Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den maminky poradte nám mam dcerusku ve stredu odletame v noci.manzel nasel v clanku ze do letadla sunar jen 100ml v lahvi.dcera vypije vice.jsme poprve s dopravou letadla.potrebuju radit.nevime jak.caj dam do kufru.dik za radu ahoj Zdenna
Ahoj, nevim odkud letis…my leteli z Ostravy letos a vodu jsem si koupila po odbaveni a celni kontrole v bufetu,kde mi ji taky sehrali v mikrovlnce a z toho jsem udelala klasicky sunar. Jde o to, ze bys nic nemela mit pred odbavenim. Nicmene zpet jsme si na palubu brali normalne vody a nikdo nam nic nevzal.
Zkus si do prazdne lahvicky dat jen sunar a pozdeji pozadat stewardku at ti to doplni teplou vodou primo na palube. Zalezi ,kdy a jak dlouho poletite…leteli jsme v noci a zadne teple napoje se nepodavaly.
Taky jsem to resila dopredu a ono se to vyresilo samo ![]()
Nat
Ahojky,
my loni měli normálně termosku s teplou vodou. Ovšem nevím, zdali letos to jde. Jak radila Nat, odměřila bych si sunar do lahvičky a na palubě poprosila o zalití převařenou vodou. Snad personál uvěří, že v lahvičce je sunar…
Radka
Zeptejte se na to primo u letecke spolecnosti, nebo info na letisti.
Ja vozim pro malou v hrnecku cajik, asi 150ml a nikdy mi nerekli, ze se to nesmi. Nekdy ho musim ochutnat, nekdy ani to ne. Vezmete to logicky, vzdyt ten sunar je pro dite jedina potrava a nikdo ho nemuze prece drzet o hladu, to je proti listine lidskych prav.
Ahoj, my letěli před dvěma měsíci s ČSA na Ibizu a nebyl problém mít 200 ml hotového Sunaru(udělaný před letem), který mi pak ohřáli.Jenom jsem jim byla vděčá za ten povinný pytlík, páč mi to nějakým podtlakem v baťohu vybouchlo- ale jen trochu, většina sunaru zůstala,osušili jsme lahev a nechali u stewarda ohřát.Dokonce jsme dostali i 3 Hami přesnídávky od ČSA, to bylo milý.Letěli jsme tam i zpět v noci, a jídlo jsme pokaždý dostávali, bez mlíky by to ale nešlo, malý byl akorát rok.
hodně štěstí se slušným personálem letu
Lenka a berušky 4r a 1,5 r
Ahoj,
jak psaly holky. Vzít sunar s lahvičkou s sebou. Na palubě vaří kafe a čaj (i v noci), takže ti i ohřejí vodu na sunar. ![]()
No jak ktera spolecnost…zalezi jestli to je Cesky Transtour nebo treba Montenegro Airlines
ty slecny tam podle mne zadnou konvici na vodu ani nemely ![]()
Ale treba Tunisian airlines nebo Turkisch airlines Ti byli uzasni a preochotni, taky to byli same fesni stewardi ![]()
N.
Ahoj, my letěli s Travelem z Prahy, měla jsem v batohu 3 lahve s vodou po 210ml a v dávkovači prášek a jen jsem to na palubě smíchala. Krom toho jsem vezla ještě plnou lahvičku čaje a přesnídávku a při odbavení nikdo nic neříkal. Volala jsem na letiště, než jsme letěli a bylo mi řečeno, že pro děti můžu vzít co je potřeba, maximálně že mi to při odbavení dají ochutnat. Ale prošli jsme bez problémů.
Přeji pěknou dovolenou.
Ono je vice mene jedno, s kym letite, protoze letistni pracovnici kontroluji obsah zavazadel pred odbavenim. Leteli jsme pred mesicem a na jidlo pro mimca je vyjimka!!! Nemusi se dodrzovat tech 100 ml, muze byt i vice v lahvicce, prasek (UM) nam nekontrolovali vubec, meli jsme ho normalne v plechovce. Jen voda v termosce se jim nelibila, ale jakmile jsme ji prelili do lahvicky, tak byl klid. Museli jsme ji pred nimi ochutnat. Cestou tam mimi pilo hned po vzletu, takze to bylo jeste teple a cestou zpet nam letusky lahvicku ohraly. Jen ale co letistni kontrola nemohla prenest pres srdce byl krem na zadecek! Byl ve vetsi tube, asi 200 g a normalne nam ho zabavili!!! Ze je to take brane jako tekutina a ze je toho vice nez 100 ml! To jsme celkem zurili, protoze cestou tam nebyl problem, cestou zpet uz ano. Linda
my jsme leteli v kvetnu do tunisu no a detska strava takze i sunar (presnidavky,voda,caj)je vyjimka a muze se ji vzit kolik je potreba (ja mela pul litru vody v termosce a caj v lahvicce a jen se me zeptalijsetli je to pro prcka) ![]()