Stupidní pohádky

1685
14.11.12 20:16

Stupidní pohádky

Dobrý večer holky, nějak se nemůžu smířit s tím co ti výrobci a producenti valí našim dětem do hlavy. Tak třeba např. Traktor Tom - naprostá hovadina, kde hospodářské stroje samy jezdí bez řidiče, mluví, přemýšlí, superovce, které ze sebe udělají myčku a leží s koktejlem na lehátkách. Další taková pohádka je Bořek, stejně tak se mi nelíbí prasátka, která mají rypák namalovaný do strany a oči u sebe uprostřed hlavy. Další Pheneas a Ferb, kde mají postavičky růžně deformované hlavy, některé zaujímají i třetinu z celkové výšky.
Jasně, budete psát, že mu to nemám pouštět. Nepouštím mu nic co se mě osobně nelíbí. A to nemluvím o moderním animácích, to mě jímá hrůza a stojí vlasy na hlavě.
Zatím jedeme na krtkovi, červeným traktůrkovi, tomášovi, ale na to se nebude dívat věčně..
Z čeho se ježíte vy a co naopak vaše děti milují?
Pěkný večer všem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
14.11.12 20:19

Tak mě osobně iritujou jen ty animáky, japonský nebo jaký, kde se věčně bojuje, div že nestříká krev z obrazovky :zed: a to je dávají v televizi v osm ráno, takže je to očividně program pro děti
nechápu, co jako těm dětem mají dávat…

jinak se v pohádkách ještě moc neorientuju, ale některé miluju, třeba beránek timmy je prostě boží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.11.12 20:20

Vybavuju si, že my jako malí jsme u dědy, který chytal rakušáky, se dívali na Toma a Jerryho. V esvé době taky docela úlet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aaaneta
14.11.12 20:21

Tak my jsme cca od 3,4 let jeli na dokumentech, bavily ho, zezačátku Byl jednou jeden život - to bylo asi prvotní. Jinak do té doby Krteček, Pat a Mat, Tak jsem to moc nemusela řešit, ale sem tam jsem ho na nějakou tu stupiditu nechala podívat (třeba animáček), aby se měl o čem bavit s kamarády.

• Citovat
  • Upravit
1685
14.11.12 20:22

@Mar__tanka1983 Timmiho miluju!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
14.11.12 20:24

@Emilie Tom a Jerry, potkali se u kolína dostal na DVD, ale tohle mu pouštět odmítám, když se tam pořád řežou. Ale jako starší děcko jsem se ráda dívala. Nebo šmoulíci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.11.12 20:25

My jedeme na Zvířátkách z farmy. Jsou celkem vtipný a na to, že je to celkem nový seriál tak není násilně moralizující. Ale teda asi by se ti to taky moc nelíbilo, protože tam třeba traktor taky jezdí sám.
A pak mrňous miluje Jen počkej zajíci.

• Citovat
  • Upravit
230
14.11.12 20:25

Tak naše mladá ujíždí na Pejskovi a kočičce, Jen počkej zajíci a teď na Krtečkovi. Jinak mi vadí asi jenom animáky typu Pokémoni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.11.12 20:28

Ten traktor Tom a Bořek stavitel mi přijdou ještě to nejlepší z nejhorších - pro ty nejmenší.
My ty cizí stupidní kanály nemáme :pankac:
Mám ráda televizní kanál pro děti CS mini, tam dávají jen české pohádky a filmy, nebo slovenské, ale pro ty nejmenší jen dopoledne. Za ten se ale musí připlatit, není zdarma.

Dnešní děti mi přijdou díky těmto „pohádkám“ zpitomělé a stupidní. Mnoho rodičů je nechá sedět a mnoho hodin zírat na televizi. Televize samotná nebezpečí není, nebezpečné je to, že to běží celý den bez přestávky a věřím, že mnoho rodičů nechá děti dívat se celé odpoledne, o to horší v zimě, když se už nedá jít ven, brzy se ztmívá.
Občas si říkám, jestli by nebylo lépe v době, kdy TV vysílala 4 hodiny denně :mrgreen:

Když byly děti malinké, taky jsem pouštěla české večerníčky.
Nejstarší má 6 let, z tohoto už vyrostl, teď nedokážu říct, co má nejraději. My na televizi moc času nemáme, je to u nás víkendová záležitost, miluje dokumenty televize BBC, nejraději o zvířatech(všech možných), ale už ho zajímají i o vesmíru apod.
Jako malý miloval film Microkosmos(o hmyzu - zvětšené)

Prostřední, čtyřletá má momentálně v oblibě Matýsku, nakresli mi nebo Teo a Pavlík. Není to česká Tvorba, ale nepřijde mi na tom nic špatného. Snaží se kreslit s Matýskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aaaneta
14.11.12 20:29

Ještě si vzpomínám, když jsme v jeho 4 letech čučeli v osm večer na Barrandově na Neuvěřitelné příběhy nebo tak nějak se to jmenovalo, bylo to o liliputce, pak tam byla extrémně vysoká ženská nebo obezita :oops:. Nevzpomenu si ale na přesný název. Ale v tom věku se začínal zajímat o biologii, tak jsme vždycky o tom kecali. Teď ve škole perlí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20518
14.11.12 20:29

Traktor sám jezdí… hmmm… holky, tak to budete mít problémy… :think:… né nic proti, ale TOHLE je úlet, řešit, jestli v pohádce sám jezdí traktor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
14.11.12 20:31

Tak tebou vyjmenované mi zrovna nevadí, stejně tak můžeš kritizovat Mašinku Tomáše, tam sice mají strojvedoucí, ale vpodstatě k ničemu, stejně si ty mašinky rozhodují samy.

Víc mi vadí Pokémoni, Gormiti, Bakugani, Šmoulové, Winx… Já třeba naopak nemám moc ráda Krtečka, protože ho tam pořád někdo využívá, ubližuje, něco se mu stane a nikdo mu nepomůže atd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.11.12 20:31

Noo, tuhle jsem zkoukla krtka kritickým okem. Tak krtek a zvířátka např. sprostě okradli prodavače melounů, dost tam ten krtek mlátí zvířátka, která nejsou tak nějak všeobecně „dobrá“ jako třeba lišku, štiku atd. No to není zrovna pěkné. A už vůůůbec nemluvím o čtených pohádkách od Němcové - samý násilí :cert: Jo a víte, že Němcová, nejen že nechala šukat Babičku po domě, dokonce i Prince Bajaju :mrgreen:
Mně osobně nejvíc sere Mašinka Tomáš, není to sice závadné, ale silně debilní :roll: a ta grafika :poblion: syn to ovšem sjíždí furt. :roll: Prostě jsem mu to stáhla, že je to in, aniž bych to předem zcenzurovala :roll:
Jako naprosto nezávadný mi přijde akorát Medvídek Pú, pak mě baví (z toho, co babí děti) celkem auta (The Cars) Hledá se Nemo a Fimfárum.
To, co ty popisuješ - mám nějaké povědomí o tom, že to existuje, naštěstí jsme zatím zůstali ušetřeni :mrgreen: ale ještě pár měsíců ve školce a situace bude jinááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aaaneta
14.11.12 20:32

A co se mi líbí, tak Mrňouskové, to je prostě úžasné, ale kluka to moc nebavilo.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
14.11.12 20:33

U nás je třeba Bořek Stavitel v oblibě :think:
Pak malá miluje prasátko Babe, je to hrané, sice zvířata mluví, ale aspoň vypadají jako ve skutečnosti.
Pouštím to, co mi přijde vhodné a co se nám líbí. U dcery vede Madagaskar, Hledá se Nemo, Rattatouille a Mašinka Tomáš.
Teď viděla v obuvi v televizi My little ponny a pořád se dožaduje koníků :roll:
Jo a ještě takový ten večerníček o medvědech je super - Vojta, Kuba s MAtějem. Nevím jak se to jmenuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová