Superdávka, budeme mít nárok?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dávky, kromě těch pro postižené, nemohoucí a kratkodobě pro mimořádnou situaci (třeba omezené na 3 měsíce), jsou škodlivé pro všechny. Střední třída na ně nedosáhne, ačkoliv to žádní skuteční boháčí nejsou a vlastně se svými daněmi ostatním na život bez práce skládají. A chudí/zneužívači si jenom prohlubují špatné návyky.
Jakto, že ještě před sto lety jsme dokázali žit bez dávek (a to teda byla opravdu chudoba, ne jako dneska)
A rodičák, o tom mi ani neříkejte. Ten by se měl zrušit. Naopak by mohla být delší mateřská (tu si pracující předplatí, je to pojištění). Nevím, proč platit nekomu za vyrábení detí, když se neumí postarat aní sám o sebe. Pak pláčou, že potřebují další dávky, protože ted už jsou nejen chudí, ale mají i spoustu dětí, kterí neumí uživit.
Mělo by se podporovat v zakládání rodin normální pracující lidi hlavně. Pro ty je to dneska paradoxně nejtěžší, mít hodně dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice píše: Více
Můžu napsat to samý. Nemas argumenty, tak poukazuješ na blbiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: Více
Vzala jsem si z tebe příklad.
Z tebe totiž poslední dobou nic jiného, než ´nesmysli ´, neleze …
Hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen
Ano. Na netu je toho mraky, zjisti si o tom něco, alespoň budeš v obraze… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potkal jsem kamarádku, co dělá na pracáku a krom běžných dotazů co rodina a tak jsem se zeptal i na superdávky. Samozřejmě jsem se nepochlubil, že mě to zajímá, protože o tom diskutuju na emiminu
Tak prý motorky se nepočítají a u aut oni sami neví, jestli se budou počítat pracovní auta, ale vypadá to, že jo. Prostě vozidlo jako vozidlo. Na kombajn jsem se raději neptal, už tak na mě koukala divně, že se o to zajímám
A co mě překvapilo, prý se to bude posuzovat asi rok zpětně, takže nikomu nepomůže prodat před žádostí auto, pokud má dvě a více.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nina880 píše: Více?zakladatelka muze mit 2 nemovitosti a podíly se nepočítají… takže?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže.. podíly se počítají, záleží taky na tom jak velký podíl tam zakladatelka má dá-li se zpeněžit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen
Respektive zákon rozlišuje vlastnictví nemovitosti nebo její části. Tim pádem se spoluvlastnický podíl počítá jako majetek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
parametry té dávky jsou zvrácené. Docela majetní lidí s auty, nemovitostmi a úsporami budou brát od sttu peníze. Zrušit to, starej se sám, nejsi na ulici a máš 400 tisíc úspory, z toho žij.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Hlavně kdyby místo invalidky, mateřské a mnoha důchodů nedostávali lidi žebračenky ale normální peníze, tak by nemusela polovina národa viset na příspěvcích na bydlení. Invalidi nemohou (většinou) za svou invaliditu a staří nemohou za to, že zestárli. Tak proč mají žebrat o nějaké příspěvky, aby přežili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arabelloe píše: Více
I normální pracující rodina potřebuje rodičovské dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše: Více
Normální pracující rodina žádné dávky nepotřebuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit