Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já vim,že sem podobnou diskuzi už zakládala,ale já už fakt nevim co mám dělat.Náš 8 měsíční synek né a né v noci klidně spát.Budí co pul hodina s brekem.Dám mu čajík a zase spí tak hodku maximál.Takhle to pokračuje už 2 měsíc.Doktorka mi řekla že s tim mi neporadí že to musím vydržet,že si prý stěžuje skoro každá mamina.Nevím jestli to je zoubkama,ale nevšimla sem si že by mu rostli.Ráno tak v pul sedmí má vyspáno a usne tak kolem 10 dopo a spí třeba do 12.Navíte jestli xsistuje něco na uklidnění aby spinkal??vím že je ta SEDALIE ale ta je až od roka.čaje na spaní nám vubec nepomáhají.Poradíte?
Ahoj, u nás to vypadá stejně s tim rozdílem že nedávám čaj ale prso.Nevim snad to neklidný spaní přejde samo.Nepomohli nám ani kaše.prostě se budí kolikrát i s pláčem.Možná zuby možná období,já už se smířila s tím že to hold musím přetrpět ![]()
Jo, tak to je jak u nás. Ale u nás se zuby prořezávají. Nebo nevím už na co to svádět, stává se ze mě zombie… Před dvěma měsíci se metodou kontrolovaného pláče naučil pěkně spát. Kojil se jen ve 2 a pak v 5. Vstávali jsme k osmé ráno. No a teď se do půlnoci kojí několikrát, pak to stejně pokračuje do pěti, kdy chce vstávat ![]()
To, že zuby nejsou vidět, ani žádný příznaky, ještě neznamená, že nebolí. Je klidně možný, že Tě zítra kousne ![]()
nechci Vás strašit, ale nám to začalo v 6 měsících a trvá to doteď
už se taky těším až se jednou vyspím
Mari, dávám mu ještě tak 14 dnů a pak nastoupí opět metoda kontrolovaného pláče. Nehodlám se zničit. Mám na starosti další dvě děti…
Lasicka píše:
Mari, dávám mu ještě tak 14 dnů a pak nastoupí opět metoda kontrolovaného pláče. Nehodlám se zničit. Mám na starosti další dvě děti…
je fakt, že poslední měsíc to je lepší, budí se tak 3×. To se ještě dá, ale už mě to taky nebaví
tak u nas je to to same s tim,ze nedavam v noci caj,ale kojim.Nepomuze nic.O to hur,ze uz si sam pri tomhle castem vstavani zrusil dudlik a nezabere nic(jen kojeni).
Pro me je potesenim,ze ctu u nekoho stejne „trable“ ![]()
já nevím, jestli je to zrovna náš případ, ale v tomto období nám to taky začalo, úplně s žalostným brekem se budil v noci, seděl v postýlce a plakal. Pomohl nám spací pytel, teď si v noci taky zařve, ale to stačí přijít, lehce pochovat a spí dál ![]()
Any, tak mně už se i stalo, že jsem každou hodinu nakojila, ale stejně jsem si nepomohla, protože pak brečel v postýlce dál. Vzala jsem ho postele a řval dál. Jsem myslela, že se už snad zblázním.
Mari, náš nestarší spal poprvé celou noc v kuse až ve svých 25 měsících, kdy šel do svýho pokojíčku a nikdo už za ním nechodil… Takže čekat na zázrak tak úplně nechci.
spacim pytlem to nebude,ten mame a spi v nem kazdou noc.Myslim,ze je to kombinace vseho.Potreba byt s mamou,prilis mnoho zazitku pres den,zuby,nutkava potreba lezt i v noci(i v pytli)…kdyz se to zkombinuje,je z toho spis nespanek nez spanek..
Lasicka-ano ano,kdyz ho nacpu k sobe do postele tak place stejne porad hlasite..
Starsi sel kolem toho 10mes k sobe do pokojicku a pak se hned prestal budit.Jenze ted je tam ten starsi a kdyz mu tam narvu tohodle kriklounka,tak uz nebude spat nikdo(ten mladsi ma opravdu grady rev,nehlede na to,ze kdyz breci o chlup vic,tak komplet zvraci..)
Any píše:
spacim pytlem to nebude,ten mame a spi v nem kazdou noc.Myslim,ze je to kombinace vseho.Potreba byt s mamou,prilis mnoho zazitku pres den,zuby,nutkava potreba lezt i v noci(i v pytli)…kdyz se to zkombinuje,je z toho spis nespanek nez spanek..
Jako kdybych to cetla o sobe a nasi Sofi…
Taky mam dojem,ze deti v tomhle veku uz jsou ‚dost stare‘ na objevovani sveta plnymi dousky-ale ‚ne dost stare‘ na umeni ‚jak se uklidnit‘…
Přesně,dopuju ho taky večer kaší
a vubec nezabírá.Dudlíka nemáme vubec(v porodnici to byla vyjímka)Bylo období kdy tak krásně spinkal asi tak ve 4 měsících to byla paráda,kdy sem se sama od sebe vzbudila a divila sem se že sem nějak dlouho spala???
a on tak spokojeně chrněl a ted????Katastrofa.Tak snad bude líp ![]()
Ahoj, taky jsem to řešila. Náš malý se kolem šestého měsíce začal budit každou hodinu. Před tím po uložení spal tak v kuse 5 - 6 hodin, pak se po půlnoci budil cc apo třech hodinách. Od šestého měsíce jak hodinky se budil po hodině. Trvalo to dva měsíce, během kterých jsem zkoušela všechno. Znova ho svázat do zavinovačky, dát do pytle. obložit ho srolovanou dekou, aby necítil volný prostor, dát mu kašičku, masírovat atd.. Nepomohlo nic.. Pak jsem se přestěhovali z 1 plus 1 do většího bytu a po krátké době se to skokově upravilo. Celkem se budí na kojení tak dvakrát a i přes den spí dvakrát více. N
Přišla jsem na to, že jak byl starší, tak už to není tak tvrdě spící miminko jako novorozeně, ale byť jsme se s manželem snažilli být opravdu tišší, nějakým způsbem nás tam vnímal. Navíc jsme bydleli i na rušné ulici s tramvajovou tratí, hned u zastávky. Každá tramvaj byla dost slyšet.
Teď má vlastní pokoj s oknem do přírody a je klid. Spí přes noc 12 hodin s 2 max. 3 přestávkami na kojení.. Je to paráda, po dvou měsících jsem vstala z mrtvých. Přestala se mi točit hlava při každém vstávání, kruhy pod očima sice ještě jsou, ale už ně tak viditelné.