Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Máte někdo také švagrovou, co je jako druhá tchýně? Přitom se mezi sebou pořád hádají? Jsem úplně jiná a mám pocit, že mezi ně nikdy nezapadnu. Až si říkám, proč si manžel nenašel nějakou hysterku k nim do party?![]()
Jestli to někdo znáte, jak přežít dlouhodobě takovou přesilu a nezbláznit se?
Ja mám bohužel tchyni, se kterou si nerozumím. A její dcera, tedy moje svagrova je to to samé. Je mi to líto a kolikrát jsem kvůli tomu brečela. Že jsem milá, přátelská, slušná, ale po šesti letech to nikam nevede. Obě jak generál, musí být po jejich všechny jiné názory jsou špatné… Vlastně se svagrovou jsem skončila kontakt nedávno. Začalo to tím, že jsem si dovolila také čtyři měsíce po ní otěhotnět a tím jsem ji údajně vzala veškerou (stoprocentní) pozornost. Navíc já porodila kluka, který je prý menecenny, holčičky jsou prý lepší a tak tchyně nechodí ani na návštěvy. Za čtyři měsíce ho viděla třikrát přitom u své dcery, která má holčičku, je každý týden i dvakrát do týdne. Já žádné jiné hlídání nemám, takže vše je na mě. Ale už jsem si zvykla a jsem vlastně pyšná na sebe že to zvládám i tak, uklidit, uvařit, upéct a postarat se o miminko, které se směje, je aktivní, vali tu sudy jak divoch a brepta si cosi za zvuky. Holt prostě jsme úplně jiné, já nevyhledavam konflikty, ráda jsem k lidem přátelská, nenutím názory atd, ony jsou opak. Holt s každým se vyjít nedá, bohužel. Je mi to strašně líto, svou rodinu už nemám, ale i přítel mi říká, že aspoň vidím proč si s nima tolik nerozumí. On ten tvůj věděl, proč si našel tebe a ne stejnou jako jsou ty dvě. Jako u nás ![]()
@Anonymní píše:
@Čičorečka jasně, že nenutí. Musím však snášet jejich existenci.![]()
![]()
Ony musí snášet tu tvou. Tak to máte fifty fifty.
@Anonymní píše:
Ja mám bohužel tchyni, se kterou si nerozumím. A její dcera, tedy moje svagrova je to to samé. Je mi to líto a kolikrát jsem kvůli tomu brečela. Že jsem milá, přátelská, slušná, ale po šesti letech to nikam nevede. Obě jak generál, musí být po jejich všechny jiné názory jsou špatné… Vlastně se svagrovou jsem skončila kontakt nedávno. Začalo to tím, že jsem si dovolila také čtyři měsíce po ní otěhotnět a tím jsem ji údajně vzala veškerou (stoprocentní) pozornost. Navíc já porodila kluka, který je prý menecenny, holčičky jsou prý lepší a tak tchyně nechodí ani na návštěvy. Za čtyři měsíce ho viděla třikrát přitom u své dcery, která má holčičku, je každý týden i dvakrát do týdne. Já žádné jiné hlídání nemám, takže vše je na mě. Ale už jsem si zvykla a jsem vlastně pyšná na sebe že to zvládám i tak, uklidit, uvařit, upéct a postarat se o miminko, které se směje, je aktivní, vali tu sudy jak divoch a brepta si cosi za zvuky. Holt prostě jsme úplně jiné, já nevyhledavam konflikty, ráda jsem k lidem přátelská, nenutím názory atd, ony jsou opak. Holt s každým se vyjít nedá, bohužel. Je mi to strašně líto, svou rodinu už nemám, ale i přítel mi říká, že aspoň vidím proč si s nima tolik nerozumí. On ten tvůj věděl, proč si našel tebe a ne stejnou jako jsou ty dvě. Jako u nás
Krásně napsané!
Je pravda, že švagr a tchán jsou chudáci… Mě pobavilo, že u vás je cennější holka. Moje tchyně zase preferuje kluky u švagrové. Já mám dceru a pořád poslouchám, jak kluci jsou lepší.
![]()
@Anonymní píše:
@Čičorečka jasně, že nenutí. Musím však snášet jejich existenci.![]()
![]()
Tak k nim tak často nechoď. Ony taky snášejí existenci tvojí. Třeba si zrovna na konkurenčním Koníkovi stěžují ony na tebe… ![]()
@Russet Nejezdila bych tam vůbec, manžel tam ale nechce jezdit sám.
@dama159 píše:
@Russet Nejezdila bych tam vůbec, manžel tam ale nechce jezdit sám.
Tak mu řekni, že je prostě nesneseš. Nemůže tě nutit.
Se švagrovou se bavit přece nemusíš, nikdo tě nemůže nutit, ji prostě ignoruj a hotovo
A tchyni pouštěj jedním uchem tam a druhým ven. Nemá smysl pouštět se do boje s tchýní…
@Anonymní píše:
Krásně napsané!Je pravda, že švagr a tchán jsou chudáci… Mě pobavilo, že u vás je cennější holka. Moje tchyně zase preferuje kluky u švagrové. Já mám dceru a pořád poslouchám, jak kluci jsou lepší.
![]()
Stejně, co to je za názor, že? Jako takhle malé děti skatulkovat a ještě podle pohlaví? Ale jako já jsem se fakt za ty roky nabrecela dost, že je mi to líto, jak to je, ale teď už jsem to vzdala. Holt to fakt někde nejde. Mně došlo, že vztahy jsou vždy oboustranné, na to musí být snaha na obou stranách, jinak to fakt nepůjde ![]()
@Anonymní píše:
Stejně, co to je za názor, že? Jako takhle malé děti skatulkovat a ještě podle pohlaví? Ale jako já jsem se fakt za ty roky nabrecela dost, že je mi to líto, jak to je, ale teď už jsem to vzdala. Holt to fakt někde nejde. Mně došlo, že vztahy jsou vždy oboustranné, na to musí být snaha na obou stranách, jinak to fakt nepůjde
Přesně moje slova, že vztahy jsou oboustranné. 🙂 ![]()
Hele můj tchán a moje tchýně na moje děti absolutně kašlou. Jezdí sem pouze na návštěvy z „donucení“. Přitom ale nezapomenou při každé příležitosti sdělit, jak tamhle hlídali vnoučata od dalšího sourozence a pak zase jak se starají o vnouče o dalšího… Pak jen slyšíš jak jsou rodiče těch hlidanych vnoučat chudáci… Jak nemají peníze… Jak mají mnoho práce… Dlouho, předlouho mě To mrzelo, bylo mi to líto, pak jsem cítila vztek a velkou frustraci… Teď jsou mi ty lidi jedno… Nemám je už ráda a v podstatě jejich společnost strpim. Byli fajn, myslela jsem že jsou jiní, ale tohle ve mě prostě vyrostlo… To znechucení nad tím vším. Prosím anonym, jinak smazat.
Máte někdo také švagrovou, co je jako druhá tchýně? Přitom se mezi sebou pořád hádají? Jsem úplně jiná a mám pocit, že mezi ně nikdy nezapadnu. Až si říkám, proč si manžel nenašel nějakou hysterku k nim do party?
Jestli to někdo znáte, jak přežít dlouhodobě takovou přesilu a nezbláznit se?