Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Luboš P píše:
Jestli tím krátkým měsícem myslíte únor v nepřestupný rok, tak tam to nastat nemůže - ten má soboty vždy jen čtyři 28 : 7 = 4 (beze zbytku).
No, takze sobota posledniho unora je suda a nedele 1.brezna je licha ![]()
@1mila2 píše:
No, takze sobota posledniho unora je suda a nedele 1.brezna je licha
No tak jeden den bude mit ditko tatinek, druhej maminka, no ![]()
Ale rekla bych, ze to takhle asi nepraktikujou moc dlouho.. Ted narazili na prvni problém tak to řeší no
predtim jim to asi chvili vychazelo normalne ![]()
@a12 píše:
No tak jeden den bude mit ditko tatinek, druhej maminka, no
Ale rekla bych, ze to takhle asi nepraktikujou moc dlouho.. Ted narazili na prvni problém tak to řeší nopredtim jim to asi chvili vychazelo normalne
To nevim, zrovna prosinec mel 5vikendu, tak uz museli narazit ma problem. Ale to si kluka brala v sudem tydnu, takze ho mela 4ty tyden v prosinci a pak az 2hy v lednu. Takze byl 2tydny v kuse u tatinka a to jim prislo asi normalni ![]()
@1mila2 píše:
To nevim, zrovna prosinec mel 5vikendu, tak uz museli narazit ma problem. Ale to si kluka brala v sudem tydnu, takze ho mela 4ty tyden v prosinci a pak az 2hy v lednu. Takze byl 2tydny v kuse u tatinka a to jim prislo asi normalni
Treba to maj az od ledna ![]()
To mi připomíná email, který mi poslal tchán, absolutní hámot, kterému uvěřil a posílal ho dál:
ÚNOR 2018
Takový únor už víckrát nezažiješ!!!
- Specialita února budoucího roku se už nikdy v našem životě nezopakuje! Tento únor totiž bude mít 4 neděle, 4 pondělí, 4 úterý, 4 středy, 4 čtvrtky, 4 pátky a 4 soboty!
- Toto se stane jen jednou za 823 roků, nazývá se to PYTEL PENĚZ.
- Poděl se o tuto zprávu s dalšími 5 přáteli a peníze se objeví v průběhu následujících 4dnů.
- Pověst je založená na čínském Feng Shui.
On to i každému vyprávěl, přitom je to fakt chytrý chlap. Když jsem mu řekla, že to je nesmysl, nemohl tomu vůbec uvěřit. Pořád ty kalendáře studoval a byl úplně zdrchlý. Jo, člověk může zblbnout.
@iila píše:
@Aduš8 Taky si říkám, že je to nějaký divný. Jak by se potom počítal víkend, kdy v sobotu je starý měsíc a v neděli nový?
Takový sudý týden neexistuje.
@Romeon píše:
Takový sudý týden neexistuje.
Ale jak počítat týden, kdy měsíc nezačíná v pondělí? Je to poslední týden v měsíci, nebo první týden v následujícím měsíci?
@Ju21na píše:
Bože! To je zase inteligentMyslela jsem, že už mě tu nic nepřekvapí, ale že dospělý a svéprávný chlap nezná sudý a lichý týden
To je teda matroš!
Půjdem spolu na psychotesty, nebo testy IQ? Vím naprosto přesně jak by to dopadlo.
Je rozdíl liché týdny v měsíci a liché týdny v roce /čili kalendáři/ jasné?
Ale takový matroš jako vy to asi fakt nepochopí…
@Luboš P píše:
Ale jak počítat týden, kdy měsíc nezačíná v pondělí? Je to poslední týden v měsíci, nebo první týden v následujícím měsíci?
Nikde jsem nepsal, že máme střídavku. To si dámy vymyslely. Takže tento problém neexistuje!
@Luboš P píše:
Ja to chapu tak, ze proste stridaj jen vikendy.. A kdyz je sobota posledni tyden jakoby, tedy suda, tak je samo i v neděli s tatou.. A prvni, licha je ten dalsi víkend
@Romeon píše:
Nikde jsem nepsal, že máme střídavku. To si dámy vymyslely. Takže tento problém neexistuje!
Aha. A proč to teda tady řešíme? ![]()
@Romeon píše:
Já jsem také nikde nepsal, že máte střídavku. Ale vy výslovně píšete o týdnech, takže když měsíc začíná např. ve čtvrtek, z kterého měsíce se ten týden počítá? Ten problém existuje a v něm je právě podstata. Takže buďto postupovat jak jste se dohodli (budete počítat týdny v měsíci), takže se vám někdy stane, že budou dva liché týdny za sebou, nebo se dohodnete jinak (třebaže se týdny budou počítat od začátku roku). Na co se ptáte?
@Romeon píše:
Ex si u soudu vybrala, že k ní syn bude chodit vždy v liché týdny. JENŽE…například teď v březnu jsou to hned tři a ihned následuje dubnový první po 5. březnovém. Jak to tedy udělat? Pochybuju, že bude chtít syna dva víkendy po sobě /on už vůbec ne/. A aby to byly od dubna sudé, to se jí zase nehodí. Jak to děláte vy? Střídáte každý druhý a hotovo?
Simtě, to je nějaký trošku divný, ne? To máte soudně určený sudý a lichý týdny v měsíci, jo? Buď je soudce slabomyslnej nebo si to ta tvoje vyložila po svým a tebe tahá za fusekli. Mám dceru ve střídavý péči, sudá týdny já, lichý ex. Jede se podle kalendáře, samozřejmě. Teď je 11. týden V ROCE, dcera je u táty. Pro mě jsou sudý týdny lepší, soudně máme určený jen Vánoce, nikoliv vánoční prázdniny, takže vánoční prázdniny ji mám skoro celý já…
@Romeon píše:
Aha. Tak nic. Než se začneš psát vykřičníky a co si kdo vymyslel, přečti si, cos napsal. Z textu jasně vyplývá střídavka.
@Romeon píše:
Půjdem spolu na psychotesty, nebo testy IQ? Vím naprosto přesně jak by to dopadlo.
Je rozdíl liché týdny v měsíci a liché týdny v roce /čili kalendáři/ jasné?
Ale takový matroš jako vy to asi fakt nepochopí…
Ještě jinak. Čtvrtletí má 13 týdnů, jestliže první dva měsíce počítáte po 4 týdnech, tak 3. měsíc má 5 týdnů a po 5. týdnu následuje 1. týden, tedy dva liché týdny za sebou, jestliže jste toto nepochopil, tak s tím IQ nevím.