Sušená bazalka v těhotenství

7
1.10.14 18:29

Sušená bazalka v těhotenství

Ahoj. Mam dotaz. Muzu sus. bazalku? Nekde jsem cetla, ze ne. :nevim: Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7735
1.10.14 18:34

@Nikysekk to čtu poprvé, že se nesmí bazalka v těhotenství :think:. Já ji baštím ve velkém. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
1.10.14 18:40

Jedine co jsem z jidelnicku vyradila jsou jatra a ty mi stejne nechutnaji, mam rada jen tu omacku k ryzi :-D Bazalku v hojnem mnozstvi davam k panence a ani me nenapadlo zkoumat zda ji muzu ci ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
1.10.14 18:46
@Gabulle píše:
Jedine co jsem z jidelnicku vyradila jsou jatra a ty mi stejne nechutnaji, mam rada jen tu omacku k ryzi :-D Bazalku v hojnem mnozstvi davam k panence a ani me nenapadlo zkoumat zda ji muzu ci ne.

ja zas jatra jedime v tehotenstvi :D jinak nevyrazuju nic ani bazalku. To na co mam chut si proste bez vycitek a velkyho koumani vychutnam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
1.10.14 18:52

Prave vnitrnosti by se udajne jist nemely, ale proc, to uz nevim, stejne je mam i tak jen jednou za rok, dela se mi zle, kdyz je musim zpracovavat :-D Ale manzel delava do zasoby na mrazak smes na jatrove knedlicky, tak ty si v polivce obcas dam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6878
1.10.14 18:58

8o 8o promiň musím se smát :mrgreen: :mrgreen: a o majoránce tam nebylo? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
1.10.14 19:04
@kve-tinka píše:
8o 8o promiň musím se smát :mrgreen: :mrgreen: a o majoránce tam nebylo? ;)

Jo, po majoránce to bude zaručeně kluk :lol:

Neřeš blbosti, žádný jídlo není pro těhotnou jed, pouze jsou některé věci vhodné víc a jiné zas míň, ale na nic ani ty, ani tvoje dítě neumřete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
1.10.14 19:07

@kve-tinka o majoránce tam asi nebylo, spíš o marijánce :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
1.10.14 19:21

Klid, ja jedla a jim takovych veci co se udajne nesmi.

• Citovat
  • Upravit
7
1.10.14 19:25

Hahaha, tak hlavne, ze se tady nekdo bavi, ze? :D Některé bylinky
Přesné účinky všech bylinek na organismus nejsou známé, a proto mohou být v těhotenství nebezpečné. Obecně platí, že těhotná žena by se měla vyvarovat rostlin se silným účinkem: vodilka, rozmarýn, majoránka, med­vědice lékařská, bazalka, svízel přítu­la, yzop, svízel, pelyněk černobýl, máta polej, sporýš lékařský a některé další. Nebezpečné mohou být zejména byliny s účinkem ovlivňujícím děložní svalovinu a zvyšující prokrvení tkání, protože by mohly způsobit potrat nebo předčasný porod. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.10.14 19:26

Kvetinkooo, no vidis, majoranka tam je.. :D To je co? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.10.14 19:34
@Nikysekk píše:
Ahoj. Mam dotaz. Muzu sus. bazalku? Nekde jsem cetla, ze ne. :nevim: Diky

pokud jí nesníš kilo denně, tak jo. Tohle slyším prvně, já ji jedla celou dobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.10.14 19:35

No ja se taky divim.. Kdyz jsem si to zadala do vyhledavace, vsude je zakaz teto bylinky.. :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
1.10.14 19:36

@Nikysekk kliid. To znamena, ze to nemas jist ve velkem nebo si z toho treba delat odvar apod. Normalne v jidle bylinky neuskodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.10.14 19:39
@Nikysekk píše:
Hahaha, tak hlavne, ze se tady nekdo bavi, ze? :D Některé bylinky
Přesné účinky všech bylinek na organismus nejsou známé, a proto mohou být v těhotenství nebezpečné. Obecně platí, že těhotná žena by se měla vyvarovat rostlin se silným účinkem: vodilka, rozmarýn, majoránka, med­vědice lékařská, bazalka, svízel přítu­la, yzop, svízel, pelyněk černobýl, máta polej, sporýš lékařský a některé další. Nebezpečné mohou být zejména byliny s účinkem ovlivňujícím děložní svalovinu a zvyšující prokrvení tkání, protože by mohly způsobit potrat nebo předčasný porod. :zed:

jo, to je jasné, ale musela by ty byliny konzumovat v ohromném množství, aby to něco způsobilo.. osobně jsem nepila čaje od picviku, protože v nich je jakýs kořen, co mi vadil, jinak fakt nic.. vše ostatní v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí