Svačiny do školy - inspirace

1637
7.9.20 14:19

Svačiny do školy - inspirace

Holky mám prvňáka, poraďte jaké svačinky do školy…Pořád točím rohlíky, šunka, sýr, jablko, sušenka, ovocná tyčinka…
Hoďte sem, prosím, nějakou inspiraci na pomazánky, prostě co dáváte vašim malým dětem…
Díííííky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10030
7.9.20 14:24
@Petája píše:
Holky mám prvňáka, poraďte jaké svačinky do školy…Pořád točím rohlíky, šunka, sýr, jablko, sušenka, ovocná tyčinka…
Hoďte sem, prosím, nějakou inspiraci na pomazánky, prostě co dáváte vašim malým dětem…
Díííííky :mavam:

Sendvice, jogurt, pomazanky, ovoce, onigiri, salat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
7.9.20 14:29
@Wani píše:
Sendvice, jogurt, pomazanky, ovoce, onigiri, salat..

Onigiri děláš sama? To by mne zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
7.9.20 14:31
@selia píše:
Onigiri děláš sama? To by mne zajímalo.

Ono na tom nic neni, uvaris ryzi, necim ji naplnis, udelas z toho urcity tvar a obalis rasou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.9.20 14:33

Tousty, jogurty, presnidavky (pro male deti maji oboji v tech kapsickach), rizecky do bagety, domácí buchtu/kolac, jakekoliv ovoce (co se hur ji predem nakrajet), nakrájenou okurku, papriku, mrkev… nevim na jake úrovni ma tvoje dite stravování a jak moc v klidu se dokaze najist, jestli je zive a potrebuje neco chytit do ruky a behat s tim po tride, tak moc možností nez ten rohlik neni no, pokud zvladne u jidla klidne sedět, tak bych dala treba i salaty do misky a malou vidlicku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
7.9.20 14:40

Do školy už krájím jenom ovoce a zeleninu. Pokud se dcera o půl osmé normálně nasnídá, taková svačina jí musí do oběda stačit. Když nechce ráno jíst, šunka v pečivu, toust nebo buchta. Nic namazaného na čemkoliv nejí. Přitom já miluju a ráda dělám pomazánky. Její chyba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
7.9.20 14:43
@Petája píše:
Díííííky :mavam:

Hrozně dobrá je mrkvová. Najemno nastrouhanou mrkev podusit krátce na másle. Smíchat s lučinou, solí a trošinkou česneku. I bez česneku je dobrá, když nechce “smrdět” mezi spolužáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
7.9.20 14:49

Moc mě láká zkusit domácí tortily
https://www.kucharkaprodceru.cz/…ci-tortilly/
a prosím o inspiraci, čím vším plnit ;)

jinak u nás mají největší úspěch - zapečené toasty se sýrem a šunkou, mufiny, nakrájená okurka a mrkev na hranolky a pak pečivo s čímkoli. Ráda bych také rozšířila repertoár 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
7.9.20 14:53
@berusa.m píše:
Hrozně dobrá je mrkvová. Najemno nastrouhanou mrkev podusit krátce na másle. Smíchat s lučinou, solí a trošinkou česneku. I bez česneku je dobrá, když nechce “smrdět” mezi spolužáky.

děkuju, tuto zkusím hned zítra :kytka: bez česneku (ten si tam dám já :andel: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
7.9.20 14:56

Zkoušela jsem leccos, domácí tvaroháčky, tortilly… kašlu na to, nakonec jedu pečivo s něčím (oblíbená jsou ořechová másla) nebo domácí buchta + ovoce. Na odpoledne ovesná tyčinka. Syn moc příznivce inovací není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
7.9.20 14:58
@cell píše:
Moc mě láká zkusit domácí tortily
https://www.kucharkaprodceru.cz/…ci-tortilly/
a prosím o inspiraci, čím vším plnit ;)jinak u nás mají největší úspěch - zapečené toasty se sýrem a šunkou, mufiny, nakrájená okurka a mrkev na hranolky a pak pečivo s čímkoli. Ráda bych také rozšířila repertoár 8)

Tortily plním nejlíp řízečkama. Ty ale málokdy zbydou. :lol: Super je i obrat zbytky kuřete, k tomu listový salát, salátovou okurku, sýr a trochu dresinku. Chutná mi tam i rajče, ale spíš celé malé cherry rajčátko. Krájené to brzy rozmočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
7.9.20 15:12

@Petája jinak na jogurty a tvaroháčky jsem si koupila v Tescomě malé zavařovací sklenice. Mají jich 6 v sadě, vyjdou na více dní, lze je dát do myčky. Dobře drží víčka, jsou z pevného skla a tak akorát velké. Dá se do nich dát jogurt s musli nebo třeba ovocný salát nebo cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.9.20 15:18

@cell
Tortily plním jako rohlík. Šunka, sýr, salát, marmeláda, nutela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.9.20 15:20

A k svačině dávám skoro všechno. Ovesné kaše přes noc, jogurty, tvarohy, lupínky do mlíka bez mlika, saláty ovocné nebo zeleninové, bagety, buchty, tortily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.9.20 16:21

Dcera chce jen ovoce a zeleninu. Přidávám pár ořechů. Na odpoledne do družiny musli tyčinku nebo přesnídávku v kapsičce. Ráno normálně snídá, v půl dvanácté je v jídelně na obědě, takže ji to takhle stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí