Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Petr555 píše:
Jo, dal jsem ji čtrnáct dni at se rozhodne…jinak dávám žádost o soudni upravu styku…dej mi tip na co se lákají děti…
Baloňák a pytlík s bonbónama.
@Petr555 člověče, mě by tohle skuhrání a čekání na zázrak taky nenalákalo.. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No fajn a když bude důvod, že chtějí raději usínat s maminkou, tak co to změní?
To je trochu chaby duvod. Spis tam neni duvod usínat s tatinkem, coz? Lidove se tomu rika, zamest si před vlastním prahem.. ![]()
@Saulus píše:
To je trochu chaby duvod. Spis tam neni duvod usínat s tatinkem, coz? Lidove se tomu rika, zamest si před vlastním prahem..
No, nicméně děti to tak mnohdy mají… a to ani ti rodiče nemusí být rozejití…
@j.a.n.i1 píše:
No, nicméně děti to tak mnohdy mají… a to ani ti rodiče nemusí být rozejití…
Precti si znovu co jsem psal
![]()
Dobrý den. Jdu k Vám pro radu. Má dcera 9 let už 4.rokem chodí na Skautské středisko (junak) jezdí na různé výlety, tábory, výpravy. Ve čtvrtek má odjet na Velikonoční výpravu na 4dny. Ale zrovna vyšel víkend kdy má jít k otci. A ten ji nechce pustit z důvodu že má v sobotu narozeniny 33let. Dcera se na výpravu moc těšila. Chci se zeptat jestli o tom mohu rozhodnout já jestli pojede? Je to zájmovy kroužek který moc ráda navštěvuje a baví ji. Vím že by pak byla smutná kdyby šla na schůzku a ostatní děti si tam vyprávěli zážitky. Děkuji za rady ![]()
Příspěvek upraven 26.03.18 v 16:20
Dobrý den. Jdu k Vám pro radu. Má dcera 9 let už 4.rokem chodí na Skautské středisko (junak) jezdí na různé výlety, tábory, výpravy. Ve čtvrtek má odjet na Velikonoční výpravu na 4dny. Ale zrovna vyšel víkend kdy má jít k otci. A ten ji nechce pustit z důvodu že má v sobotu narozeniny 33let. Dcera se na výpravu moc těšila. Chci se zeptat jestli o tom mohu rozhodnout já jestli pojede? Je to zájmové kroužek který moc ráda navštěvuje a baví ji. Vím že by pak byla smutná kdyby šla na schůzku a ostatní děti si tam vyprávěli zážitky. Děkuji za rady ![]()
Za prvé - o tom, kam má dcera tento víkend jet, rozhodl předpokládám soud. Ptáš se tedy, jestli máš rozhodnutí soudu porušit? To musíš zvážit sama.
Za druhé - otec mi přijde tak trochu jako hňup (bez urážky). Pro devítiletou slečnu je zcela jistě lepší jet s Junákem, než opičkovat na nějaké oslavě dospělých, i kdyby tam byla další děti.
Za druhé a půlté - otázkou ovšem je, jak dlouho dopředu otec o té výpravě věděl. Je možné, že kdyby o ní věděl dostatečně brzo, oslavu by rád přesunul.
Za třetí - v Junáku jsou podle mě taky tak trochu hňupi. To pořádají i výpravy přes Vánoce? Vždyť na Velikonoce se dost často rodiny navštěvují, jezdí se na hřbitovy, a tak různě.
@megy.misa píše:
Dítě má určitě právo na oba rodiče a nemělo by doplácet na to, že se matka s otcem nesnášejí, nebo si dělají navzájem problémy.
Takže to, že neplatí alimenty určitě není důvod, aby dítě svého otce nevidělo… To vám pak vyřeší soud.
Velokonocka je super vyprava i pro Svetlusku. Je to jedna z delsich vyprav, nez jen vikendovka. Urcite se to neda srovnavat s beznou „dvoudennkou“. Naprosto chapu, ze by dcera jela rada. Ale ber to tak ze se opakuje kazdy rok, takze jestli slozi slib a vydrzi, tak ty dalsi budou jeste lepsi..
Nicmene pres soudni rozhodnuti bych urcite nesel. Tady povede asi jen cesta pres komunikaci s exmanzelem. Zcela otevrene jej moc nechapu. Ja osobne jsem si vikend s mymi narozeninami prohodil. Nevim co tvuj sleduje.
Jestli se chce za kazdou cenu drzet rozsudku (a ma treba jen jeden vikend za 14 dni) tak se mu moc nedivim. Narozeniny jsou dulezite pro nej, asi nikoliv pro dite. Kdyby se jednalo o chlapce a dodrzovani velikonocnich zvyku, asi bych to hodnotil trochu jinak.
Zkus si s nim rozumne promluvit, treba mu nabidnout vymenou jiny vikend a cas navic (pokud je pouze stykajicim se rodicem). Bud velkorysa. Muze se to do budoucna vratit v dobrem.
Zkus mu vysvetlit, ze Junak je pro rozvoj ditete jedna z nejlepsich veci co muze byt a nejake narozeniny dospeleho urcite toto nevyvazi…
@salamio
Otec o výpravě ví už déle jak 14dní a jezdí tam každý rok a to taky moc dobře ví. A junak to má jako tradici i já jako malá jsem tam chodila a také jsme jezdili na Velikonoční výpravu a vrací se v neděli na velikonoce je doma.. Rozhodnuti soudu porušit nechci ale otec už se o tom vůbec nechce bavit že neexistuje že tam nebude. Myslíte že mohu zajit za sociální pracovníci že by mi mohla pomoci?
@salamio píše:Za třetí - v Junáku jsou podle mě taky tak trochu hňupi. To pořádají i výpravy přes Vánoce? Vždyť na Velikonoce se dost často rodiny navštěvují, jezdí se na hřbitovy, a tak různě.
Očividně netusis o co jde
. Rad ti to vysvetlim. Mozna potom tvuj kluk take zacne nekam chodit a budeš jen zirat, co mu to dalo.. ![]()
@Lucie 28 píše:
@salamio
Otec o výpravě ví už déle jak 14dní a jezdí tam každý rok a to taky moc dobře ví. A junak to má jako tradici i já jako malá jsem tam chodila a také jsme jezdili na Velikonoční výpravu a vrací se v neděli na velikonoce je doma.. Rozhodnuti soudu porušit nechci ale otec už se o tom vůbec nechce bavit že neexistuje že tam nebude. Myslíte že mohu zajit za sociální pracovníci že by mi mohla pomoci?
Co mate v rozsudku?
Budeš muset popustit uzdu své fantazie.
Taky s nima chceš někdy být sám, ne?