Styk otce s dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2215
4.4.14 16:20

Zdravím, Chci se zeptat na názor (ne morální), ale lidský. Čekám (již teď v těhu 21tt) na výsledek testu otcovství. Potencionální otcové jsou samozřejmě dva..Jeden, který doufá, ale dle mě je tam pravděpodobnost malá a druhý, který mě již teď obviňuje a je s odpuštěním skrčený v rožku a bojí se, že to bude on. Jenže, s ním jsem tento test nepodstoupila, jelikož jsem ho k tomu nebyla schopná donutit.Toho člověka už teď za to chování nesnáším, ale jak postupovat, když výsledek ukáže právě na něj?..Nechce mít jakoukoliv zodpovědnost (jelikož je ženatý a má dítě) a myslí si, že já to nechám tak..Což mě i napadlo, ale nepřijde mi to fér…Ano byl to úlet (ze kterého se stalo asi toto).
Ale lze ho k něčemu nějak donutit nebo jak byste to řešily vy?…

Prosím, neřeště zde morálku a to, že jsem si to měla uvědomit dřív atd atd…všechno vím a mám to před očima každý den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 16:32

@Klaudinka88 no můžeš po porodu požádat soud o určení otcovství, tím bude mít povinnost platit alimenty, bude zapsaný v RL dítěte ale s jeho přístupem pochybuji že by měl nějaký zájem o podíl na výchově, každopádně pokud ho mít bude budeš mu ho muset umožnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulabarbucha
4.4.14 16:34
@Klaudinka88 píše:
Zdravím, Chci se zeptat na názor (ne morální), ale lidský. Čekám (již teď v těhu 21tt) na výsledek testu otcovství. Potencionální otcové jsou samozřejmě dva..Jeden, který doufá, ale dle mě je tam pravděpodobnost malá a druhý, který mě již teď obviňuje a je s odpuštěním skrčený v rožku a bojí se, že to bude on. Jenže, s ním jsem tento test nepodstoupila, jelikož jsem ho k tomu nebyla schopná donutit.Toho člověka už teď za to chování nesnáším, ale jak postupovat, když výsledek ukáže právě na něj?..Nechce mít jakoukoliv zodpovědnost (jelikož je ženatý a má dítě) a myslí si, že já to nechám tak..Což mě i napadlo, ale nepřijde mi to fér…Ano byl to úlet (ze kterého se stalo asi toto).
Ale lze ho k něčemu nějak donutit nebo jak byste to řešily vy?…Prosím, neřeště zde morálku a to, že jsem si to měla uvědomit dřív atd atd…všechno vím a mám to před očima každý den!

Osobně bych byla asi taky v háji, ale každopádně bych volila milujícího partnera jakožto otce dítěte. Mám za sebou vztah s psychopatem ze kterého se narodilo děcko a je to peklo i po odchodu. Biologický otec je jen otec biologický. Skutečný otec dítě vychovává a miluje. Nemá cenu nikomu lhát. Byla by to otázka času, kdy to vyplave. Určitě bych to svému partnerovi asi řekla. Uvidí se tak, jak Tě má rád. Má se odpouštět. Není to klišééé. Samozřejmě ho znáš nejlíp sama, jak mu to říci, naznačit, připravit ho. O grázla bych si neopřela ani kolo. Jestli ho teď nesnášíš, nelze společně vychovávat potomka. Na druhou stranu, kdyby to Tvůj partner neusnesl…každopádně to bude chtít čas. Grázlovu rodinu nech být. Ničím si nepomůžeš. Maximálně to skončí tak, že grázl nebude ani se svojí stávající rodinou, ani s novou. Když není chlap a neumí se k tomu postavit, vyprdni na něj. Vychovávám dítě sama, je to strašně těžké, ale lepší než s grázlem, jakého jsem měla ve společné domácnosti. Musíš mít milujícího, tolerantního chlapa, ne srababu. Navíc udělal to své rodině, může to v budoucnu udělat i Tobě…

• Citovat
  • Upravit
2215
4.4.14 16:36

To se klidně po porodu bez jeho vědomí můžu obrátit na soud? A začne se to řešit?
On má peníze(dost), myslím, že k tomu aby třeba platil atd bych ho přinutila, ale bez jakéhokoliv zápisu kdekoliv…A já zas nechci být ještě více blbá než jsem doteď byla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
4.4.14 16:40

Situace je taková, že jsem to psychicky neunesla, jelikož neumím lhát…
Takže jsem to partnerovi řekla, ten okamžitě chtěl podstoupit již ted test otcovství abychom věděli na čem jsme. Čekáme výsledky do středy příštího týdne. Co bude pak, když to výjde dobře (což naděje pořád je) bude to těžké, ale jak sám říká, má mě rád…Když to výjde špatně, ani jeden z nás nevíme, jak se k tomu postavit.
Ten druhý idiot, když jsem s tím přišla, že to může být jeho měl nejdříve spoustu řečí, jak by se postaral, ale že to nebude třeba atd atd…ale když jsem teda přišla s tím, že to chci mít podložené, tak se seknul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulabarbucha
4.4.14 16:45
@Klaudinka88 píše:
To se klidně po porodu bez jeho vědomí můžu obrátit na soud? A začne se to řešit?
On má peníze(dost), myslím, že k tomu aby třeba platil atd bych ho přinutila, ale bez jakéhokoliv zápisu kdekoliv…A já zas nechci být ještě více blbá než jsem doteď byla…

Jasně, že na něho můžeš podat žalobu na určení otcovství soudem, požadovat alimenty. Bez jeho vědomí. Musíš znát jen jeho adresu. Pak ale může nastat problém, že pokud z něho dostaneš hodně peněz, bude dělat naschvály a jako řada psychoušů pak žádá: střídavou péči, běhá na OSPOD vymýšlí si, dělá naschvály při styku s dítětem- nevrací oblečení, dítě nevrátí včas, nemocné…tomu říkají pak podílení se na výchově atd. Pokud budeš a zůstaneš sama, budeš na alimentech odkázaná. To ej věc, nečekala bych. Běžné řízení opatrovnické - resp. doba na řízení s epohybuje 3-6 měsíců. Předpokládám, že v šestinedělí budeš mít plnou hlavu jiných věcí a ne řešit žalobu. Dále můžeš jako samoživitelka po něm chtít, aby se spolupodílel na nákladech s porodem, výbavou atd. samozřejmě přiměřeně. Ne že budeš mít výbavu za 80000 Kč a budeš chtít 50 000 Kč ( to je ale zase jiné řízení). Jedno řízení je : svěření dítěte do péče a k tomu výživné, druhé: náklady spojené s těhotenstvím a porodem ( výbava, kurzy, Tvé oblečení těhotenské atd…) a 3. je styk otce s dítětem. Náklady na opatrovnické řízení u soudu platí stát. Advokáta si platíš sama…
Ještě poslední věc: Je dobré mu psolat případně potom doporučeně nějaký návrh nebo tak něco. Jakože jsi se pokoušela dohodnout… Návrh alimentů a jak by se chtěl případně s dítětem stýkat…
Nezapomeň od všeho schovávat účty případně příkazy k platbě ze svého účtu.

• Citovat
  • Upravit
2215
4.4.14 16:51

No už teď je mi z toho zle…Jaké jsem si to udělala, takové to mám…Nechci mít ještě další a další nervy, ale na druhou stranu nechci být blbá ještě víc a nechat ho si žít dál klidně…Modlím se, at ty výsledky dopadnou dobře, ale musím být připravená na obě varianty.

Hrozné je, že jsem to řekla svému dr a ten mi řekl, že jsem blbá, když jsem řekla pravdu svému příteli, že jsem si to měla vzít do hrobu…Že by se na to třeba vůbec nemuselo přijít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petulabarbucha
4.4.14 16:56

@Klaudinka88
No vidíš, já mám teď dítě autíka, otce psychopata za zádama.. a Kubíkova psycholožka mi řekla, že jsem si měla zlámat nohy a ruce než jsem si s naším atletem, svalovcem…začla. Teď nám úchyl posílá 3000 Kč měsíčně, syna týrá, týrá mě.. a všechno co se týká školky, zdravotních problémů řeším sama. On si na mě chodí jen stěžovat… a a, b, c, d e… je špatně, všechno je špatně…

• Citovat
  • Upravit
2215
4.4.14 16:58

Je to smutné a hrozné…
Nevím jak jsi to měla ty, ale já měla kupodivu ještě před pár měsíci celkem spokojený život (ikdyž asi tam něco bylo, když jsem ujela)…
A najednou, jsem se ocitla tady.
A jenom je mi líto, že nemůžu se pořádně radovat z těhu a těšit se.

Hold život je někdy zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 17:01

@Klaudinka88 počkej na výsledek a pak až uvidíš jak se dohodnete s partnerem to můžeš podat k soudu, stejně se to dělá až po narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
4.4.14 17:02

Počkám…nic jiného teď dělat ani nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 17:09

@Klaudinka88 hele a přemýšlel tvůj partner že by se jako otec dítěte by se nechal zapsat on? I kdyby jím biologicky nebyl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
4.4.14 17:18

No, to je právě to…Říkal, ze neví jak a co bude, když se ukáže, ze otcem není. Sám říkal, ze uvažuje nad vsema moznostma, ale dopředu se nedokaze vyjádřit, což chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.4.14 17:22

@Klaudinka88 tak to nech být než se rozhodne on, málokterý chlap by se hned rozhodl o tom přiznat se ke kukačce, dej mu čas, klidně až do porodu ať se sám rozhodne a nemá pocit že na něj někdo tlačí. Jestli se rozhodne pro to že se nechá jako otec zapsat tak klobouk dolů druhého takového bys nenašla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
4.4.14 17:29

Už tak vím, že takového jen tak nenajdu.
Chci se jen zeptat, trošku na uklidnění…to čekání je šílené.
Myslíš, ze ultrazvuk ukazuje přesně den kdy došlo k početí? Nebo když meZi jednotlivymi styky je rozmezí 4 dny tak klidně se mohlo uchytit to správné? Slyšela jsem, ze k oplodnění klidně může dojít i tři dny po styku…
Teď uz mi to řekne jen ten test, ale tak nějak mi to do te doby nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna