Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Aduš8 Taky si říkám, že je to nějaký divný. Jak by se potom počítal víkend, kdy v sobotu je starý měsíc a v neděli nový?
@Romeon píše:
Už jsem psal, že to tak má kvůli práci. Nemůže v sudé týdny, jenže ty víkendy jsou vždy jen dva v měsíci, kdežto liché i tři.
Můžu se prosím zeptat, co má ex za práci, že jedete podle týdnů v měsíci?
@Romeon Tak co vim tak tydnu je v roce 52 a pulka je licha a pulka suda, tak nejak nechapu jak to myslim s temi tydny?
Bože! To je zase inteligent
Myslela jsem, že už mě tu nic nepřekvapí, ale že dospělý a svéprávný chlap nezná sudý a lichý týden
To je teda matroš!
@Ju21na píše:
Bože! To je zase inteligentMyslela jsem, že už mě tu nic nepřekvapí, ale že dospělý a svéprávný chlap nezná sudý a lichý týden
To je teda matroš!
Představte si, že jsou lidi co nikdy nemuseli řešit sudý a lichý týden (nepracují ve fabrikách, v hospodách, nemají směny…). Prostě chodí do práce, do školy a každý týden je stejný. Pak najednou někdo vyrukuje s lichým a sudým týdnem a člověku není jasné, jestli řešíme celkový rok nebo jen aktuální měsíc. No a tak se zeptá. Většina v pohodě odpoví a vysvětlí… ale někteří musí ukázat, že ví víc…
A jak jste to resili, kdyz posledniho byla sobota a prvniho nedele? ![]()
@Maartina7 Ono jde také o to, zda je ten dotaz míněn vážně. Měsíc (s výjimkou nepřestupného února) má 4 týdny + několik dní, takže počítají-li se víkendy v měsíci, tak musí občas nastat, že má měsíc 5 víkendů a po 5.bude následovat 1.tedy dva liché za sebou - matematika prvního stupně základní školy. Jestliže zakladatel toto nepochopil, tak se nemůže divit nějakým poznámkám.
@1mila2 píše:
A jak jste to resili, kdyz posledniho byla sobota a prvniho nedele?
Sobota byla pátá v měsíci a neděle první, tedy lichý víkend - jednoduché.
to mě po ranu pobavilo, díky..... jinak my měli vyuku v sudych a lichých tynech uz na zakladce, kdyz se chces ohanet tou skolou ![]()
@Maartina7 Tak na to abych vedela, ze ma auto kola a volant snad taky nemusim vlastnit ridicak… Je neco, cemu se rika zakladni prehled a tam sude a liche tydny patří…
@Luboš P píše:
Sobota byla pátá v měsíci a neděle první, tedy lichý víkend - jednoduché.
A u kratkeho mesice? ![]()
@debra.morgan píše:
to mě po ranu pobavilo, díky..... jinak my měli vyuku v sudych a lichých tynech uz na zakladce, kdyz se chces ohanet tou skolou
Zrovna jsem to chtěla psat.. Uz na zakladce, když jsme ai objednavali obedy tak jsme resili sudy a lichy tyden.. Dojížděla jsem autobusem, takže jsem nechodila na obedy kazdy den, do toho sudy byla odpoledka lichy nebyla.. Takze to treba bylo obedy na pondeli a u utery, streda nic, ctvrtek jen v sudych tydny, patek nic ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A u kratkeho mesice?
Jestli tím krátkým měsícem myslíte únor v nepřestupný rok, tak tam to nastat nemůže - ten má soboty vždy jen čtyři 28 : 7 = 4 (beze zbytku).