Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak když se rok snažili a nic, tak si zkrátka myslela, že je neplodná a neřešila to.
Já si pamatuju na historku, kdy si prý chlap zkoumal pod mikroskopem sperma a nic moc se tam nemrskalo, tak si stanovil neplodnost a všem slečnám, se kterýma spal říkal, že je sterilní, to bylo překvápko, když jedna přišla, že je v tom a 100% s ním ![]()
My jsme si taky mezi prvním a druhým dítětem dávali pozor, ale já to brala tak, že kdybych otěhotněla, tak žádná tragédie. Teď mezi druhým a třetím jsme si taky dávali pozor, furt to vycházelo, pak jsem se spolehla na barierovou antikoncepci a už jsem v tom
No holt stane se.
V 21letech jsem měla pcit, že mě se to stát nemůže, taky že jsem vlastně nesmrtelná, zkrátka v 21letech je člověk pako mladý, ať už je chytrej nebo ne ![]()
Ale ne ze by se mi neco nezdalo nebo ze bych ji odsuzovala mela sem ji moooc rada a porad ji rada mam oproti moji rodine je ta manzelova skvela jen mi jeji postoj prisel hloupy !!! Byla na vsech testech a vysetreni a nikdy ji nikdo nerekl ze je neplodna a ona po roce si sama da diagnozu pritom jsou zensky co se snazi mnohem dyl psychika je potvora miminko ted nechteli oba jsou z toho nestastni a pritom stacilo brat prasky nebo pouzivat kondom…a ted resej jak se do toho mini bytu naskladaj kde na te vezmou prachy atd. Je to jeji vec ja pomuzu jak budu moc uz ted sepisuju co tu po dcerce mam a co dostanou k narozeninam svatkum atd.
No a to předtím neměli minibyt, když se snažili? Předtím se dítě hodilo a teď najednou ne? Miminko přijde, kdy chce. Já jí držím palce, je spousta ženských, které když se jim dítě zrovna nehodí, tak jdou na potrat, tak jsou z toho celý vedle, taky bych asi byla, neplánované //, to je pohled, kdo nezažil nepochopí ![]()
Na tchyni se vykašli, je jasné, že bude stát vždycky za svými dětmi, i kdyby čert na koze jezdil.
Ale nějak nechápu, co ti vlastně po tom je, jak švagrová otěhotněla nebo neotěhotněla? Pokud vím, tak je to snad jejich věc a pokud se k tobě nechce nastěhovat a chtít po tobě pomoc s budoucím juniorem, mělo by ti to být tak nějak šumák, no ne? ![]()
Nejde spíš o to, že když si před tchyní povzdechne že malá zlobí, tak se jí řekne že neměla držet (ačkoliv bylo dítě plánované) a švagrová je v tom nevinně (ačkoliv to byla nehoda)?
To by mne taky pěkně štvalo.
Taky mi přijde zvláštní že předtím měli peníze, prostor atd a teď už ne
Holt miminko přijde když to nejmíň čekáš
Ale klid, já tě naprosto chápu ![]()
Já teda taky nechápu, že předtím se snažili, lítali po testech¨, aby bylo mimčo a teď jsou z toho nešťastní ![]()
Když s lidma nežiju a slyším, co oni cítí nebo dělají jen z doslechu, přes prostředníka, nikdy si z toho nedělám názor a beru to s velkou rezervou.Takže v tomhle případě bych brala s velkou rezervou jak to, jakým způsobem otěhotněla, tak to, že švagr si vzal volno, protože je z toho v prd…A vůbec i všechno ostatní ![]()
Taky si myslím, že tě akorát štvou ty tchýniny řeči
Mě by štvaly též a pěkně bych jí taky odpověděla…
Tak se nemůžeš divit, je to tchýnina dcera, bylo by divný, kdyby na ni nasazovala. Ty kecy o tobě si taky mohla odpustit, ale zase kooukám máš zlatou tchyni oproti jiným rachomejtlím ![]()
No a švagrovou neřeš, jsou asi překvapeni, ale podle mě se těší. Kdyby to byla blbka, šla by na potrat
a to neudělala, tudíž tak zlý to s ní zas nebude ![]()
Gladys píše:
Tak když se rok snažili a nic, tak si zkrátka myslela, že je neplodná a neřešila to.Já si pamatuju na historku, kdy si prý chlap zkoumal pod mikroskopem sperma a nic moc se tam nemrskalo, tak si stanovil neplodnost a všem slečnám, se kterýma spal říkal, že je sterilní, to bylo překvápko, když jedna přišla, že je v tom a 100% s ním
![]()
My jsme si taky mezi prvním a druhým dítětem dávali pozor, ale já to brala tak, že kdybych otěhotněla, tak žádná tragédie. Teď mezi druhým a třetím jsme si taky dávali pozor, furt to vycházelo, pak jsem se spolehla na barierovou antikoncepci a už jsem v tom
V 21letech jsem měla pcit, že mě se to stát nemůže, taky že jsem vlastně nesmrtelná, zkrátka v 21letech je člověk pako mladý, ať už je chytrej nebo neNo holt stane se.
Jak kdo je v 21 pako, já se o sebe od 19ti musela starat sama
a myslím, že je nás víc
. Někdo je pako i ve třiceti, o věku to není ![]()
Tchýni neřeš, počkej co bude říkat až bude zlobit dítě od švagrové. Je to tak prostě dané - matky mají více rády své děti než partnery od svých dětí a děti raději chodí ke své mámě než ke tchýni. Alespoň u mě to tak je, raději dám dítě na hlídání ke své máme než ke tchýni ![]()
asi to sem nepatří,ale dlouho jsme se tak nezasmála
c je to za krávu:-)
tchýně zastala svoje dítě, mateřská láska je holt slepá
Těhotenství švagrové a způsob početí není tvoje starost, tak se tím zbytečně nezatěžuj ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ach jo zacala sem tady popisovat svou svagrovou a zjistila ze by to vydalo tak na 3 denicky takze sem to zase smazla a napisu jen ze je to koza. Pred dvema rokama se snazila s manzelem ktery nechce deti o miminko. On je ten typickej podpantoflak co udela vse jen aby mel doma klid. Mimi neprislo ani po roce. A tak svagrova rekla ze je jalova a snahu vzdali. Ona je velka kuracka a kazdej vikend a obcas i v tydnu jsou nalozeny v hospudce. Pry je neplodna tak nepouzivali zadnou ochranu nastoupila do prace poridili si byt a ted je v 6. týdnu. Švára je z toho tak v prdeli že si vzal v práci volno aby to rozdejchal a nejvtipnější na tom je když přišla tchýně její máma se kterou mam fakt skvělěj vztah akorát když občas nadávám že malá zlobí nespí nejí atd. prostě typickej povzdech tak mi řekne že si za to můžu sama že sem neměla manželovi držet přitom naše dcerka byla plánovaná. Ale když sem jí řekla že švagrová nebere prášky tak se nemůže divit že je v tom tak se jí začala zastávat že ona za to nemůže že to byla nehoda a že oni to dělaj jinak než sme to dělali my !!!
No a tak mi prostě už týden drnčí v hlavě jak může 21 letá holka bez ochrany otěhotnět omylem ??? I kdyby jí to švagr jednou neudělal do ní když se opil neznají první vlnu a co uvolnovani spermii behem celeho sexu ??? Ja se omlouvam ze sem se tak rozepsala ale proste nazor ze pokud se chlap do vas neudela nebo ze pri prvnim sexu neotehotnite mi prijde uz tak zastaralej ze nevim co si o svagrove myslet a pritom to vuuubec neni hloupa holka…a tchyne ??? tak ta me dorazila prece to neni vinna jeji dcerunky je to nehoda. Dekuju vsem kdo docetli a omlouvam se za rozepsani snad vite co sem tim chtela rict…musela sem to ze sebe dostat.