Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
mám chlapečka skoro ročního.
Chtěla bych se zeptat, zda nevíte, jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi Sunarem complex 2 a 3? Myslím, zda po tom roce nevadí dávat delší dobu pořát 2?
Koukala jsem na složení a na nic jsem nepřišla.
Diskutujte, neváhejte a zapojte se. Názory vítané ![]()
Díky za reakce ![]()
aho, tak taky už máme rok za sebou a plánuju dodělat zásobu sunaru 2. jen chci na vyzkoušení koupit vanilkovou trojku. ![]()
Myslím, že kdyby v tom nebyl rozdíl, nedělaly by se dva cenově stejné produkty ![]()
Určitě dítěti neublížíš, když mu budeš dávat dvojku delší dobu - ale ta trojka je podle mne výživnější a sytější, starší dítě už má jiné výživové nároky. Když se podíváš ve složení na „výživové hodnoty“ obou dvou, liší se. Oba výrobky obsahují sice stejné složení, ale v jiných poměrech.
Když já právě žádný markantní rozdíl nevidím ![]()
Když si dám ty složení vedle sebe, tak se liší 1g u bílkovin, 1g u sacharidů a jedním gramem u tuků, jinak poměr kasein : syrovátka je stejný. Dokonce ta dvojka je o 20Kj energetičtější.
Já jsem předpokládala, že jsou rozdíly třeba větší v těch stupních. Ale jen v jednom gramu
? Nikdy jsem se v tom nevrtala, až teď ![]()
V absolutních číslech se to moc neliší. Ale ty poměry jsou jiné - složení tuků, složení sacharidů… Absolutní čísla se můžou změnit jen trochu, ale celek už se tím změní, už je z toho jiná kombinace. Nejsem odborník, netroufám si posoudit, nakolik důležitá ta změna pro dítě je - ale pro mne o něčem svědčí už jen to, že jsou ty výrobky rozdělené. Cena je u obou stejná, takže to není jenom tah „aby maminky kupovaly to dražší“…
holky koukám že jedete na sunaru, mám doma pár kuponů na slevu do DM, nemáte některá zájem? ať to zbytečně nevyhazuju? kdyžtak písněte. ![]()
krusika píše:
holky koukám že jedete na sunaru, mám doma pár kuponů na slevu do DM, nemáte některá zájem? ať to zbytečně nevyhazuju? kdyžtak písněte.
ja bych měla zajem ![]()
Ahojky, mám problém s dcerkou, má 8 měsíců a odmíta všechna mléka. Začala v pěti měsících bojkotovat kojení, kojila jsem ji jen ve spánku ale to už teď taky nejde. Nesaje a hned s evzbudí. Pije mi velmi málo tekutin jako je voda a UM vůbec v žádné lahvičce. Kamarádka mi dala vyzkoušet banánový sunar. Ten pije ale je to trojka. Koukaly jsme na složení a došly jsme na to, že se liší jen v minimálním množství makroživin a je tam navíc sušený banán. Myslíte že ho může dostávat osmiměsíční kojenec ve smyslu lepší než nic, nebo raději počkat?