Superdávka, budeme mít nárok?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Lucy75 píše: Více
Jop. Přesně. A ty druhé dva pozemky jsou „zastavěná plocha a nádvoří.” Logicky: stojí na tom stavba s číslem popisným - ta vodárna 🙈. Asi tchyni nastěhujem do vodárny 😂
Já tam klidně doložím tu obsáhlou korespondenci s městysem Brtolice, budou mít na tchyni tlustší spis než tehdá StB…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
tak to chápu, na obcích to takto může chodit, prostě zbývá slušně psát, připomínat se.. my třeba máme super obec i starostku, fungují v řádech hodin a vyřeší úplně vše
od nájmů až po kominíky a žumpy a kácení starých stromů či prasklý vodoměr, je super, když tyhle věci na úřadě fungují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to nechtějí ani zadarmo, tak by možná stálo za pokus obrátit se na různé realitní „podnikatele“, kteří provádí takzvané „flipování“, kdy skupují části nemovitostí, aby potom pomocí toho získali za pakatel zbytek, nebo donutili spoluvlastníka dát za ten podíl nesmysl. Třeba by ti za to pár korun dali a potom pomocí toho vydírali tu obec o mnohem větší peníze. Jsou to lidé, co jsou schopni si na těch svých pár metrech třeba uskladnit hromadu panelů a ochromit tím dopravu v obci, což tebe už by nemuselo trápit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
Jako napadlo nás to, ne že ne. Ale furt mám ještě nějaký morál a tudíž se mi do toho (zatím) nechce.
Navíc ono tím, že je to vodárna, ochranné pásmo vod a kdesi cosi, je tam zakázán vstup a protože je to technicky přímo pod tou stavbou, tak tam zrovna panely neuskladní a cikány nenastěhují, takže vydírací potenciál o dost nižší…
Ten třetí pozemek vede těsně kolem obecní cesty (žádná silnice, prostě polňačka za humny, vede od vsi k lesu, jezdí tam akorát lesníci (a mládež si zakukat), tam jsou nějaký panely každému ukradené, ať si to tam klidně složí
- Citovat
- Upravit
Tak zrovna pozemek pod vodárnou potenciál má, kolik vám platí obec za (komerční) využívání vašeho pozemku? Pokud nic, tak jiný majitel už by z nich třeba tahal peníze přes soudy. A takový pozemek vedle polňačky má najednou veliký potenciál ve chvíli, kdy se změní územní plán a je třeba tu cestu rozšířit. Tihle spekulanti to kolikrát skupují po pár korunách a nechají klidně dlouhé roky uležet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud máte tři nemovitosti, i když ta třetí je jen podíl, tak nárok na superdávku pravděpodobně nemáte. Domácnost může mít maximálně jednu nemovitost k bydlení a druhou, kterou musí do 3 let prodat. Když podáte žádost do konce prosince, platí dávky jen dokud splňujete podmínky, pokud je přestanete splňovat, dávky vám přestanou chodit. Nejlepší je to přímo probrat na úřadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže oni tam mají věcné břemeno zdarma. Tohle si ošetřili už někdy před x lety, když to tchýni ještě nepatřilo.
Z tohohle neuhadame ani korunu, protože oni zas ten pozemek „udržují.”
Tohle neuhrajeme na „povinného z věcného břemene to začalo příliš zatěžovat,” věcně břemeno je tu ve veřejném zájmu…
- Citovat
- Upravit
Ty neuhádáš, ale někdo jiný třeba jo. Pokud k tomu obec přistupuje, jak píšeš, tak bych to klidně nabídl nějakým spekulantům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U SOUDU to neuhádáš, na to je judikatura, něco o tom vím, jsem právník. To není o mé neschopnosti se hádat, ale o tom, že ten právní nárok tam prostě není, resp. je konzumován vyšším obecným zájmem. A obec to pochopitelně ví taky, proto jsou tak vysmátí. Proto to žádnej flipper nebude chtít ani zadarmo (což teda odhaduju, nikoho jsem neoslovila), co by s tím dělal? Možná tak ten příkop (a i tam už má léta obec zdarma zřízené právo průjezdu, takže fakticky je blokovat nemůžeš), ale ty pozemky pod vodárnou fakt ne.
- Citovat
- Upravit
Ok, jen jsem nadhodil směr, kterým by se mohlo jít ubírat. Ony ty společnosti se až tak úzkostlivě právem neřídí a ač s jejich metodami nesouhlasím, tak se nedá upřít, že v některých situacích jsou velmi účinné. A na rozdíl od tebe by mohli v těch pozemcích nějaký potenciál vidět právě proto, že neuvažují jako ty. Bral jsem to tak, že hledáš ideálně kupce, který by mohl mít zájem, v horším případě někoho, kdo by to vzal i zadarmo, jen aby ses toho zbavila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tě pochopila.
Jako my to v nejhorším převedeme na manžela (ha! Účelově se zbavují nemovitosti aby mohli sosat dávky!). Jen se mi nechce platit poplatky za vklady a doufala jsem, že ten vklad si na své náklady udělá obec. No nic.
Flippeři jsou proti mému morálnímu přesvědčení, i když jestli selže vše ostatní…
- Citovat
- Upravit
S tím morálním přesvědčením tě chápu a kdybys nepsala, jak s váma obec vyjebala, tak bych flippery nenavrhoval. Ale jsem zastáncem přístupu, že jak druhý ke mě, tak já k němu. Kdyby na obci byli slušní, tak to už jen z principu mohli souhlasit s převodem na obec a nabídnout nějakou korunu, když ty pozemky reálně užívají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, ty myslíš ten obrázek! Mně se v mobilu nenačetl (teda teď už jo). Díky!
Já to vykládám stejně jako Lucy. Jen když jsem si to chtěla potvrdit a poslala jim datovkou žádost, tak mi akorát volali, že vlastně nevědí. Ale papír vydat odmítli. Každopádně tohle jsem řešila někdy v červenci/srpnu, nevím přesně, pak jsem se soustředila spíš na ten odprodej/darování pozemku, mohl se výklad změnit/upřesnit.
@Lucy75 Oni to na obci vědí, tam je to složitější, nějaká stará nepřátelství mezi rody, a jeden z toho rodu je tam starosta, já se v tom neorientuju, manžel ani jeho rodina tam už celé generace nemá vůbec nikoho a tchyně si prd pamatuje o co tam tehdy šlo. Oni to nejspíš nakonec přijmou, jen se to strašně vleče, protože se na to prý musí sejít zastupitelstvo a to se tam nějak neschází, či co…
Jak píšu: ta situace není neřešitelná, jen je to voser.