Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Caty píše:
Hele, za to se nestyď. Já šupla lampičku do kočárku, zapla moře a jela jsem s malou ven na prochajdu. Mám to schovaný i pro druhý mimčo. A když se bude někdo divit a kroutit hlavou? Udělej ze sebe chytrou ne? Řekni, že jí to napodobuje prostředí v bříšku na které je zvyklá a je tak spokojená a cítí se v bezpečí, že jí nechceš naučit na houpání, že bys pak nic neudělalaa je to. Si řeknou, jak jsi chytrá a když ne, tak co?
P.S. Vyměním tchýni, prosííííííííím. Ta má by houpala klidně celý den teda možná. Hlavně by mi to pak nepřiznala a zapřela, že vůbec malá plakala a houpala. Jako posledně, malu jsme jí na hodinku nechali a řikám, když bude plakat víc, tak zavolej. Přijedeme, malá rudá od pláče, spocená jak blbec, já nasraná jak prase. A prý to začala plakat teďko, že předtím u ní usla na klíně. No to jí nesežeru ani za nic. Malá na klíně nikdy neusla, jen když byla mimi a navíc měla oříšek v puse a v ruce. Myslela jsem, že se po… takže vyměnííííííííím.A fakt se neboj. Ona to teď potřebuje, postupně z tho vyroste.Já lampu vozila všude, na návštěvy, na nákup, na procházku. V autě nebyla tedy třeba.
Tchýni neměním
je to jediná babička, kterou máme, tak jsme za ni rádi
Ale kdyby začla zlobit, tak ti ji pošlu ![]()
kotýsek píše:
ahojky holky…toto nebude znít rada…jestli šumět nebo nešumět,ale moje sousedka …to je možná ještě zvláštnější…
si před dvouma rokama dovezla mimi z porodnice a když si umývala vlasy a pak si je sušila fénem,tak její hodně zařvaný mimi…vždy u hučení fénu přestalo plakat a okamžitě usnulo.Tak říkala,že na něj vyzraje …je to kluk.
a od té doby,když ho dávala spát ve dne nebo večer,tak vždy mu pustila fén a on byl v momentě tuhý…a to mu zůstalo ,až do tetka a to má 2 roky. Tet když jde spát,tak si fén donese rovnou sám…už bych řekla,že se mu to stalo zlozvykem.
Ale nikdy před tím jsem to nikdy neslyšela,aby někdo usínal u fénu. :lPříspěvek upraven 05.05.11 v 15:48
tak on fén vlastně vydává podobný zvuk jako to rádio, tak to chápu. Jen doufám,že nás to přejde dřív než ve dvou letech
to už by asi fakt moc normální nebylo ![]()
Naše malá tedy zatím večer usíná sama, stačí pomazlit, uložit, pohladit po hlavičce, chvilku kouká a pak vytuhne.Dokonce ani nazvinujeme. Vzteká se v tom
Pro všechny případy jsem stáhla do mobilu tohle: http://www.ulozto.cz/…m-hodina-mp3
Snad jí to usínání vydrží a nebudem muset nahrávku použít. Když nemůže zabrat přes den, zpíváme ![]()
vilia píše:lulushka píše:A to vám jel vysavač i přes den nebo jen večer ?
U nás takhle fungoval vysavač, bála jsem se pak, že to budou vyžadovat pořád, ale nee, prostě jsem to postupně ,,vysadila" , u nás s tím problém nebyl, hodně štěstí
Právě, že jen přes den, večer usínali v pohodě vždycky
Mě to divný nepříjde, myslím,že je tu někde starší diskuse, kde jsem se právě o tzv. bílém šumu dozvěděla a vyzkoušela ho, tam je dost podrobně rozepsáno kdo co používá a nikomu to divný nepřijde.
![]()
Já to i radim dál, všem kamarádkách co rodí teď po mě. ![]()
Gladys píše:
Jo a máš moudrou tchýniMísto toho aby nechala miminko vyřvat, tak mu co nejvěrněji simulovala pobyt u maminky, našla si informace, to není úplně běžné
Přesně tak. Taky první, co mě napadlo, že je to osvícená babička a hodně z nás může jen závidět
U nás by toto nikoho nenapadlo.
Gratuluji ke tchýni
![]()
Náš malý usíná u fénu nebo vysavače, nebo odsávače par:-). Taky mi to přišlo ze začátku divné, když jsem si to přečetla v nějaké diskuzi, ale pak jsem si pořídila knihu Nejšťastnější miminko v okolí a vyzkoušela co se tam píše. Malý začal usínat do 3 minut:, to je tedy rekord
, jinak průměr je tak 5-7 minut. Když to viděla moje kamarádka, která svého syna uspávala houpáním na balónu i hodinu tak nevěřila, že jde tak rychle uspat miminko:-).