Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@iila píše:
Máte pravdu, v úvodním příspěvku píšete, že syn k matce chodí, ne že ho má ve střídavé péči. Slovo „střídavá péče“ se vyskytuje „jen“ v názvu diskuze. Tak nevím, kdo tady co neumí…
Ale diskuzi přejmenoval admin. Předtím to bylo jen Sudý a lichý týden. ![]()
@Saulus píše:
Bože, do ceho jsi duši dal?
Akorat ted nevim, zda myslis zakladatele nebo admina
![]()
@Miasofi píše:
Ale diskuzi přejmenoval admin. Předtím to bylo jen Sudý a lichý týden.
A tak. Tak to pardon.
@Ju21na píše:
Bože! To je zase inteligentMyslela jsem, že už mě tu nic nepřekvapí, ale že dospělý a svéprávný chlap nezná sudý a lichý týden
To je teda matroš!
No, asi tak. Mám ex, na vysokém manažerském postu, ve fabrice nikd nepracoval, my se střídali podle kalendáře ob týden. 4 roky. A taky prostě nějak nemohl pobrat, že jsem to jeden rok potřebovala posunout, protože přítel musít jet striktně opdle rozsudku a jednou za uherský rok to vyjde tak, že se sejdou za sebou dva liché nebo dva sudé týdny za sebou.
ale tak je fakt, že počítat to na sudé/liché víkendy v měsíci je minimálně srandovní . A když už se o něčem handrkuju, tak si alespon před tím ty informace zjistím.
Já nechápu proč tu na mě všichni plivou. Vlastně ano. Je to proto, že nejsou schopni pochopit, že někdo prostě pracuje každý sudý víkend V MĚSÍCI. Je to moc složité pro spoustu lidí. Nevadí, klidně budu za blbce já. Nic mě to nestojí.
@Romeon píše:
Já nechápu proč tu na mě všichni plivou. Vlastně ano. Je to proto, že nejsou schopni pochopit, že někdo prostě pracuje každý sudý víkend V MĚSÍCI. Je to moc složité pro spoustu lidí. Nevadí, klidně budu za blbce já. Nic mě to nestojí.
Tak onotoneni uplneobvykle, nikdy jsem se s tim nesetkala, což samo neznamená, že to neexistuje.
Jen že zvědavosti, jaké to v té práci maopodstatneni?
Pokud to teda tak je, tak máš problém matce vyjít vstříc a ty Víkend tomu priblblymu systému přizpůsobit?
@Lama Lama píše:
Tak onotoneni uplneobvykle, nikdy jsem se s tim nesetkala, což samo neznamená, že to neexistuje.
Jen že zvědavosti, jaké to v té práci maopodstatneni?
Pokud to teda tak je, tak máš problém matce vyjít vstříc a ty Víkend tomu priblblymu systému přizpůsobit?
Nemám problém, jen jsem se tu chtěl zeptat jak řešit dva liché víkendy za sebou. Aby byli všichni spokojeni.
@Romeon píše:
Nemám problém, jen jsem se tu chtěl zeptat jak řešit dva liché víkendy za sebou. Aby byli všichni spokojeni.
No, to je ale krapet luštění z křišťálove krychle… „abybyli všichni spokojeni“. my nevíme, co ke spokojenosti ches ty, abys byl spokojený, natož co ex a dítě. Málo vstupníh dat. ![]()
Jak to děláme my? Střídame ob týden, ne měsíci, ale v roce. A když se to jednomu nebo druhému hodí jinak, tak si nápisem a dohodneme výměnu.
Co chceš ty, co ex. A co dítě?
@Romeon píše:
No, asi tak, že vy dva se dohodnete, ne? Na to snad neni potreba zakládat diskuzi…
@Romeon píše:Všichni ne, já jsem třeba napsal: „Je-li tomu tak tak proč ho měnit? Jestli matka o některých víkendech pracuje a jiné má volno, tak proč to nepřizpůsobit?“
@Romeon píše:
Bude-li mít matka dva volné víkendy za sebou, tak ať má dvakrát za sebou i dítě. Vadí-li vám, že bude mít o jeden víkend více, tak to další čtvrtletí vyrovnáte. Podle mne je to jednoduché.
Z úvodního příspěvku jsem pochopila, že zakladatel má dítě v péči a k matce jezdí na liché víkendy v měsíci. A problém zřejmě nemá on ale ona, že nebude chtít dítě 2× za sebou.
@Romeon
A tobě by vadilo, kdybys měl dítě vlastně 3 vikendy za sebou, kdyby matka nechtěla? Nebo v čem je problém? Tak prostě bude syn pátý víkend v březnu u tebe a k matce pojede az třetí víkend v dubnu, no. Pokud to nevadí jí, že o jeden víkend přijde a tobě, že budeš víc se svým dítětem, tak takhle bych to vyřešila.
@Romeon píše:
Jinak je to fakt neobvyklé, protože v té její práci vlastně ti, co pracuji v liché víkendy, mají smůlu a dva víkendy za sebou, kdyz to takto vyjde. Myslím, že dva sudé víkendy za sebou nikdy vyjít nemůžou, ne?
@Fazulina píše:
Myslím, že dva sudé víkendy za sebou nikdy vyjít nemůžou, ne?
Samozřejmě, že ne, poslední víkend může být sudý, nebo lichý, ale první víkend je vždy lichý, protože je první.