Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
(když pominu, že mojí nejstarší je osm), dost by mě to překvapilo, u nás se protein ani bcaa neschovává, ale leží normálně na polici nad linkou
ty v tom máš i něco nevhodného, nebo nelegálního?? doplňky pro sportovce mi nijak pobuřující nepřipadají
Moje dcera i ja obe intenzivne cvicime, takze mame ve spizi polici s proteinem, bcackem, ja i spalovac atd. Predpokladam, ze jsi ji ty penize neukradla, takze v tom nevidim sebemensi problem. Lepsi dat penize do kvalitni suplementace (pokud intenzivne cvicis), nez do cigar a tricatych bot.
na proteinu a spalovačích není nic špatného, pokud se sportu věnuješ opravdu hodně a chceš zvýšit efekt.. samozřejmě nepřehánět a záleží taky dle věku, jinak bych se na to dívala u dcery , které je 14 (zákaz) a jinak v 17/18 (to už je stejně dospělá..)
nemáš k mamce důvěru ? orientuje se v doplňcích stravy ?
pokud tam nemáš žádná anabolika či nedej bože steroidy, tak proč se bát a nesvěřit se?
sama beru karnitin a skoro každá holka ve fitku taky + každá druhá další doplňky…
Ja bych ji vysvetlila, ze se cvici pro zdravi a pro radost, ne proto, aby clovek vypadal jako michelinska postavicka a nase radoby celebrity. Stejny nazor mam na plasticke upravy, bez zdravotni indikace. Nase spolecnost evidentne speje kamsi…
Hodně by záleželo na věku, ale asi bych se snažila svou dceru vést trochu jiným směrem, správná výživa je pro mě důležitější než doplňky.
Mame toho doma plnou polici, manzel i starsi syn se sportu hodne venuji, nenapadlo by me, ze to ma kdokoliv potrebu schovavat.
Nepíšeš důvod, proč před mámou schováváš..
Jsou mezi Vámi nějaké rozepře ohledně Tvého stravování/váhy/postavy?
Ja pred mamkou schovavala i tampony a holici stojek na nohy ve 20 letech… nekteri rodice jsou bohuzel neustupni a kecaji do zivota i dospelym detem. Nez 100× poslouchat jak je to nezdrave a nebezpecne a nehodi se to pro me, tak jsem schovavala. Mozna ma zakladatelka podobnou mamku.
uplně v pohodě, bcaačka nejsou nic školdivého, otázka je proč to před mamkou tajíš..jestli máš problémy s váhou a neměla bys hodně cvičit a brát takové věci tak chápu ![]()
@Anonymní píše:
Ja pred mamkou schovavala i tampony a holici stojek na nohy ve 20 letech… nekteri rodice jsou bohuzel neustupni a kecaji do zivota i dospelym detem. Nez 100× poslouchat jak je to nezdrave a nebezpecne a nehodi se to pro me, tak jsem schovavala. Mozna ma zakladatelka podobnou mamku.
A ono je to zdrave? Unika mi smysl toho celeho pocinani. Budu do sebe cpat doplnky, abych vypadala " lepe"? A jak je to „lepe“ , urcuje kdo? Magazin pro telebrity s IQ houpaciho kone, co dokazaly v zivote max. „dobre“ vypadat?
Zdravím, jak by jste reagovali, kdyby jste u vaší dcery našli suplementy typu protein, bcaa a tak dále? Utratila jsem za to nemalou částku (3000) a před mamkou to radši schovávám, ale už mě to nebaví (spíše je to nepraktické..)
Jak by jste tedy reagovaly vy? ????
(Anonymně, kdyby se tu náhodou objevila mamka)