza
Evczo,
najdi nějakou zprávu, kterou psala Lucka alias sasenka. A pod tou zprávou dole je taková malá ikonka „SZ“ - to znamená - soukromá zpráva. Na tu klikni a dál ti to napoví ![]()
Držím palce, určitě to zvládneš.
Desty a Cipátko 14+6tt
Ahoj, Lucka!
Hoci my už máme kočík a polročnú babuľku v ňom (Bébécar Racer), túto diskusiu som hltala, pretože informácií nikdy nie je dosť a ja som taký fanatik, čo musí všetko vedieť
Veľmi ma zaujímal názor niekoho od fachu, napríklad som sa konečne dozvedela, prečo kvalitnejšie kočíky nemajú prehadzovaciu rukoväť a už mi to nie je ľúto ![]()
Bola by obrovská škoda, keby si sa dala odradiť jediným negatívnym názorom, aj keď plne chápem, ako veľmi sa ťa to dotklo. Máš plnú pravdu, že kočík je na 2 roky, možno tri, a to nehovorím o pomýšľaní na ďalšie detičky! Koľko je to potom rokov? Lenže oblečenie sa míňa ako na bežiacom páse a nestačí sa väčšinou vôbec zničiť. A keď drobci začnú behať a špiniť a trhať oblečenie v jednom kuse, nemá naozaj zmysel kupovať všetko nové, stačí pár reprezentatívnych kúskov. Ja osobne som šťastná, že si dnes môžem vybrať kočík, ktorý bude vyhovovať miminku, ale aj maminke, ktorá sa s nímbude všade vláčiť, potrebuje sa s ním dostať na rôzne miesta, poskladať ho do auta, vyniesť do schodov, prejsť nerovným terénom, zmestiť sa do maličkého výťahu…je toho veľa a ak pre nás nie je každý výlet von stresujúcim zážitkom, drobci to určite pocítia.
Takže diskusiám zdar, sú na nezaplatenie!!!!! Lucka, prosím, váť sa, pomôžeš veľmi veľa budúcim mamičkám a možno aj tým už zabehaným, ktoré sa pri výbere trochu „sekli“.
Lulu + Noemi 6 mesiacov
AHOJ LUCKO,
je mi jasne, ze te ten nazor nastval. My jsme ho s manzelem cetli oba a spis jsme se mu zasmali. Neni to prece o tom, nechat se odradit jedinou zatrpklou dusickou, ktera to „zcela urcite“ mysli dobre… Ja Ti za tvoje rady dekuji. Mam doma tri deti, ale rodit budu porpve, a dvojcatka. Znamena to, ze nemuzu penize hazet z okna, a proto jsem byla moc rada za tuhle diskusi. To vis, ze kdyz jsme s muzem vybirali kocarek, tak nas cena u Hartanu dost zarazila… Ale chceme mit kocarek opravdu kvalitni a pouzitelny i na sportak, takze tvoje rady nam nakonec v rozhodovani velmi pomohly… A uprimne, pokud bys chtela prodat fakt vsechno, jak uvadi dobra radkyne, tak mi nenapises, ze staci original kocarek a nanoznik a vsechno ostatni muzu dokoupit ceske… a za podstatne mensi cenu. Klidne Ti budu psat dal na soukromou adresu, jen jsem chtela napsat, ze neni treba, aby ti se te ta reakce nejak dotkla… Co clovek, to nazor, myslim, ze kladne prevazuji v naproste vetsine:-) Ja jsem osobne moc rada, ze jsi mi poradila. Ted jsem hlavne ve velkem ocekavani, aby byla miminka v poradku, ale az se narodi, moc se tesim, jak jim budeme vybirat kocarek:-)
Ahoj holky,
tak jsem tu zase po víkendu a co nevidím.
Koukám, že díky jednomu příspěvku sem nebude Sášenka už psát.
SAŠENKO : Moc mě to mrzí, že jsi se k tomu rozhodla. Každopádně myslím, že jsi báječná a stráááášně ochotná holčina. Jsi fajn a moc Ti děkuju za všechny rady kolem kočárků
Určo taky písnu SZ. Měj se mooc hezky.
Jinak všem ostatním přeji krásný a úspěšný den.
Taky mohl být ten víkend delší, co ? ![]()
Kačka
Ahoj Lucko,
nenech se otrávit - za sebe můžu říct, že si nám dezorientovaným těhulím určitě moc pomohla!!! A jak se říká, není na světě člověk ten, který by se zalíbil lidem všem. Já myslím, že to „mki“ ani nemyslela tak zle - prostě jen řekla svůj názor a na to máme právo všichni. Navíc myslet si, že v dnešní době bude nejlevnější to nejlepší je fakt naivní. Já myslím, že jsme všechny svéprávné a dokážeme se rozhodnout, co si můžeme finančně dovolit a co bude zároveň dobré pro naše mimi. A rady těch, co o tom něco vědí, jsou v tomhl e případě k nezaplacení. Tak ještě jednou děkuju a vyprdni se na to. ![]()
Holky a vy pište dál, co zjistíte o kočárcích - každá informace je dobrá ![]()
Hezký den
Jana
Sasenko,
Je VÉLKÁÁÁ škoda, že ses takto rozhodla. Pro nás určitě, ale ty si aspoň odpočineš
. Tedy pokud nebudeš zasypána hromadou SZ, což dle mě stopro budeš, že
? Stejně moc díky, za tvé rady!!!
Holky, která z vás má zkušenosti s Hoco Bigfootem? Zítra se na jeden takový mám jít podívat. Odpověděli jsme na inzerát, plná výbava, fusák…výborný stav atd…5 000tis. Na co bych si při prohlídce měla dát bacha? Díky moc za odpověď!
Lucie