Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Mam dotaz. Muzu sus. bazalku? Nekde jsem cetla, ze ne.
Diky
@Nikysekk to čtu poprvé, že se nesmí bazalka v těhotenství
. Já ji baštím ve velkém. ![]()
Jedine co jsem z jidelnicku vyradila jsou jatra a ty mi stejne nechutnaji, mam rada jen tu omacku k ryzi
Bazalku v hojnem mnozstvi davam k panence a ani me nenapadlo zkoumat zda ji muzu ci ne.
@Gabulle píše:
Jedine co jsem z jidelnicku vyradila jsou jatra a ty mi stejne nechutnaji, mam rada jen tu omacku k ryziBazalku v hojnem mnozstvi davam k panence a ani me nenapadlo zkoumat zda ji muzu ci ne.
ja zas jatra jedime v tehotenstvi
jinak nevyrazuju nic ani bazalku. To na co mam chut si proste bez vycitek a velkyho koumani vychutnam
Prave vnitrnosti by se udajne jist nemely, ale proc, to uz nevim, stejne je mam i tak jen jednou za rok, dela se mi zle, kdyz je musim zpracovavat
Ale manzel delava do zasoby na mrazak smes na jatrove knedlicky, tak ty si v polivce obcas dam ![]()
@kve-tinka píše:
![]()
promiň musím se smát
![]()
a o majoránce tam nebylo?
Jo, po majoránce to bude zaručeně kluk ![]()
Neřeš blbosti, žádný jídlo není pro těhotnou jed, pouze jsou některé věci vhodné víc a jiné zas míň, ale na nic ani ty, ani tvoje dítě neumřete.
Hahaha, tak hlavne, ze se tady nekdo bavi, ze?
Některé bylinky
Přesné účinky všech bylinek na organismus nejsou známé, a proto mohou být v těhotenství nebezpečné. Obecně platí, že těhotná žena by se měla vyvarovat rostlin se silným účinkem: vodilka, rozmarýn, majoránka, medvědice lékařská, bazalka, svízel přítula, yzop, svízel, pelyněk černobýl, máta polej, sporýš lékařský a některé další. Nebezpečné mohou být zejména byliny s účinkem ovlivňujícím děložní svalovinu a zvyšující prokrvení tkání, protože by mohly způsobit potrat nebo předčasný porod. ![]()
@Nikysekk píše:
Ahoj. Mam dotaz. Muzu sus. bazalku? Nekde jsem cetla, ze ne.Diky
pokud jí nesníš kilo denně, tak jo. Tohle slyším prvně, já ji jedla celou dobu..
No ja se taky divim.. Kdyz jsem si to zadala do vyhledavace, vsude je zakaz teto bylinky..
![]()
@Nikysekk kliid. To znamena, ze to nemas jist ve velkem nebo si z toho treba delat odvar apod. Normalne v jidle bylinky neuskodi.
@Nikysekk píše:
Hahaha, tak hlavne, ze se tady nekdo bavi, ze?Některé bylinky
Přesné účinky všech bylinek na organismus nejsou známé, a proto mohou být v těhotenství nebezpečné. Obecně platí, že těhotná žena by se měla vyvarovat rostlin se silným účinkem: vodilka, rozmarýn, majoránka, medvědice lékařská, bazalka, svízel přítula, yzop, svízel, pelyněk černobýl, máta polej, sporýš lékařský a některé další. Nebezpečné mohou být zejména byliny s účinkem ovlivňujícím děložní svalovinu a zvyšující prokrvení tkání, protože by mohly způsobit potrat nebo předčasný porod.
jo, to je jasné, ale musela by ty byliny konzumovat v ohromném množství, aby to něco způsobilo.. osobně jsem nepila čaje od picviku, protože v nich je jakýs kořen, co mi vadil, jinak fakt nic.. vše ostatní v pohodě..