Je tu nějaká prepperka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10872
9.11.12 07:01

Je na emimi nějaký prepper - prepperka?

Včera jsem narazila na článek v MF Dnes o prepperech a docela mě to zaujalo… jsem teď spíš zvědavá? Je tu někdo takový? Musim přiznat, že doma nemám vůbec nic… opravdu nakupujeme z týdne na týden… Když už nic, tak je to celý k zamyšlení - s mužem jsme se o tom včera bavili celý 3 hodiny a i docela prodiskutovali ze všech stran :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PaníKadrnožková
9.11.12 07:08

Co to je? popiš, však on se tu někdo takový určitě najde ;)

• Citovat
  • Upravit
10872
9.11.12 07:13

Jsou to lidé, kteří maj vždy doma zásoby nejnutnějšího na určitou dobu - aby přežila rodinna - maj promyšlené vše, včetně toho, když nepůjde elektřina (což je docela zásadní - to nepůjdou plynové kotle, nemusí jít ani voda, tím zkolabuje kanalizace atd…)…

Je fakt, že v dnešní době plnýho zásobování né všechny rodiny nakupují ve velkém - kromě teda velkých nákupů v marketech - já taky dělám velký nákup 1× měsíčně + pak třeba jedu týdně do města, ale jinak nakupuji u nás v malym obchůdku :think:

Prostě na to furt myslim - říkám si, že není blbost mít doma větší zásoby nejnutnějšího - ale asi nestačí mít doma mouku nebo cukr - to kupuju v akci taky po balících - ale co si budeme povídat, do výplaty se zásoby vždy zmenší na minimum a preppeři si na tyto zásoby v rámci běžného chodu nesahají :nevim:

Snažila jsem se něco najít na netu, ale našla jsem spíš zahraniční weby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
9.11.12 07:18

Už jsem něco našla :pankac: http://www.preppers.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.11.12 07:19

A co si představuješ pod pojmem „mít doma to nejnutnější“? Já mám pořád ve špajzu mouku, cukr, těstoviny, olej, sušenky. Ale ne s tím, že bych čekala na nějakou katastrofu, prostě věci, které vydrží. To, co musí být v lednici do zásoby nekupuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
9.11.12 07:20

Aha, tak k těmto lidem se neřadím (už z důvodů nedostatku úložného prostoru). Mám záchvaty zásobování, kdy nakoupím všechno možné, abych mohla uvařit, na co si vzpomenu, ale potom musím o to víc vyhodit, protože se to kazí (většinou všechno najednou). Takže přijít doba ledová, tak tu ještě před umrznutím umřem hlady a žízní ;)

V téhle souvislosti mě pobavila moje stará ruská teta, v ruských médiích rádi řeší všemožné katastrofy a jejich dopad na Rusko. Před 2 lety, když začala soptit ta islandská sopka (s nezapamatovatelným názvem), proběhla v médiích kampaň o budoucím kolapsu světové dopravy s následkem hladomorů, protože málokterý stát je potravinově zcela soběstačný. I nastala panika, kdy lidé skupovali cukr, mouku, ovesné vločky atd… teta se tomu 3 týdny smála a pak si šla taky nakoupit, protože co kdyby náhodou, že :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4118
9.11.12 07:23

Před pár dny tu byla diskuze o konci světa a týkala se hlavně toho, jestli máme doma nějaké zásoby, tak zkus pohledat. Myslím, že minimálně zakladatelka bude ten, koho hledáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.11.12 07:23

Taky nemám prostor, abych měla plnej byt jídla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
9.11.12 07:27

Já závidim oběma svým tchýním i mojí mamče jejich zásoby. Když se u nich řekne, dal bych si štrůdl, buchtu, chleba se salámem…kdykoli, vždycky maj suroviny na to to udělat. U nás je fakt to nejnutnější na konkrétní danou večeři plus pár dalších věcí, ze kterejch se ale nedá nic vyrobit.
Neshromažďujou to kvůli katastrofám. Ale líbí se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.11.12 07:32

Já teda nevím, zásadně neschraňuju, ale základní věci na přežití třeba týdne by se doma určitě našli. Ale na toto jsou experti moji rodiče. Né, že by se bály, ale nakupují v akcích, mají speciál špajz a u nich vím, že bych přežila klidně měsíc, aniž bych musela vytáhnout paty z domu :mrgreen: vždycky mě to stejně překvapí, protože všechny základní suroviny u nich člověk najde ve velkém.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.11.12 07:33

Tak se priznam, ze my zasoby doma mame, dokonce i plany co by kdyby. Pro meho partnera je to dulezite, ja se ( po shlednuti nekolika velice zajimavych dokumentu a sahodlouhych rozhovorech, hltani knih atp. ) uz nicemu nebranim. Jemu to prida na klidu, ja si vzdy reknu, ze jsme jedni z mala, kteri maji jasno, v tom jak se chovat, kdyby se opravdu nahodou neco delo a jako bonus mam porad velke zasoby.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
9.11.12 07:33

No sice my by jsme nejakou dobu teoreticky prezili-mame soma kamna, dalo by se na nich i uvarit, venku je stara studna, ktera by stacila jen vycistit a ve sklepe by jsme oprasili starou pradelnu, kde je stary kotel na horkou vodu na drevo. Zasoby doma mame, ne z duvodu konce sveta, ale nebavi me porad litat do obchodu-mame spajz, tak ani lednici vy jsme nepotrebovali.....jen se nemuzu ubranit dojmu, ze by nam to bylo prd platny, protoze ti, co to mit nebudou, v pudu sebezachovy nebudou mit zabrany pouzit vsech nastroju k tomu, aby nas odsud dostali-zkracene receno, nejakej magor vezme bouchacku a k cemu nam byli zasoby, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
9.11.12 07:35

@Carrinka znám hodně takových lidí.. já taková nejsem, ale mám i nabídku, že až to přijde, mám přijít k těm známým (je to teda 85km) - a já s pupkem..no nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
9.11.12 07:35

Jak se to vezme, mám tolik jídla abych uměla minimálně týden žit bez potřeby jit nakoupit. COŽ se částo hodilo, hlavně, když se nečekaně platilo a pak vycházelo 50,– na jídlo na týden. Počítá se to? Akorát teda vodu nekupuji vůbec, pijeme z kohoutku.

Takze mouky, sůl, asi 5 kilo cukru, 3 strouhanky, maso, mléko, zeleninu (mraženou + chlazenou), sirupy, čaje, smetana (vydrží dlouho), potom různý halali a tak, z toho se dá taky leccos vymyslet, konzervy taky, ale to normálně vůbec nejíme a k tomu takový ty polívky do hrnečku :-) podobne zásoby mám i drogerie.

Na odkaz se bohužel nekouknu, jsem na mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
9.11.12 07:38

@Žirafátko ono jde o to - že tito lidé počítají s tím, že nepůjde elektřina.. A když celosvětově několik dní nepůjde elektřina, tak nepoteče voda, nepůjde plyn.. Třeba měsíc nebude fungovat NIC z moderních vymožeností.. Takže voda z potoka, vařit na ohni..
Takže co je mražené vydrží pár dní.. a pokud nemáš dostatek zásob dřeva, tak si ani ten oheň pořádně neuděláš, abys uvařila to, co máš doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová