Sunar alergy care nebo nutrilon alergy care syneo pri abkm

128
19.2.22 11:10

Sunar alergy care nebo nutrilon alergy care syneo pri abkm

Pekny den maminky,
Mam stale ubreceneho 9.mesicniho syna. Krome breceni mel bolesti bricha, zarazene vetry a exem. Jedine co mu na toto pomohlo byl neocate.Meli jsme o nutrilon alergy care syneo a efrkt byl, ze nespal, mel krece a vetry. Vetsinou i hodinu po poziti mleka.Az nekdy opet skoncime s neocate zajimaji me Vase zkusnosti.Jake mate zkusenosti s timto nutrilonem a sunarem.Neni ten sunar lepsi? Nezkouseli jsme ho. Zpocatku jsem ani nevedela, ze sunar toto mleko take vyrabi. Lekati davaji jen nutrilon.
Dalsi dotaz- melo Vase miminko odber krve na abkm a co znamenaji hodnoty? Vim, ze z krve to neni vypovidajici. Nicmrnr syn v dobe uzivani tohoto nutrilonu mel odber kve, ktery vysel negativne. Jenze doktorka rikala, ze mel hodnoty stredni. Nevim co to znamena. Podle me by mel mit hodnoty nizky, kdyz uz sam nutrilon ma nastepenou bilkovinu a jeste k tomu toho nevypije hodne. Myslim, ze pri podani normalniho nenastepeneho mleka by hodnoty mel vysoke.Prip.kdy jste testovali vy…v dobe uzivani nastepeneho mleka ci v dobe podani normalniho mleka? Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
19.2.22 11:29

Syn je na Nutrilonu Allergy Care. Sunar Allergy Care jsme zkouseli, nicmene ten syn nechtel pit skoro vubec, chutove je proste extremne horky :( v porovnani s tim Nutrilonem vyrazne vice. Odbery na ABKM nam delali, vysly negativne (dle zpravy mel hodnotu 0,1 - tusim, ze do 0,35 se to bere jako negativni). Neznam nikoho, komu by ty testy vysly pozitivne. Proc vam nepisi dale ten Neocate, pokud u vas pomahal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
19.2.22 11:36

@Maritka krevní testy jsou u takto malých dětí naprosto zbytečné (nejsou průkazné) Neocate vám lékař může psát až do 3 let, takže náhradu není třeba řešit. My jsme vždy po půl roce zkoušeli dát mléčný výrobek, jako test jestli ABKM stále trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.2.22 11:41

Uz nam nastesti ten neocate zase predepsali. Puvodne, ze se pry muze predepisovat jen do jednoho roku.
kavenka- a to jste vzdy podali treba jogurt jen a mliko jste nemenili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
19.2.22 11:47

@Maritka on jiné mléko nechtěl :lol: chutnal mu ten Neocate, takže jiné ani zkoušet nechtěl. Takže my jsme zkoušeli dát jogurt, lipánek, máslo, sýr apod a bohužel většinou do dvou dnů měl průjem. Přešlo to kolem 3. roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.2.22 12:11

Tak to je dobrej ze mu chutnalo to horky mliko :) a kdy jste prvne dali jogurt treba na roce? U nas to je tak, zr prujem nema spis naopak. Nrjvetdi projev ma ukrutne krece a zarazene vetry. A u krku a na predloki cervene suche flicky.Po podani nutrilonu alergy jeden den prujrm a krvavy hlen ve stolici.Pak uz ne, ale do par dni a pak i hodinove ty bolesti bricha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9764
19.2.22 12:25

Aminokyselinové preparáty (AP, např. Neocate™) lze předepisovat i po dosažení 1. roku života, pokud se po expozičním testu s extenzivním hydrolyzátem příznaky vrátí.

Klinický rozdíl mezi Nutrilon AC Syneo™ a Sunar Expert Allergy Care™ by neměl být, oba jsou to extenzivní hydrolyzáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
19.2.22 13:01

Tak já nevim ale u doktorky byla teď kontrola a vsichni komu predepisovala mléko (ekzem, krvavý hlenovity prujem) tak museli na krevní testy a při neprokazane ABKM nesmí předepisovat dal..předpokládám ze jsou ta pravidla všude stejná..z logiky věci ta mléka jsou pro děti s ABKM..jenže..malému také vyšly výsledky negativni..ale po mlecku přestaly prujmy, ekzem..🤷🏻‍♀️Tak jedeme dal na Sunaru (všechna cest ze to tomu dítěti chutná😂 😂) ale hradime sami..za mě lepší sunar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9764
19.2.22 13:21

@NicknackEK
Tak revizní lékaři nejsou většinou nějací velcí odborníci, laboratorní vyšetření u ABKM nemusejí být vypovídající, u non-IgE-symptomatologie jsou zcela k ničemu, je možné, že revizní lékař v poslední době nečetl novější literaturu než tu, kterou studoval sám v minulosti ještě na fakultě.

Možná lékařka předepisovala větší množství aminokyselinových preparátů (kde je tedy cena šílená), přičemž by možná stačily jen extenzivní hydrolyzáty.

Pokud však má popsané příznaky, ideálně i CoMiSS dotazník, pak pokles v dotazníku, expoziční test v příslušné lhůtě, tak revizní lékař nemá sebemenší šanci. A když chce být PLDD krytý pro případnou kontrolu, není problém odeslat dítě do alergologické či gastroenterologické ambulance, kde se k diagnóze vyjádří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.2.22 14:30

Zo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
19.2.22 14:36

Nam to nastesti predepisuji.On se od narozeni lamal, delal mosty a kricrl..obrovsky celodenni brisni koliky. Svijel se a kricrl vsude a porad. Jeden doktor ho vzdy videl v plne parade.Od ctyr mesicu se mu dal neocate a Kiky do par dnu uplne presly.Pak to ale pi dvou mesicich nechtel pit, tak jsem mu sama chtela pomoci a po porade s lekaro dostal nutrilon alergy care syneo behem vanoc. Prvni den mel krev ve stolici.Pak se to neopakovalo, ale cely leden v noci nespal a brecel.Spal jen dve hodiny a pak byl neuspatelny. Porsf jsem si rikala, ze to jsou treba zuby nebo milnik, jak se naucil lezt, sedet, stat a do toho separacni uzkost. V unoru ted jsem vsak vypozorovala, ze hodinu po poziti mlika se mi mrska v ruce breci a pak z neho jdou vetry.Ted mame zase par dni neocate zpet a uz se to neopakuje.Spis az pak treba nekdy nebudeme mit neocate tak jsem premyslela nad tim, zda jit zpet zkouset nutrilon a zda nezkudit spis ten sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí