Styk otce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
19.11.13 17:33
@Anonymní píše:
Ahoj, mám otázku na někoho, kdo se v tomto okruhu vyzná. Pokud má otec určeno, že bude mít děti o prázdninách měsíc(jsem z toho nešťastná, bojím se, aby to děti ve zdraví přežily), má povinnost s nimi po tuto dobu být? Ptám se, jestli může třeba na týden dva dát děti hlídat někomu jinému z rodiny, nebo po tuto dobu je povinen se o děti celou dobu starat sám. Děkuji všem za odpovědi, začínám být zoufalá, v jeho rodině jsou na děti zlí a nestarají se o ně, děti pak přijíždějí nemocné, špinavé a psychicky mimo.Prosím o zachování anonymity, je to citlivé téma, snad chápete.

Nemusí se starat osobně, ale musí jim zajistit řádnou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
19.11.13 19:59

...

Rozdíl je v tom, že mu to matka může řasem vytknout - protože má-li právo na styk a ne výchovu, pak zajištění péče jinými osobami není osobní styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 22:16

péče o dítě

Maminky mam dotaz jestli některá nemá s tím zkušenosti. S bývalým partnerem máme mimosoudní dohodu, že si může brát 3.letého syna jednou za 14.dní o víkendu a jednouza 14.dní od uterý až do středy. Ještě k tomu ma bývalý 3.směnný provoz, tudíž nevím kde se syn nachází v uterý nebo ve středu, když má zrovna odpolední. Tvrdí mi, že má udělané vyjímky, ale nechce se mi tomu moc věřit, když to v takové fabrice neakceptuji. Mám strach, aby mě syna nevychovavali nějaké cizí lidi. Každý má jiné výchovné metody a takto by byl jinak převychovaný. Nevíte některá jak proti tomu bojovat nebo nějaké rady. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
29.1.14 22:31

...

Je ta dohoda soudem potvrzená?
Vrací se syn v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 23:04

Určena soudem neni. vraci v poradku, ale nevím kdo syna vychovavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
29.1.14 23:07

Vedle píšeš, že chce střídavou péči Tvůj ex? To je docela nereálný, když už takhle nevíš, kdo s nim je…

• Citovat
  • Upravit
2745
29.1.14 23:12

...

Je mi jasný, že máte obavy. Ale je fajn, že se s otcem nějak dohodnete, alespoň na časech styku.
Pokud otci nevěříte, tak nejlepší by bylo si to ověřit - anebo zabojovat s tím svým strachem - obojí totiž máte ve svých rukou. Převychování se nebojte - jak tak počítám, dvě odpoledne do měsíce z něj jiného člověka neudělá.
Děcku jsou 3 roky, to už něco řekne, kde byl a s kým, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.14 23:12

Ani potvrzena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.14 08:58

Prave syn toho moc nerekne a kdyz se ptam, tak skoro na vsechno mi odpovi ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.1.14 09:17

@Luciašek123 pokud je syn v pořádku tak myslím že nemáš moc možností. V době kdy je u otce je na zodpovědnosti otce jak se o syna postará a komu ho dá pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
30.1.14 09:22

...

@Luciašek123 Zkuste to jinak. Nechte ho třeba nakreslit, co dělal… zahrát s figurkama… převyprávět jako pohádku… však si poradíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
30.1.14 09:30

...

@Luciašek123 No jak píše @anickadomnik, je to otcova zodpovědnost. Řekla jste to otci, že máte obavy? Jak on na toto sdělení reagoval? Chce to říct tak, aby otec neměl dojem kritiky, ale tak, aby měl dojem, že Vás svou odpovědí chrání… teda jestli nejste úplně na kordy (ten dojem ale nemám)… však to jako ženská umíte, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
30.1.14 10:09

@Luciašek123
hele a co získáš tím, že se dovíš s kým dítě tráví čas, když není s Tebou? Stejně s tím nic neuděláš i kdyby se Ti to 100× nelíbilo, pokud to teda nebudou vyloženě osoby nebo chování dítě ohrožující.

Někde píšeš, že máš přítele, tak asi tráví čas i s tvým/vaším dítětem. Možná by se Ti taky nelíbilo, kdybys měla ex podávat protokol jak trávíte čas atd..a věř že se mu to taky nemusí líbit že „jeho“ dítě tráví čas s cizím chlapem.

S různým výchovným působením se bude muset dítko porovnat. Příklad - dítě 3roky chodí do školky na 8h denně, taky se musí porovnat s tím, že pančelka Káťa je hodná, měkoučká a pančelka Ilona vyžadující, na výkon zaměřená.

jestli můžu radit přestaň uvažovat směrem „aby mě nevychovávali dítě“, to dítě už dávno není jen Tvoje a pod kontrolu to nedostaneš…

jestli nejste na kordy úplně, spoj se s prarodičema (babička a děda) a dobře s nimi vycházej a ex při předávání pozvi dál a normálně se zeptej, jak se malej měl, co dělali, žádnej výslech, kafe mu uvař bez gutalaxu a nakonec ho pochval i kdyby nebylo za co… bude Ti zobat z ruky. Jestli na kordy jste, tak vás donutí spolupracovat až dítě nebo to ex vzdá.

• Citovat
  • Upravit
2745
30.1.14 16:43

...

@katalyzator píše: … však to jako ženská umíte, ne? :-)
třeba tak, jako to umí tahle: :-)
@stazinka09 píše: …) a dobře s nimi vycházej a ex při předávání pozvi dál a normálně se zeptej, jak se malej měl, co dělali, žádnej výslech, kafe mu uvař bez gutalaxu a nakonec ho pochval i kdyby nebylo za co… bude Ti zobat z ruky. Jestli na kordy jste, tak vás donutí spolupracovat až dítě nebo to ex vzdá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
30.1.14 16:44

...

@Luciašek123
@stazinka09 píše: …jestli můžu radit přestaň uvažovat směrem „aby mě nevychovávali dítě“, to dítě už dávno není jen Tvoje a pod kontrolu to nedostaneš…

Dítě je něco jako vystřelenej šíp… nejdříve ho máme zcela v rukou a pak ho pouštíme a ten šíp se vzdaluje a vzdaluje a my ho můžeme ovlivnit pořád míň a míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna