Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
capinko v naší porodnici se 30.8. narodili dva kluci. A to byla náhoda, že se s tou maminou známe z předporodního cvičení, takže jsme byly rády, že jsme spolu i na pokoji ![]()
S Dr. jsem změnu nekonzultovala. Prostě jsem ho koupila a vyzkoušela. Raďula celkem málo pije, jsem ráda, když vypije 120 ml (někdy jen 100) a pije 6×denně. Ale přibírá dobře, takže mu to asi stačí. Jinak by řval hlady. To znám z doby, kdy jsem ještě kojila.
Cecetko, nam Magdalenka vypije ted tak 90-100ml, nevim proc tak malo. Ale hlad nema, apson tak nevypada. katuska pije ted tak 120-140 ml a to je mensi, nez Majda. ja jeste cekam, porad si rikam, ze je to jeste dobre s tim Nutrilonem a pripadne bych zkusila ten HIPP.
Holky, mě naše malá(5 měsíců) pije 4-5×denně plus jí v noci 1×budím, a pije tak 2×za den 150, vyjímečně 180, a zbytek 90-120ml.
Přibírá dobře.Někdy mám tendenci jí nutit-když už je odpoledne a já vím, že pila třeba jen 2×120, ale včera jsme měli nehodu-3hodiny po jídle začala náhle a zprudka blinkat i nosem, tak na chvíli přestala dýchat, takže mě to tak vylekalo, že si říkám, že když nebude chtít tak jí to nutit nebudu, protože mi fakt bylo hroozně
Lenquita
Ahojky všem…
Taky patříme do skupiny UM.Měníme mléka bez porady lékaře.dr. řekla zkoušet,co jí bude sedět.Sunar nám chutnal,ale měly jsme zácpu,pak Omneo,ale bohužel patříme k raritám.Měla po něm neskutečné bolesti bříška a prakticky celý den mi probrečela bolestmi.Beba nám moc nechutnala a bolesti se nezmírnily.Dalším mlékem byl Hamilon 1HA,bohužel mi ho brzy začala odmítat,zkusili jsme i Nutrilon 1 Premium,ale měla zácpu.Pak nám dr. dala plechovku AL 110,to nechtěla vůbec.Teď máme Hipp 1,malá je celkem spokojená.Sní mi 6×100ml,někdy méně,někdy více.Bolesti máme,ale trochu mírnější.Když tak nad tím přemýšlím,tak nám opravdu chybí jen Hami a máme vyzkoušeno všechno.
Je to opravdu na zkoušce.Bylo mi dr. řečeno,ať vždy vyzkouším balení.Ne vždy to chtěla,takže je to těžké,ale zkusit a vydržet.A to máme mladou dr.,která je raritou na novorozeneckém JIP,takže žádné mýdlo.
capinko - moje dcera vypije naráz max. 150 ml Sunaru a to jí je 13 měsíců. Když byla miminečko, vypila tak 90-100 ml.
Já jsem na začátku dávala Nutrilon, ale od 3 měsíce kvůli atop. ekzému HA Sunar (HA Nutrilon nechtěla).
Měly jmse na začátku s krmením docela problémy, hlavně dopoledne se najedla, za hodinku brečela, tak jsem myslela, že má hlad, dala jsem jí další dávku, ona to zase vypila, pak brečela, brečela a pak se pozvracela, lezlo jí to i nosem. Já jsem jí přepila. Tak mi pak moje mamka poradila, že jí mám krmit nejdřív po 2,5-3 hodinách, že to mlíko v žaludku je nestrávené a já už tam cpu další. A je pravda, že během 4 dnů si na režim krmení po 3 hodinách zvykla a pak už to bylo bez problémů. Když brečela, tak jsem jí jak blbec nosila a nosila a mlíko jsem jí prostě nedala dřív.
Ono je to jiné, než u kojených miminek, který se mají krmit, když si řeknou.
Jinak Nutrilon a Beba obsahují probiotickou vlákninu, podobně jako mateřské mléko, takže jsou to asi vhodnější mlíka. Sunar je zase chutnější.
Ahoj maminky, chci se zeptat jestli vám sunar dělá hrudky? Mi nikdy hrudky nedělal až do teď kdy se začal prodávat v nových krabicích s novým designem
Dělám ho furt stejně nalijulu převařenou vodu dám potřebný počet odměrek, protřepu a dám chladit…dělá vám to někomu? Bud mají nějaké jiné složení nebo nevím ![]()
Ano máte pravdu taky máme bebu a ještě k tomu hypoalergenní máme zelené kakání a celkově to mléko smrdí a je hořké jeho cena je v celku dost šílená teď chtěli po mě 540kč což je jen jedno balení a my potřebujeme tak 3a půl takže to je dost a proto začínáme taky na sunar a uvidíme starší dcerka vyrostla na sunaru a já jsem byla velmi spokojená určitě se oplatí po všech stránkách ![]()
Našemu malému je 3,5 měsíce, jsme na UM. Z porodnice jsme měli nutrilon, doma pak nutrilon HA, nutrilon comfort, nutrilon extra. Měl bolesti bříška, koliky, bud byl pořád připokakaný a nebo nemohl vůbec, což jsme řešili až rektální rourkou. Pak jsem bez porady s mudr/vánoční svátky/vyzkoušela sunar nutradefence a nedám na něj dopustit. Malý není tak hladový, v noci vydrží i 6 hodin, chutná mu, potíže s vyprazdnováním se hodně zlepšily. Myslím, že každému mimču vyhovuje něco jiného. Mlíčka se však nemají často měnit. Obecně si myslím, že nutrilonu se dělá ohromná reklama a že máme na trhu daleko více UM, srovnatelných ve složení a třeba i lepších. Petra
Zakladatelko, já dokrmuju honzíka(6 týdnů) sunarem 1 a jsme maximálně spokojeni. nedělá žádné obtíže a navíc hodně zasytí. Třeba když na noc nakojím, tak se mi v půl noci vzbudí, ale když dám stejné množství sunaru, tak se mi vzbudí až v sedum ráno. Můžu sunar 1 jedině chválit a navíc ta cena je taky příjemná ![]()
Ahojky, mám 3měsíčního chlapečka a krmíme sunarem complex 1,malému chutná, vydrží být po něm napapaný 4-5hodin a v noci až 6,5 hodin. Určitě vřele doporučuji ![]()
Ahoj všichni prosím vás máte někdo zkušenosti UM (Hipp 1) mám měsíční dcerku a mám pocit že ji nestačí.. V noci my spí tak 2-3hod…
A přes den toho taky moc nenaspí budí se mi pravidelně po hodině a půl… A je hladová… UM ji dávám už od narození a ze začátku dobrý ale teď pláče a má pořád hlad.. Chtěla bych změnit mléko ale pořád nevím jaké. Můžete mi poradit které mlíčko je nejvhodnější.. A Jestli můžu změnit není to moc brzy??
Díky všem za Rady
@Klára120 Jak dlouho to trvá? Může to být jen růstový spurt a to je pak normální a nemá smysl kvůli tomu hned měnit mlíko. Zkus nějakou dobu vydržet a prostě krmit víc. Mělo by se to zase upravit samo.
Tou změnou jí totiž můžeš zbytečně přivodit jiné trávicí potíže.