Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pravda je, ze my bydlime v domku, topime pevnymi palivy, vodu mame ze studny, mouky, cukry, oleje, testoviny atp. kupujeme nejlepe po pytlech a jinych velkych balenich. Bydlime na vesnici, primo u lesa a mame po baraku ruzne zasantrocene zbrane, tak my asi chvili vydrzime, at se deje, co se deje. Na jaro budeme porizovat i nejaka zvirata, tak maso bude taky. Driv mi to bylo jedno, ted co mam deti, chci, aby o nas bylo postarano.
To jsem neměla číst, vzbudilo to ve mně temné prepperské instinkty.
Asi poběžím nakoupit nějaké zásoby, dřevo na zimu máme, studnu taky, sice z ní vodu nepijeme, ale v nouzi by se určitě dalo.
![]()
@Cuarentena píše:
To jsem neměla číst, vzbudilo to ve mně temné prepperské instinkty.![]()
![]()
Asi poběžím nakoupit nějaké zásoby, dřevo na zimu máme, studnu taky, sice z ní vodu nepijeme, ale v nouzi by se určitě dalo.
![]()
![]()
studnu nemáme a tak mám katastrofické myšlenky, jak umřeme žízní!!!
Asi by šel udělat vrt u baráku, jenže… zase bude na čerpadlo, ke kterýmu bude třeba proud
Takže jedině zjistit zdroj pitné vody v okolí a v případě nouze vědět, kam si „dojít“ doplnit zásoby do kanystrů
A doufat v déšť, aby bylo čím zalévat záchody
… jenže - to musí „splachovat“ pořádně všichni - protože jinak se ucpe kanalizace a jsme tam, kde nechceme být, že? V h…ch ![]()
@Carrinka píše:
studnu nemáme a tak mám katastrofické myšlenky, jak umřeme žízní!!!Asi by šel udělat vrt u baráku, jenže… zase bude na čerpadlo, ke kterýmu bude třeba proud
Takže jedině zjistit zdroj pitné vody v okolí a v případě nouze vědět, kam si „dojít“ doplnit zásoby do kanystrů
… jenže - to musí „splachovat“ pořádně všichni - protože jinak se ucpe kanalizace a jsme tam, kde nechceme být, že? V h…ch
do studny rumpál
na zahradu kadibudku
My umřeme hned zítra. Kupujeme ze dne na den, není kde to skladovat. V Praze, v paneláku, vodu nekupujeme… Přemýšlím, co byste koupily jako nepotravinové zásoby - baterie, drogerka, třeba plynová bomba by se hodila? Co zbraně? Bude se rabovat…
Zajímavá diskuze ![]()
Tak my máme v zásobě pouze klasika - mouky, cukr, ríže, olej, těstoviny…
a pro prvka nějaké přesnídávky a masozeleninové příkrmy ![]()
jinak bysme spíš umřeli na žížeň ![]()
@Manticora píše:
My umřeme hned zítra. Kupujeme ze dne na den, není kde to skladovat. V Praze, v paneláku, vodu nekupujeme… Přemýšlím, co byste koupily jako nepotravinové zásoby - baterie, drogerka, třeba plynová bomba by se hodila? Co zbraně? Bude se rabovat…
já kupuju taky měsíčně prací prášek, tablety do myčky a úklidové a mycí potřeby… ale min. do zásoby
A spíš doporučují vařič na líh, ten je možné si vyrobit ![]()
Ja mam doma jednu mouku a pul baliku cukru
les v nedohlednu, pred barakem more.. Asi umrem, no a co..
Nějaký vařič to chce určitě, hezké, že máme zásoby potravin, ale kde je budeme vařit, že? Elektřina nepůjde a plyn většinou zavřou, aby nevybouchnul. Šlo by rozštípat nějaký nábytek a udělat oheň, ale stejně bez trouby nic neupečete (to jen k těm zásobám mouky).
@Manticora píše:
Nějaký vařič to chce určitě, hezké, že máme zásoby potravin, ale kde je budeme vařit, že? Elektřina nepůjde a plyn většinou zavřou, aby nevybouchnul. Šlo by rozštípat nějaký nábytek a udělat oheň, ale stejně bez trouby nic neupečete (to jen k těm zásobám mouky).
jenom mě napadlo, jestli bych se v okamžiku nějaké apokalypsy patlala třeba s bábovkou ![]()
Jinak mě to trochu začíná děsit, připomíná mi to, jak jsme na základní škole trénovali v rámci branné výchovy ústup do atomových krytů a připlácávali si na obličeje smradlavé plynové masky, brrr
Já počítám spíš s nějakou přírodní katastrofou typu povodně než s apokalypsou, pak už bude všechno jedno
I když, když umřít, tak aspoň dobře najedení ![]()
Mě branné cvičení už minulo, tudíž jsem naprosto nepřipravená, jen vím, že nohama k výbuchu ![]()
Tak mne taky spis zajima, na cem se to vsechno uvari a upece…to vareni by jeste slo, staci mit bombu a varic, ale co se zasobama mouky? Mate to domysleny az tak?
Jinak ja nepatrim mezi plasany, ale rozhodla jsem se, ze si nejakou mensi zasobu udelam (precejen je nas 5), hlavne konzervy, suchary, brambory, cibuli, testoviny, ryze, protlaky, jenom veci, co vydrzi minimalne rok…ale mouka mi fakt prijde uplne nanic.
Jinak zasoby jsou fajn, pokud se neco podela jen trochu. Pokud se vsechno podela uplne, jsou takovy zasoby rychlou vstupenkou do dalsi dimenze ![]()
@Manticora píše:
Já počítám spíš s nějakou přírodní katastrofou typu povodně než s apokalypsou, pak už bude všechno jednoI když, když umřít, tak aspoň dobře najedení
Mě branné cvičení už minulo, tudíž jsem naprosto nepřipravená, jen vím, že nohama k výbuchu
nohama??? tý jo, to zas nevim já
Můj chlap rozhodl, že převeze k baráku starej sporák na dřevo, rodiče si na chatu koupili nový, tak se bude hodit ![]()
Dokonce jsem se dočetla, že v Německu jejich Ministerstvo - teď si nevzpomenu jestli zemědělství či zdravotnictví - má doporučený zásoby pro domácnost na 14 dní na jednu osobu!!! Jako to je mazec… ale maj pravdu - peníze do zásob jsou nejlépe uložené finance - stejně se to sní!!! Náhodou je nějaký nenadálý výdaj v domácnosti - u nás poslední měsíce snad neustále a pak je kde brát
Čím víc si o tom hledám, tím víc jsem rozhodlá, že se taky pokusím doma postupně vytvořit zásobu potravin, kdyby se něco po,,, ať nepochcípáme hlady - a nejde o žádnou vychřici, či povodeň… stačí bejt do výplaty bez peněz a hned se to hodí ![]()
@Carrinka píše:
studnu nemáme a tak mám katastrofické myšlenky, jak umřeme žízní!!!Asi by šel udělat vrt u baráku, jenže… zase bude na čerpadlo, ke kterýmu bude třeba proud
… jenže - to musí „splachovat“ pořádně všichni - protože jinak se ucpe kanalizace a jsme tam, kde nechceme být, že? V h…ch
V kanalizaci jsou elektricky cerpadla, je to hnany i do kopcu…jsou tam teda ventily, ovsem jak dlouho asi vydrzi… Obyvatele nize polozenych mist to budou mit asi trochu pestrejsi ![]()