Svačiny pro puberťáky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
20.8.18 12:59

zeptala bych se ho,co by rad a pak ho uz take pomalu ucila,at si to chysta sam.Ted o vikendu jsem byla se synovcem (14let) a nasi partou na akci a chudakovi mama nabalila nejake pastiky,tavenak,chleba,mysli tycinky.Nesnedl z toho nic a radsi to schoval se slovy „no to se snad zblaznila,ne?“Ja ho necepovala,v obchode si koupil nejake pecivo ala syrova bulka a anglicky rohlik,susenky dele chuti.Prijde mi smutne,ze tak velke „dite“ jeste tolik obskakuji rodice.Navic pak skoda prace,kdyz by prichystane jidlo vyhodil.zavarovacku nebo krabicku s detskym obrazkem by taky na verejnosti nevytahl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.8.18 13:00

@Monchichik díky, že to chápeš… Já mám ještě jednoho syna, tomu je 11, tak zatím tolik nežere. Hodně lidí řekne, že by mu měl stačit chleba se salámem, ale tak to u něj prostě nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.8.18 13:03

@unuděná On si bude dost věcí chystat sám. Ale nad ledničkou mám ráda přehled a nechat mu volnou ruku by mohlo znamenat, že zbytek rodiny nebude mít nic. A není to bezohledností, ale tím, že si to prostě nespočítá.

Rozhodně se ho zeptám, ale ráda bych měla nějaké návrhy, on jinak zahučí - mně je to jedno, si něco vezmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
20.8.18 13:04
@LindaPraha píše:
@Apaji no ono i z praktickeho hlediska tahnout sklo, to by se mi nechtelo :) Navic flakaj batohy kde je napadne. Plastova doza lepsi. Me ta zavarovacka strasne pobavila, uplne vidim, jak to tam vybali :mrgreen: :potlesk:

Jo, a k tomu ještě takovou tu plechovou bandasku (s gulášem) - tu by alespoň neroztřískal :lol: :mrgreen: Ale já zrovna předělávám jídelníček do práce manželovi a právě jsem objevila fotky takových salátů v těch pěkných zavařovačkách - ale pravda manžel s tím nikde nechrápne. Tím, že to má gumičku nikde nic nevyteče, má to ten kovový klips a vypadá to i hezky, přece jen nemusí to bagrovat z bůhví čeho.

Dcera jde shodou okolností také do 8. třídy a svačiny si občas dělá a občas ne, jenže ona na saláty není, svačinu si dává do plastové krabičky (když má zrovna období, že svačí), maže si co chce čím chce a kolik chce. Nechávám to na ni, lepší, než kdyby něco vyhazovala. Ale oběd má vždy ve 12 ve škole, potom hodinu pauzu a odpolední vyučování. Takže si může skočit i do obchodu (je škrt, takže spíše nechodí) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26330
20.8.18 13:05

@unuděná no prave. Ono je to s nima tezky, prijde jim to trapny, my trapny. Proto rikam, chce se ho zeptat. Ja kdyz ty pubertaky vidim, doma sni cokoliv, ale pred partou si proste zavarovacku nevytahnou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.8.18 13:06

Apaji, oni nemají ani minutu pauzy, prostě se jede od osmi to 14:20 v kuse. Každej den. a při pohledu na stejně starou neteř - ta má k jídlu opravdu jinej vztah…

edit: plus ráno se od domu vyjíždí v 7:10 a domů se nevrátí před 15:15 (a to jen, když bude mít kliku a nebudou zácpy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26330
20.8.18 13:09

@Katche chces-li byt cool matka, koupis mu pytlik bramburku a colu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.8.18 13:12

@LindaPraha nechci:-) chci bejt hnusná, prudérní, staromódní mutr, která mu vnutí chleba s ďůlkem (o tom mi vyprávěl dědeček) a láhev vody. Do školy bych ho nejradši poslala v dřevácích (zase mu vyrostla noha, už má 46) s učebnicema převázanýma provázkem (kdo má furt kupovat ty tašky, že:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
20.8.18 13:15

a jste si jístá, že pojede v kuse do 14:20? většinou po pěti, šesti hodinách bývá pauza na oběd…
jinak k svačině chleba se sádlem? trololololo? nebo to myslíte vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.8.18 13:17

@Bomer no, chleba s sádlem zasytí, rozhodně víc než třeba jogurt. Jedna svačina chleby se sádlem, druhý svačina jablka, třetí svačina proteinová tyčinka.
A jinak ano, je to tutovka, už máme rozvrh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
20.8.18 13:20

@Bomer A prozradíte mi, co je na chlebu se sádlem špatnýho? Sádlo je mezi 10 nejprospěšnějšími potravinami (dost mě to překvapilo), výrobní náklady mizivé, sytnost vysoká, chutná mu to, nesmrdí to, je to skladné… cibuli nedostane, maximálně škvarky a magi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
20.8.18 13:21

@Katche

Tak jasně, chápu rozdíl mezi holkou pubošem a klukem, který je v tom věku kyselina. Jen je strašné, že na 14.letá děcka nakládají takřka dospělácké pracovní hodiny (jak píšeš od těch 7 do 15, což je 8 hodin) :zed:

Jsem ráda za to, že naše škola má právě tu hodinu pauzu na oběd a proběhnutí mezi dopoledním a odpoledním vyučováním. Sice je ta hodina u nás v obci opruz - plný obchod uřvaných puberťáků (takže jít nakoupit po 12 hod. nehrozí), do skoro 13. hod se mi courají pod oknem a sprostě na sebe hulákají :roll: (jsme na cestě k tomu obchodu), to je samé pítcho sem pítcho tam, případně jdou, mají hlavu zvrácenou na zad a neartikulovaně řvou do nebe - jen tak 8o :zed: Ale ta hodina se dá přežít a jsem za ni fakt ráda, když mi to tak popisuješ :think: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32573
20.8.18 13:25

@Katche No já to jedu už potřetí, tak vím, kam až to dospěje :lol: a to tenhle poslední jí fakt celkem málo. Má ale rád polívky, takže si dá vždycky v jídelně k obědu i polívku, to ho celkem zasytí. Stačil chleba se salámem? No to jo,ale bochník a šiška salámu :lol: a to počkej, to se teď teprve rozjíždí, ještě to přijde a vzhledem k tomu, že máš dva kluky, tak budeš taky zadělávat knedlíky v rokli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5510
20.8.18 13:33

@Katche Ty těstovinové saláty, tousty ap. jsou dobré řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.8.18 13:34

Dobry recepty na svaciny byvaji v tech Albert magazinech, zkus pohledat, nevim kdy vychazeji, ted by tam mohly bejt nejaky tipy na svacinky. Je to k dostani v Albertech, zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí