Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Nikdo nevíte co mě k tomu vedlo tak laskavě si svoje debilní názory nechte pro sebe. Fakt neuvěřitelný. Víte kulový ale soudit a kritizovat to umíte všichni.
@Jindřiška 31 My reagujeme pouze na to, čím ses tu tak chlubila, takže o kvalitě tvých názorů jasně hovoří tvoje příspěvky.
@j.a.n.i1 píše:
@Jindřiška 31 My reagujeme pouze na to, čím ses tu tak chlubila, takže o kvalitě tvých názorů jasně hovoří tvoje příspěvky.
Jsi trapná já se ničím nechlubím jen jsem napsala svůj příběh.
@Jindřiška 31 píše:
Jsi trapná já se ničím nechlubím jen jsem napsala svůj příběh.
No, trapná si tu spíše ty…
@Anonymní píše:
Otec má stejná práva jako Ty. Prošla jsem násilím a soudkyně se mne dokonce u soudu zeptala, jestli otrec souhlasil, že od něho se synem v šestinedělí odcházím a jestli souhlasil s místem mého bydliště. A jak by se líbilo mne, kdyby sebral otec syna a odjel někam…
My jsme to měli tak, že náš tatínek jednou přijel ve středu a pak v sobotu. další týden to bylo úterý a neděle, jindy to bylo mezi 15-17h, jindy zase 9-12 h…,. Dával mi to vědět sms dva dny před. Naštvalo mi to a řekla jsem mu, že to chci vědět 5-6 dní před a ne dva dny. Že už mám svůj život a tak začalo peklo. Jezdil se svědky, vyzváněl, běhal na OSPOD a já byla týdně na OSPODu. Pak dokonce tvrdil, že jezdila že jsem nebyla doma a nebrala telefon. Nikdo pak už nezkoumá u soudu… volal, nevolal, zvonil nezvonil..Byla jsem poslána s ním i povinně do poradny. To že 3/4 roku posílal na 2 měs. dítě 1000Kč a argumentoval, že to stačí to už OSPOD nezajímalo…
Navíc pokud budete bránit ve styku a tímhle argumentovat u soudu, co zde píšete.. projedete všechno!
V tomhle státě mají zelenou psychopati a osobně jsem nikdy nebránila… ale dle otce bránila. Jen jsem vymanila z teroru a diktátu…
Prosím, jak to u Vás dopadlo? Jsem ve velmi podobné situaci. Děkuji za každou radu.
Dobrý den holky, s bývalým řešíme styk ohledně syna. Já mám syna v péči, otec nemá soudně daný styk, paní na ospodu mi tvrdila že otec má po dobu letních prázdnin právo na 30 dní.
Je tomu tak?
@Renatavanni Spis než na co ma právo, bych resila, jak se se synem vida, zda syn k nemu chce a zda mu je schopen a ochoten zajistit hezké prazdniny.
@j.a.n.i1 otec je pravidelný uživač marihuany, mě fyzicky napadal a vyhrožoval mi smrtí, jezdí jak blázen podle syna užívá marihuanu i při řízení, takže mi bohatě stačí když je u něj syn přes víkend a sem jak na jehlach, ospod o všem ví přesto pořád poukazují na jeho otcovska práva
@Renatavanni píše:
@j.a.n.i1 otec je pravidelný uživač marihuany, mě fyzicky napadal a vyhrožoval mi smrtí, jezdí jak blázen podle syna užívá marihuanu i při řízení, takže mi bohatě stačí když je u něj syn přes víkend a sem jak na jehlach, ospod o všem ví přesto pořád poukazují na jeho otcovska práva
Nemá. Pracovnice to jen zkouší, no.
Mám čerstvou zkušenost s paní z OSPOD. V našem případě se otec synovi nevěnuje, nikdy nevěnoval, vozí ho v neděli 1× 14 dní ke svým rodičům. Jen ho tam odveze, nebaví se s ním. V době koronaviru po synovi požadoval v autě roušku.
Před uzavřením známek se syn potřeboval učit, tak napsal SMS, že v neděli nemůže. Bývalý mi napsal SMS, že jsem s. ině a šel brečet na OSPOD, že syna nevidí, syn ho miluje a chce s ním být. Já prý nedodržuji rozsudek( máme tam krizové centrum 1×14 dní, 1 hod.
A já jsem teď taky dostala přednášku o právech otce. To, že NEMAJÍ vztah a otec je k ničemu je nezajímá! Za 2 roky syn dostane občanku, budou mně taky volat a poučovat? To vztah k otci určitě zlepší, hlavně potom, co na mě otec před synovou třídní křičel, že mě dá do zubů. Syn je vytočený non plus ultra, úřednice s ním nechce mluvit, bere jako pravdu to, co otec nalhal.
Hrozně se divily, že mám bývalého e-mailovou adresu zablokovanou, fakt nejsem povinná se nechat 12 let urážet.
Se tam úplně zbláznily. Nehájí práva dítěte, OTEC je posvátná kráva, dítětem automaticky milována, ať je jakákoliv.
Nemáte to soudně, nemohou na tebe!
@Sylvania 333 ano úplně s Vámi souhlasím, otec je stále chudák a my matky musíme vše dodržovat k jejich spokojenosti, nikdo už se nezajímá z jakého důvodu mám strach když tam syn je. Když sem paní na ospodu řekla co mi napsal, řekla no to musel být asi pod vlivem. Všichni víme co je zač… Ale žádná rada, pomoc nic, ale přijde on a už jsou schůzky domluvy ale na mé obavy nikdo nedbá
Dobrý den, chci se zeptat. Partnerka si v 8.mesici těhotenství našla nového přítele, odešla a od té doby moc nekomunikuje a nema zájem na mém styku s dcerou, které je půl roku. Nechce mi ji dát, protože je horko (25stupnu), pak mi ji dá, když je 33 stupňů, nabalenou, takže si ji musím prevlekat. Nechce, abych malou vozil za svou rodinou, dohodnuté termíny procházek ruší, protože malé rostou zuby. Na Ospodu řekla, že mi malou bude dávat, až si o to dcera řekne sama… To si samozřejmě paní klepalala na celo. Výživné nechce. Všechno řeší přes svého nového přítele. V RL jsem uveden. Můžu trvat na tom, že chci jít s malou k lékaři, Ikdyz nežijeme ve společné domácnosti? Naposledy mi totiž tvrdila, že když jsem dceru vrátil, byla tak moc přehrátá, že ji musela chladit v bazénku… Návrh dohody, co půjde k soudu mám připravenou. Jak to máte vy, když vás bývalý pritel má zájem o dítě a řádně se stará? Kousnete to, že vás štve jako člověk nebo to je prostě z trucu?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat. Partnerka si v 8.mesici těhotenství našla nového přítele, odešla a od té doby moc nekomunikuje a nema zájem na mém styku s dcerou, které je půl roku. Nechce mi ji dát, protože je horko (25stupnu), pak mi ji dá, když je 33 stupňů, nabalenou, takže si ji musím prevlekat. Nechce, abych malou vozil za svou rodinou, dohodnuté termíny procházek ruší, protože malé rostou zuby. Na Ospodu řekla, že mi malou bude dávat, až si o to dcera řekne sama… To si samozřejmě paní klepalala na celo. Výživné nechce. Všechno řeší přes svého nového přítele. V RL jsem uveden. Můžu trvat na tom, že chci jít s malou k lékaři, Ikdyz nežijeme ve společné domácnosti? Naposledy mi totiž tvrdila, že když jsem dceru vrátil, byla tak moc přehrátá, že ji musela chladit v bazénku… Návrh dohody, co půjde k soudu mám připravenou. Jak to máte vy, když vás bývalý pritel má zájem o dítě a řádně se stará? Kousnete to, že vás štve jako člověk nebo to je prostě z trucu?
Hlavně začni posílat nějaké výživné, ať to pak zpětně není darda, nebo ať tě neudá na PČR. Proč by jsi trval na tom, že chceš jít s malou k lékaři, když jí nic není? rodní list máš?
@Anonymní píše:
Já bych jí zkusila písemně oslovit (abys měl v ruce důkaz pro soud), navrhnout nějaké výživné (klidně začni hned posílat, protože jak to půjde na soud, budeš doplácet zpětně) a styk a sdělit jí, že pokud se nechce dohodnout, dáváš to na soud. Stejně to asi jinak nepůjde.
@Anonymní píše:Žijeme ve státě, kde mají oba rodiče stejná práva (za mě sice na hlavu, protože „pečující rodič“ by mohl mít v rozhodování větší slovo, jak ten co se objeví jen někdy, ale o. k
Jak to mám já? můj ex se stará jen na oko, aby vypadal super táta před rodinou nebo partnerkou, kterou zrovna má. Přednost má jeho osobní život. Rovnocenná rodičovská práva mu vyhovují, ale rovnocenná péče o děti mu po chuti už není. Takže nejsme všechny zhrzené ex-ky, ale někdy jen chceme rovná práva.
Myslel si, že budeme fungovat jako v manželství, že bude otec jen jak jemu se to hodí. Ale rodičem je člověk furt, nejen když má zrovna čas.
Styk máme soudně určen, právě proto, aby dětem nenarušoval život tím, že „on má zrovna čas“ a když mají děti kroužky, lékaře apod. tak mu oznámím - děti potřebují v ten a ten den + čas a otázka můžeš / nemůžeš. Více s ním v zájmu svého psychického zdraví neřeším ![]()
@Anonymní píše:
Reálné máš možnost požadovat třeba 3 návštěvy po třech hodinách týdně.
V návrhu bych uvedla, že máš zájem se podílet na péči a požádej o střídavou péči s navykacím obdobím kdy se návštěvy budou prodlužovat. S tím, že teď 3 x týdně na procházku, od 9. měsíců celodenní styk v sobotu a neděli třeba 8-18 hod a od roku celé víkendy pá-ne…ve všední dny po práci do rána (nevím kde pracuješ a jak daleko od sebe bydlíte)
Nevím co přesně chceš, jestli malou občas vidět nebo být plnohodnotný rodič.
Můžeš tedy zkusit navrhnout nějakou formu střídavé péče s navykacím obdobím do jednoho roku, třeba v poměru 70 matka 30 % ty (od toho roku) a rovnou avizovat, že máš zájem o vyrovnanou péči (50:50) o dceru nejpozději až malá nastoupí do předškolního zařízení.
Nějaké návštěvy si matka v podstatě může bohužel rušit jak chce, pro nemoc, a blablabla.
Je to v podstatě nepostižitelné nějak efektivně…
Očividně našla malé nového tatínka.
O to víc bych se snažila o co nejčastější kontakt, dosáhnout celých dnů a přespavačky.
Avizovala zájem podílet se na péči a výchově stejně jako matka. Klidně řekni, že rád nastoupíš na rodičovskou a s matkou se vystřídáš. Uděláš na soud dojem.
Jako je dobrá, já nevím kdo by mě v 8 měsíci chtěl. ![]()