Superdávka, budeme mít nárok?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.25 12:20

@884135 já doufám, že to takto nefunguje, schválně jsem se zkoušela zadat do kalkulačky a nevyšlo by nám to ani s jednou výplatou…

• Citovat
  • Upravit
106325
19.10.25 12:22
@Anonymní píše: Více

se na to musim podivat…jestli bych se někam nevešla
Ale resit to se mi vůbec nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
19.10.25 12:31
@Šmoulice píše: Více

Zatím obvykle ano, ale když vidím kurs, kam se šplhají povolenky, tak jestli nám tu projde ETS2, tak se za chvíli skoro nikdo bez nějakých dotací neobejde. A možná o to jde, protože člověk závislý na státní podpoře si prostě nemůže dovolit proti vládě držkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
19.10.25 13:05
@Šmoulice píše: Více

Nepiš nesmysly, pokud běžné průměrné pracující rodině vypadne jeden příjem a je fuk, jestli splácí hypotéku nebo platí nájem, tak se jí ty peníze za rodičovskou sakra hodí. Pokud nebude rodičovská, tak nebudou ani děti, tím pádem plátci daní a živitelé budoucích důchodců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.10.25 09:31

Taky se bojím, jak to bude a jestli vyjdeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
20.10.25 11:42
@ZuzaM píše: Více

Běžná pracující rodina by vůbec neměla mít nárok na nějaké dávky! A co se rodičáku týče, je zbytečně velkorysá ta částka. Zvlášť pro ty, kteří v životě nehli prstem :roll: Takovým bych ten rodičák nedala vůbec. ;)

A nevím jestli už ti to někdo řekl, ale i při rodičáku se dá pracovat :) Stačí jen chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.10.25 15:10
@ZuzaM píše: Více

Stačí prodlouzit materskou a bezna pracujici rodina je zajistena, vyřešeno. Rodicak je mozno zrusit, potrebujeme hlavně deti tech pracujicich, nikoliv tech, peo které je rodicak zajimavy prijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
20.10.25 15:57

Dávky jen invalidům, ponechat rodičovský příspěvek a důchody. Vše ostatní zrušit nebo velmi přísně časově omezit. Jinak se země z výdajového marasmu nevyhrabe a lidi to naučí se konečně o sebe aktivně starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148834
20.10.25 16:04

Běžná pracující rodina taky může být kuchařka ve školní jídelně + pracovnik technických služeb + dvě děti. Například.
A ta rodina může mit nárok na přídavky na dítě a možná příspěvek na bydlení.
Určitě mi to trhat žíly nebude jako u jiných rodin kde nedělá nikdo a jejich šest dětí jednou taky dělat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.10.25 16:35
@Anna766 píše: Více

Neni potreba aby taková rodina mela nejake pridavky a davky, stačí pokud se jim zvýší slevy / bonusy na danich. Je to jednoduché, netreba k tomu žádné uredniky, protoze to vyresi zamestnavatel a nepracujici se k tomu nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.10.25 16:37
@884135 píše: Více

Rodičovský příspěvek je nepojistna davka, berou ho i ti, co maji rozeni deti jak zaměstnání, takze radeji výrazně prodlouzit mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148834
20.10.25 22:57
@j.a.n.i1 píše: Více

To souhlasím. To by bylo vůbec nejlepší. Prostě zvýhodnit pracující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.25 22:14

Nechci začínat novou diskuzi, ale chtěla bych se zeptat. Momentálně jsem podala k soudu žádost o svěření dětí do péče.
Samozřejmě byl přiložen i souhlas otce s tím, že děti budou v plné péči matky, a dohodu o výživné.
Vlastní bydlení ani auto nemám, úspory také ne. Možností jít do práce je málo, protože mladší dítě zatím nechodí do školky. Mám zaměstnani na zkrácený úvazek, a ještě brigády k tomu ( zrejime i otec platí, a furt sháním nejaky HO. Ale nemám na to štěstí..
Ale mynuly rok nám skončila smlouva na plyn, tak tenhle rok přišel strašný nedoplatek proto že cena výrazně vyšší.

Já bych chtěla požádat o superdavku, jen na přechodné období, proto že jinak to nezvládnu. Žiju velice skromně, a s toho co si vydělám vycházím tak tak. Už to táhnu 2 roky, a je to fakt dost vyčerpávající psychický. A hlavně poloha a nemobilita (závislá na autobusové dopravě, co o víkendech kdy by jsem mohla jít na další brigadu katastrofická).

Tak že otázka zní takhle, pokud není rozhodnutí soudu můžu žádat o superdavku?
( prosím nefackovat za „nemakacenku“ a " fin. negramota", mám strašně hodného majitele bytů v kterém žiju, ale to je částka v rozměru 2 nájmu, doopravdy by nechtěla aby čekal skoro rok na vrácení peněz, než mi mladší dítě půjde do školky.. ještě otázka jestli ho vezmou.. A hlídání doopravdy nemám každý den na 8 hodin aby jsem mohla jít do práce… ) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15511
31.10.25 10:31
@Kikisik..651 píše: Více

Tak se domluvte na střídavce, abys mohla chodit do práce. A pokud chlap se střídavkou nebude souhlasit, tak ať platí víc.
Děcka jste si udělali spolu, tak se postarejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat