Styk otce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15225
18.4.13 21:43
@bonduellka píše:
Ale on se mi směje přímo do obličeje. já mu doteď vyhověla ve všem dávala mu malého vždycky jak si usmyslel. a on slíbí a peníze nepošle. je nespolehlivý. lze že ma 3 tis. měsíčně výdělek v práci a přitom vím, že ma i jiné kšefty nás černo. děsně se tím uziram. vůbec nevím jak to mam vyřešit :|

A to to jako vyřešíš tím, že mu budeš bránit vídat dítě? Nebo to má být jako trest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.4.13 21:44

@Knihomyš Tak v tom případě si má dát předběžko na určení výživného. :nevim: Nevím, jak dlouho už jsou od sebe a kdy má být jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
18.4.13 21:44
@bonduellka píše:
On dělá naschvály a neplatí alimenty.

jak neplatí alimenty když o nich ještě neproběhl soud jak píšeš v prvním příspěvku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.4.13 21:45

@zelenaprisera Výživné musí platit, když spolu nejsou, ne až po soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.4.13 21:45

@bonduellka jakou dělá práci? jaké má vzdělání? alimenty lze určit i podle příjmu, který otec může teoreticky mít, pokud vykazuje podezřele nízké příjmy. Může se vycházet např. z průměrného platu v jeho profesi v okrese, nebo z nabízeného platu, pokud nějaká firma hledá pracovníka jeho kvalifikace. ale asi bys to musela zjistit sama (ten průměrný příjem na ÚP) a soudu navrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.4.13 21:46

Ne nebudu mu bránit ve styku s otcem.budu to brát tak, že to dělám pro dobro syna. děkuji za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
18.4.13 21:47

Kazdopádně z tech informací co dáváš je jasné že jde hlavne o penize a o to ze spolu vy dva bojujete, sama se zamysli, proc do toho zatahovat dite pro ktere uz bude tak tezke ze nastanou velke zmeny a upirat mu otce navic kdyz o nej jeví zájem.. Měli by jste se oba snazit aby se to maleho co nejmin dotklo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.4.13 21:48
@Tiger-lily píše:
@zelenaprisera Výživné musí platit, když spolu nejsou, ne až po soudu.

No, a v jaké výši a frekvenci ho musí platit, když to nemá určeno soudem?
Vyživovací povinnost jistě má, ale odeslat na účet XY tolik a tolik mu nikdo neukládá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.4.13 21:49

Nejsme spolu od srpna. pracuje na stavbě nebo taky ve stolarstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
18.4.13 21:51

@Knihomyš No jasně, mají se dohodnout a protože se samozřejmě nedohodnou, tak má mazat na sociálku, tam jí sesmolí návrh na předběžko na výživné. :nevim: Nebo co bys s tím dělala,?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.4.13 21:55

Myslíte že to mam nechat na soudu to výživné ať určí sám. nebo navrhnout sama kolik bych si představovala. a on pak samozřejmě stejně sám rozhodne. návrh bych dala třeba na tisíc kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.4.13 22:11

Mě řekla soudkyně že neplacení alimentů není důvod proč by otec neměl vidět dceru…Jinak alimenty mu vypočítaj z platu a podle toho jestli má ještě další děti. Já si napsala 2500Kč a odklepla mi 2000Kč slyšela jsem už dřív že je lepší si napsat vic že prej soudci to kdyžtak sníží ale nikdy sami nezvýší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
18.4.13 22:16

Švagrová, když doslova utekla od chlapa, tak bránila ve styku, ale nakonec z toho měla průser ona sama, o malou se tahali jak o plyšovou hračku :poblion: :cert: :cert: :cert: :cert: Nakonec jí vyhrála do péče ona a chlap musí zaplatit výživné i nazpět. Tak si zbytečně nezadělávej na problémy a překousni to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
18.4.13 22:26

Ahoj, tohle je těžká situace, chlapi dokážou bejt zlý. A zakladatelky pocity chápu, ale je potřeba rozlišit co je dobré pro dítě a co už jsou vyloženě naschvály dvou lidí..Sama řeším něco podobnýho s tím, že se to vleče, můj ex přítel a otec mé dcery je cizinec než dojde k samotnému soudu trvá to přez rok. Do té doby nenadělám nic, peníze jsem od něj přez rok neviděla, domluva žádná. Nikdy jsem mu nebránila se výdat s dcerou, ale postupem času sama vidím, že bych mu jí dát asi nechtěla, né protože mám na něj vztek, že se vyhýbá povinnostem, ale proto že dceru trápí vidět tátu dvakrát do roka když si náhodou vzpoměl…Neřeší narozeniny, svátky nic.. :zed: V tomhle případě si myslím, že je lepší ať se nevýdaj..pokud ovšem otec má zájem výdat dítě a neplatí alimenty, asi není nejlepší ho vydírat penězma, nejen to že z něj stejně nikdo nic nedostane, ale to malý za neshody rodičů nemůže..Chce to do soudu zatnout zuby dokud nebude jasně stanovena péče…Přeju pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
18.4.13 22:35

Když nejsou alimenty určený tak kdyby to byl správnej tatínek tak pošle měsíčně alespon 1000Kč a pak mu soud nařídí (podle výše kterou určí) aby peníze doplatil pokud i po soudě nebude platit dojdi si na soud na exekuční oddělení a nech mu to ex. strhávat z platu peníze budeš mít jistý. Celkem mě štve negativní názory na zakladatelku ale asi se spoustu žen nedokáže vžít do situace kdy zůstane ženská s dítetem sama musí řešit každou korunu atd. Samozdřejmě netvrdím že neplacení alimentů je důvod proč zakázat otci styk s dítětem…Můj případ je třeba ten že s dcery otcem nejsem od 14dů jejího narození(ne moji vinou) dceři budou v červenci 2 roky a otec jí od té doby neviděl několikrát napsal že přijede a pak z toho sešlo. Nevím jak to řešit dál. Malá se dost bojí cizích lidí a pokud vím dobře tak otec si může vzít dítě na víkend od 2 let což si nedokážu představit. Sama sociální pracovnice u soudu mu řekla at se teda dcery vzdá když nejeví zájem ale řekl že nevzdá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna