Superdávka, budeme mít nárok?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@rmot píše: Více
A co pickupy atd.? Ty jsou v jaké kategorii? Fakt nevím, auto nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Pokud to je pickup, takže sedadla jen vepředu a vzadu nákladový prostor, tak je to kategorie N1 a v techničáku má napsáno Nákladní automobil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
Bohužel je i hodně smutných případů, kdy staří přepsali své bydlení na mladé, aby potom nebyla starost s notářem, až jednou umřou a mladí se dostali do problémů, kvůli kterým staří přišli o střechu nad hlavou. Takže přepisovat nemovitost na kohokoliv jiného, i kdyby v příbuzenstvu, nemusí být nejlepší nápad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot ne že nemusí být, jednoznačně není (!), tolik hnusu a tahanic o majetky a nemovitosti kvůli nejrůznějším pochopitelným i nepochopitelným přepisům, co jsem viděla, mne už před x lety přesvědčilo, že majetky se prostě za života nedělí ani nepřepisují. Tečka
Do závěti se lze se vším tímhle vypořádat.
Ale jinak to nemá na chlapa ze sousedního města, který od srpna dosud „nainvestoval“ 2,6 mega po různých částkách (kolem 300-500 tisíc v hotovosti (!)) cestou „kurýra“, kdy slepě věřil investování a výnosu 20% měsíčně (
), oznámil to až tento týden, každý den takto někdo „investuje“, takže přepisům nemovitostí a špatnému hospodaření se taky vůbec nedivím, lidská blbost je bezbřehá a neuvěřitelná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ať se toho jednoho zbavi ne a je po problému.
Tady taky můžeš mit auto ale nemělo by mit cenu vic nez kolem 400 tisíc ( ale asi i min ), tady na to dojelo hodne ukraijicu, kdy po 1,5 pobytu uz musely splňovat podmínky pro sociální jako všichni ostatní a měli prodat ty drahé auta nez dostanou přídavky. Takhle odjelo ze Švýcarska hodne Ukrajincu, ale ne urcite na Ukrajinu ale jinde kde jim ty dávky dají i s autem za 2 mega.
- Citovat
- Upravit
V životě bych neprepisovala nás barak na decka dokud jeden z nás žije. Nebo se muze stát, ze kdyz ja dokončím v DD tak stát bude ty prachy chtít po dětech, nebot jsem jim darovala dům a ted nemám prachy na DD, ten totiž malokdo je schopen zaplatit z důchodu. No ale ja bych šla asi do DD v CR, kde si za důchod budu moci dovolit i velice kvalitní DD ![]()
- Citovat
- Upravit
@rmot píše: VíceŘemeslníci fakt nepotřebují sosat dávky od státu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga běžné suvko je osobák, tak to vídám v TP a mám to tak i já…
jinak s těmi auty a nemovitostmi to budou mít ženské na ÚP dobrý pakec, já se fakt upřímně divím, že jim tam ty dávky ještě někdo za ten plat počítá a dělá…
dnes prý zas měl Jenda výpadek, stát neumí nic pořádně ošetřit, viz. stavební řízení, žena od kolegy už je z toho na AD, prostě se ta agenda s tou technickou ne-podporou, kterou tam mají, vůbec nedá dělat a zvládat
je mi těch holek upřímně líto, ještě za ty prachy, kdy mají pomalu na ty dávky taky nárok, ale třeba o pár stovek/tisícovek to překročí kvůli společně posuzované osobě… ty musí být z toho systému KO… Žijeme ve státě, kde se nevyplatí za pod-průměrný plat pracovat, strašné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ono se naopak spousta osobaku vede jako dodavka, takze by pak prijemci mohli mit x aut, ale souhlasim s tebou, ze i jednočlenná domacnost by mela mit možnost mit 2 auta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Pokud si na ni uplatnujes slevu na dani, tak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
To záleží, muze byt v obou, pohle toho jestli potrebujes odepsat dph…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit