Styk otce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
stazinka09
21.4.13 10:42

Matka přivádí dítě na svět, otec přivádí dítědo světa.
Tohle předpokládá angažovaný zájem obou rodičů, ale matka dost dobře nemůže převzít odpovědnost za realizaci otcovství otce, to je na něm aby nebyl jen otec sploditel „deus otiosus“. Na matce je, aby nebránila, zařídit to za otce nemůže stejně tak otec za matku.

V praxi vidím i případy, kdy dítě má intenzivnější kontakt (co do frekvence) s otcem po rozpadu rodiny než před tím. Dítko je pro otce vzácnější, tak se smeká a omezený čas využívá maximálně, žádný polehávání na gauči jako nejsilnější zážitek dne @Táta Pavel :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15225
22.4.13 14:10
@Táta Pavel píše:
No právě proto. Nestačím se podivovat nad prohlášeními typu, „sice se s dítětem vídal (nejspíš tedy jeho péče by mohla být v pohodě), ale přesto nemá nárok na nic víc než skautský vedoucí, akorát by měl za toto omezení jeho péče ještě platit“. Fakt nerozumím tomu, proč by nemohl mít nárok na celý víkend a ještě nějaký podíl na péči ve všední dny. A už vůbec nechápu, že takto minimální rozsah péče o dítě si dokonce musí vysoudit!!! Uvědomuješ si, že je to rodič toho dítěte stejně jako ty?

Jde o manželovo dítě z předchozího vztahu. :) To, co píšeš, si plně uvědomuju a mám stejný názor jako ty. Vím, že kdyby se, nedej bože, rozpadla naše rodina, že bych podporovala co největší styk manžela s naší dcerou.
Ten příspěvek jsem Lucii247 psala proto, aby se nebála a nevěřila tomu, že jedna paní povídala, že od dvou let nařídí dítěti automaticky být s otcem, kterého nezná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.5.13 20:59

Tak mi zase volal ex, zítra ráno si měl po měsíci vyzvednout syna ale bohužel nemá čas tak si pro něj přijede bývalý švagr, docela mě vytočil, má ho jednou za měsíc a nemá čas, a volá mi to v děvět večer. Ex jsem dnes řekla že je to naposledy, příště až si pro něj zase někoho pošle tak kluka nedám. On je totiž problém i v tom že mlaďas k jeho bráchovi nechce, vždy to tam obrečí ex to ví, řekl mu i přede mnou že to tam musí vydržet. Jaký je váš názor, dávaly byste nebo dáváte děti místo otce jeho příbuzným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
17.5.13 21:00

Nedavala bych. A rekla bych to na OSPOD.

• Citovat
  • Upravit
8151
17.5.13 21:03

@chatwenna na OSPOD nemá smysl chodit stejně s tím nic neudělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.5.13 21:04

@chatwenna ale dávat už ho nebudu, stačí že mi ho pravidelně vrací tak aspoň jezdit si pro něj bude muset jezdit ex osobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.5.13 21:06

@anickadomnik
ale ma. kdybys jednou chtela ten styk upravit jinak, tak se vsechny tyhle veci pocitaji.
mam v okoli rodinu, kde se to podelalo po rozvodu hodne spatne a dneska uz hlasi uplne vsechno - jediny budoci argument pro dalsi upravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
17.5.13 21:07

@anickadomnik Nic s tim neudelaji, ale zapisi si to. Treba se ti to jednou bude hodit.

• Citovat
  • Upravit
8151
17.5.13 21:09

@Ali-Ali můj ex je věčný stěžovatel, soudíme se prakticky 6 let, takovýchto záznamů už tam je hromada, navíc on je tak inteligentní že si ještě půjde stěžovat na mě že jim kluka nechci předávat, naposledy si stěžoval když jsem mu odmítla dávat jídlo na celý víkend s sebou, to je asi dva měsíce zpátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
17.5.13 21:10

@anickadomnik Jezisi… Co mu na to rekli???

Magor 8o

• Citovat
  • Upravit
8151
17.5.13 21:11

@chatwenna jak jsem psala takových záznamů tam máme hromadu už ani ty ženský to nebaví zapisovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
17.5.13 21:13

@chatwenna zrovna jsme tenkrát dostali novou soc. pracovnici (máme už 4 ty tři předchozí prý proti němu byli zaujaté, tahle bude určitě brzo taky) tak přišla k nám na kontrolu, daly jsme si kafe, zeptala se mě jestli nevím o co mu jako jde tak jsem jí řekla že netuším, ale ať si zvyká že to není poprvé ani naposled, ona ho pozvala na návštěvu že to s ním nebude řešit mailem, on jí na to řekl že nemá čas a další pokračování nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 21:37

Ahoj. povina nejsi. ale porádim ti.. ted jsem se soudila o dceru. Trvalo to víc jak rok. Jelikož jsme se hodně hádali, dělali nam posudky z oboru psychiatrie a psychologie. Než jsme se začli soudit, dcržel mi dceru 2 mmesice na slovensku a neumoznil žadnej styk, tel. kontakt prostě nic. na ospod, policii, mezinarodní ochr. prav deti rekli, ze s tím neudelam nic jelikoz je v rod, liste a není určen soudem peče a vychova. Nemohla jsem ho dát na soud, jelikož bylo díte na slovensku a ne vv čechách.(i kdyz tu mela trv. bydliste) dítě jsem nějakým zposobem dostala zpet… dala to k soudu a rozjelo se to. Ja styk umožnovala, i kdyz jsem nemusela(jelikož nebylo rozhodnutí soudem) on na me hazel sr… spinu np pristě hruza. chttel mi malou vzít a byl schopen udelat vše proto. já byla vzdy klidna, pujcila mu ji. a zrovna predevcirem jsem ji už konečne vyhrala. Omlouvam se že jsem uplně odbočila.. jen jsem to chtela ze sebe vypdat a zaroven se vyzpovídat. Takže k tvé otazce. ne nejsi povinna.Ale pokud máte mezi sebou zle a chce taky díte, tak radsi spolupracuj. Jinak jestě dodam, ze soud mu vyneril alimenty 1800, a pobíra pouze 1300. a jak často mují mam dat taky nerekli.

• Citovat
  • Upravit
8151
17.5.13 21:42
@Anonymní píše:
Ahoj. povina nejsi. ale porádim ti.. ted jsem se soudila o dceru. Trvalo to víc jak rok. Jelikož jsme se hodně hádali, dělali nam posudky z oboru psychiatrie a psychologie. Než jsme se začli soudit, dcržel mi dceru 2 mmesice na slovensku a neumoznil žadnej styk, tel. kontakt prostě nic. na ospod, policii, mezinarodní ochr. prav deti rekli, ze s tím neudelam nic jelikoz je v rod, liste a není určen soudem peče a vychova. Nemohla jsem ho dát na soud, jelikož bylo díte na slovensku a ne vv čechách.(i kdyz tu mela trv. bydliste) dítě jsem nějakým zposobem dostala zpet… dala to k soudu a rozjelo se to. Ja styk umožnovala, i kdyz jsem nemusela(jelikož nebylo rozhodnutí soudem) on na me hazel sr… spinu np pristě hruza. chttel mi malou vzít a byl schopen udelat vše proto. já byla vzdy klidna, pujcila mu ji. a zrovna predevcirem jsem ji už konečne vyhrala. Omlouvam se že jsem uplně odbočila.. jen jsem to chtela ze sebe vypdat a zaroven se vyzpovídat. Takže k tvé otazce. ne nejsi povinna.Ale pokud máte mezi sebou zle a chce taky díte, tak radsi spolupracuj. Jinak jestě dodam, ze soud mu vyneril alimenty 1800, a pobíra pouze 1300. a jak často mují mam dat taky nerekli.

my se soudíme už dlouho, syna mám v péči od rozvodu já, několikrát zkoušel změnu výchovy ale to mu nikdy neprošlo, svými kousky na OSPOD a ostatně i u soudu si tam už dávno sám zavřel dveře, nejde mi o to abych mu bránila ve styku, spíš bych ho chtěla přimět aby se staral on, kluk už je velký a má ho rád, jen on na něj kašle čím dál víc a jestli to takhle bude pokračovat dál tak se obávám že moc dlouho už se mi nepodaří syna přemlouvat a neustále mu vysvětlovat že tatínek to tak nemyslí apod. brzo přijde puberta a on se tímto chováním sám o toho kluka připraví, a čí to pak bude vina? samozřejmě moje

jinak to čí sis prošla ty ti nezávidím, taky jsme si toho zažily hodně ale až do takového extremu to u nás nedošlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.13 21:49

No jo.. tohle není jednoduchy. Mojí dceri jsou 2 a na slovensku jí mel kdyžji byl 1 rok. 2 mesice bez matky tenkrat udělalo svoje. Tohle je šílený. Mušiš to tomu dítěti nějak vysvetli rozumně. Jenže postupen času stejně zjístí jak to vše je. Ten muj na me jeste k tomu udělal takovej podraz.. před posledním soudem jsme podepsali dohodu že bude mala u mea on si ji bude moct bravat třeba i na max 14 dnu. němela jsem problem se nijak dohodnoud. od vanoc jsme se zacali bavit. ješte kdyz jsme sli ve stredu na soud bylo všd ok a pak takova rana. tym najednou rekl ze s tou dohodou nesouhlasi a že chce dítě do peče. naprasil vše co mohl. strasna zrada. rekla mu to i socialka i soudkyne. proste hruza. nechal si 14ti dení lhutu na odvolaní tak se bojim co zas chysta. jinak dodam, ze mÁ HODNĚ DUKAZU KTERY JSOU PROTI MĚ :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna