Subklinická hypotyreóza a neplodnost

5.5.25 14:51

Subklinická hypotyreóza a neplodnost

Dobrý den, holky. Předem chtěla bych se omluvit za moji češtinu jelikož jsem cizinka a zatím pořád dělám chyby….Každopádně jdu pro Vaši radu a chtěla bych vědět vaši zkušenosti.
Je mi 35 let a s manželem již přes rok se snažíme o druhé dítě. První společně dítě se nám narodilo v roce 2020. Otěhotnění a celé těhotenství bylo bez veškerých problém. V roce 2024 jsem otěhotněla po 2 měsících zkoušení, ale v termínu 5+7 MUDr. mně diagnostikovala zamlkle těhotenství, a musela jsem podstoupit farmakologickému přerušení těhotenství a následné revizi. Po uplynutí 3 měsíců začali jsme se snažit dál…ale… pořád nám to nejde. Objednali jsme se s do Care abychom zjistili příčinu našeho neúspěchu. Diagnostikovali mi subklinickou hypothyreozu (TSH 7.4, fT4 v normě) na podkladě autoimunitní tyreoiditidy (anti–TPO kolem 500 ) a k tomu všemu nízký AMH 0.4 (rezerva vaječníku). Zároveň MUDr. v Care na sonu uviděla 2 dominantní folikuly a řekla že možná něco z toho vyjde, napsala Rp na Ovitrelle (ale také v mém případě bylo to ni k čemu). Následující den jsem letěla k endokrinoložce, která mi nasadila Euthyrox 50 ug 1× denně, s protilátkami se nedá dělat nic, kontrolu mám až 07/2025, mezí tím půjdu na sono ŠŽ.
Chápu že, pravděpodobně, příčina mé neplodnosti je má hypotyreóza se kterou již se léčím ( již 20 dní), že díky ní jsem před rokem potratila a ona rozhodila můj cykl (předpokládám že mám nekvalitní ovulaci a/nebo mám problém s uhnízděním vajíčka). Manžela spermiogram je vzorový.
V čem je můj dotaz: má/měl někdo z Vás pobodnou situaci a za jak dlouho jste otěhotněly? Neměli jste náhodou komplikace v těhotenství? Mám zcela nízkou zásobárnu vaječníku a mám strach že moje štítnice rozhodila menstruační cyklus a již se to nespraví. Při tom MC mám pravidelně, ani bych neřekla že mam nějaký problém. V Caru mi řekli že moc žasu nemám, jinak se dopracujeme k darovaným vajíčkům, a to nechci. Že u mně je to pravděpodobně na embryotransfer, teda když se podaří získat vajíčka.. Já se tomu nebráním, ale mám obavu, že díky mé ŠŽ nedokážu otěhotnět přirozeně/či metodám asistované reprodukci a vynosit zdravé dítě. Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
589
5.5.25 15:54

Co se týče štítné žlázy, tak mám stejnou diagnózu jako ty, ale léčím se od puberty. Otěhotněla jsem třikrát, první těhotenství bez problému, druhé bylo zamlklé a teď budu za měsíc rodit.
Pokud bude štítná žláza dobře zaléčená a hodnoty v pořádku, nemělo by to působit problém s otěhotněním. V tom ostatním bohužel neporadím, přeju moc moc štěstí. ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 15:56

Ahoj, hypotyreózu mi diagnostikovali 10/2007. Bez autoimunity, ale nemohla jsem otěhotnět a prvním z kroků v CAR byl kompletní hormonální profil.
Dostala jsem Letrox 0.75. V lednu jsem měla hodnoty v pořádku, v únoru jsem byla těhotná

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex