Superdávka, budeme mít nárok?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42140
10.10.25 12:01
@rmot píše: Více

A co pickupy atd.? Ty jsou v jaké kategorii? Fakt nevím, auto nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
10.10.25 12:10
@Havlova píše: Více

Pokud to je pickup, takže sedadla jen vepředu a vzadu nákladový prostor, tak je to kategorie N1 a v techničáku má napsáno Nákladní automobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
10.10.25 12:12

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
10.10.25 12:14
@mado píše: Více

Bohužel je i hodně smutných případů, kdy staří přepsali své bydlení na mladé, aby potom nebyla starost s notářem, až jednou umřou a mladí se dostali do problémů, kvůli kterým staří přišli o střechu nad hlavou. Takže přepisovat nemovitost na kohokoliv jiného, i kdyby v příbuzenstvu, nemusí být nejlepší nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.25 12:37

@Marika29 ano, ale přišla o barák a to se vyplatilo :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24830
10.10.25 13:02

@rmot ne že nemusí být, jednoznačně není (!), tolik hnusu a tahanic o majetky a nemovitosti kvůli nejrůznějším pochopitelným i nepochopitelným přepisům, co jsem viděla, mne už před x lety přesvědčilo, že majetky se prostě za života nedělí ani nepřepisují. Tečka ;) Do závěti se lze se vším tímhle vypořádat.
Ale jinak to nemá na chlapa ze sousedního města, který od srpna dosud „nainvestoval“ 2,6 mega po různých částkách (kolem 300-500 tisíc v hotovosti (!)) cestou „kurýra“, kdy slepě věřil investování a výnosu 20% měsíčně ( :zed: ), oznámil to až tento týden, každý den takto někdo „investuje“, takže přepisům nemovitostí a špatnému hospodaření se taky vůbec nedivím, lidská blbost je bezbřehá a neuvěřitelná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
10.10.25 13:32

Tak ať se toho jednoho zbavi ne a je po problému.
Tady taky můžeš mit auto ale nemělo by mit cenu vic nez kolem 400 tisíc ( ale asi i min ), tady na to dojelo hodne ukraijicu, kdy po 1,5 pobytu uz musely splňovat podmínky pro sociální jako všichni ostatní a měli prodat ty drahé auta nez dostanou přídavky. Takhle odjelo ze Švýcarska hodne Ukrajincu, ale ne urcite na Ukrajinu ale jinde kde jim ty dávky dají i s autem za 2 mega.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
10.10.25 13:36

V životě bych neprepisovala nás barak na decka dokud jeden z nás žije. Nebo se muze stát, ze kdyz ja dokončím v DD tak stát bude ty prachy chtít po dětech, nebot jsem jim darovala dům a ted nemám prachy na DD, ten totiž malokdo je schopen zaplatit z důchodu. No ale ja bych šla asi do DD v CR, kde si za důchod budu moci dovolit i velice kvalitní DD :lol:

• Citovat
  • Upravit
76739
10.10.25 13:38
Řemeslníci fakt nepotřebují sosat dávky od státu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
10.10.25 13:39

a SUV je v jaké kategorii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
10.10.25 13:43

Motorky se do toho nepocitaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24830
10.10.25 13:46

@stinga běžné suvko je osobák, tak to vídám v TP a mám to tak i já…
jinak s těmi auty a nemovitostmi to budou mít ženské na ÚP dobrý pakec, já se fakt upřímně divím, že jim tam ty dávky ještě někdo za ten plat počítá a dělá…
dnes prý zas měl Jenda výpadek, stát neumí nic pořádně ošetřit, viz. stavební řízení, žena od kolegy už je z toho na AD, prostě se ta agenda s tou technickou ne-podporou, kterou tam mají, vůbec nedá dělat a zvládat :zed: je mi těch holek upřímně líto, ještě za ty prachy, kdy mají pomalu na ty dávky taky nárok, ale třeba o pár stovek/tisícovek to překročí kvůli společně posuzované osobě… ty musí být z toho systému KO… Žijeme ve státě, kde se nevyplatí za pod-průměrný plat pracovat, strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
10.10.25 13:47

No, ono se naopak spousta osobaku vede jako dodavka, takze by pak prijemci mohli mit x aut, ale souhlasim s tebou, ze i jednočlenná domacnost by mela mit možnost mit 2 auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
10.10.25 13:47
@Havlova píše: Více

Pokud si na ni uplatnujes slevu na dani, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
10.10.25 13:49
@stinga píše: Více

To záleží, muze byt v obou, pohle toho jestli potrebujes odepsat dph…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat